Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Αλ. Παπαρήγα: Δεν αξίζει να απαντά κανείς στον Πάγκαλο

Αλλο ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα πρόσθεσε χτες στο ενεργητικό του ο Θ. Πάγκαλος, συμμετέχοντας στη συντονισμένη αντιΚΚΕ επιχείρηση, που το τελευταίο διάστημα και ενόψει του Συνεδρίου του Κόμματος εντείνεται από τα διάφορα κέντρα της άρχουσας τάξης. Ο Θ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στο «Μέγκα», εμφανίστηκε με πομπώδες ύφος για να δηλώσει ότι το ΚΚΕ «δε θέλει εκλογές, δε θέλει δημοκρατία, δε θέλει ελευθεροτυπία, δε θέλει ελεύθερες επιχειρήσεις. Θέλει "σταλινισμό"», και συνέχισε «όποιος ψηφίζει ΚΚΕ, ψηφίζει αποχή».

Ο Θ. Πάγκαλος, που πριν ένα μήνα βγήκε πρώτος των πρώτων και έθεσε ανοιχτά θέμα κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εμφανίστηκε χτες, υπηρετώντας την προπαγάνδα του δικομματισμού, να αναμασήσει τα γνωστά ...επιχειρήματα περί «χαμένης ψήφου». Για το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, όποιος δε στηρίζει με την ψήφο του τη δικομματική εναλλαγή στην εξουσία, ακόμα και μέσω της συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να αισθάνεται ότι ...«απέχει».

Οποιος δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ που ζητάει εδώ και τώρα εκλογές, όποιος δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όποιος δεν προσκυνά τους νόμους της «ελεύθερης αγοράς» και δε στηρίζει την παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων, όπως πράττει με συνέπεια ο Θ. Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στο στόχαστρο της λασπολογίας του.

Οσο για τα μαθήματα «δημοκρατίας» που θέλησε να παραδώσει, αρκεί κανείς να θυμηθεί μερικές από τις τελευταίες του δηλώσεις, με την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όταν χαρακτήριζε «έκνομες» τις λαϊκές κινητοποιήσεις και ζητούσε να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο! Καθείς, λοιπόν, εφ' ω ετάχθη. Και ο Θ. Πάγκαλος έχει διαλέξει στρατόπεδο, προασπίζοντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αμέσως μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΟΣΠΑ χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ρωτήθηκε από δημοσιογράφο και έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για το ΚΚΕ:

«Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει κανείς να απαντάει στον κ. Πάγκαλο. Υπάρχει όμως μία απάντηση που οφείλουμε στον ελληνικό λαό, παραμονές του Συνεδρίου. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτό το Συνέδριο θα βγούμε εξαιρετικά αξιόμαχοι και πεισματωμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων μπροστά στην κρίση. Αποφασιστικοί και άκαμπτοι σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν το λαό, χρησιμοποιώντας την κρίση και λέγοντάς του ότι πρέπει να κάνει για άλλη μία φορά φοβερές και ανώφελες θυσίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ