Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου

Σε έναν ακόμη σημαντικό σταθμό της 90χρονης πορείας του εισέρχεται από σήμερα το πρωί το ΚΚΕ, καθώς αρχίζουν στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό οι εργασίες του 18ου Συνεδρίου του, που θα διαρκέσουν ως και την Κυριακή 22 Φλεβάρη, παρουσία των αντιπροσώπων, των προσκεκλημένων, εκατοντάδων προσωπικοτήτων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, και βεβαίως των αντιπροσωπειών 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων, από 72 χώρες του κόσμου. Οι εργασίες ανοίγουν στις 10 π.μ. με την παρουσίαση από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, της εισήγησης της ΚΕ.

Με κεντρικό του σύνθημα: «ΚΚΕ Ισχυρό - Αντεπίθεση», το Συνέδριο αποτελεί κρίκο της επίπονης αλλά σταθερά ανοδικής πορείας του Κόμματος στις συνθήκες νίκης της αντεπανάστασης και υποχώρησης του παγκόσμιου εργατικού κινήματος.

Στο 18ο Συνέδριο θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα η Εκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του Κόμματος από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο Συνέδριο.

Ως δεύτερο θέμα θα συζητηθούν οι «Εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό». Σημειώνεται ότι οι Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και για τα δύο θέματα βρήκαν τη γενική επιδοκιμασία στις Κομματικές Οργανώσεις και στις προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δημόσιας και εσωκομματικής συζήτησης στις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Ηταν ακριβώς το περιεχόμενο αυτής της συζήτησης τέτοιο που ενισχύει την πεποίθηση πως απ' αυτό το Συνέδριο το ΚΚΕ θα βγει πιο δυνατό, πιο ικανό να ανταποκριθεί στα σύνθετα καθήκοντα και στις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά. Γιατί αυτή η συζήτηση απέδειξε την ιδεολογικοπολιτική ενότητα του Κόμματος, την ωρίμανσή του, τη δυνατότητά του να κάνει πράξη το σύνθημα για Αντεπίθεση, που κυριαρχεί στο 18ο Συνέδριο. Απέδειξε τους ισχυρούς δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που έχουν σφυρηλατηθεί στο καμίνι της ταξικής πάλης, κάθε αγώνα για το λαϊκό δίκιο.


Το ΚΚΕ φτάνει στο 18ο Συνέδριό του πιο δυνατό, μετρώντας ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση της ολόπλευρης ισχυροποίησής του και έχοντας όλες τις προϋποθέσεις από την επόμενη μέρα, με οδηγό και όπλο τις αποφάσεις του Συνεδρίου να κινηθεί πιο αποφασιστικά, αντιπαλεύοντας αδυναμίες, για ακόμα μεγαλύτερα βήματα, για πιο ισχυρό ΚΚΕ, για ουσιαστική πρωτοπόρα συμβολή στην υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος, της οργάνωσης της πάλης σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εξουσία του κεφαλαίου και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος υποδεχόμαστε το 18ο Συνέδριό μας ως κορύφωση μα και αφετηρία της δουλειάς μας. Το υποδεχόμαστε με αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, στην ανάγκη για μεγαλύτερη ακόμα ατομική και συλλογική προσφορά για την επίτευξη των στόχων που από κοινού έχουμε θέσει και στην υπηρεσία των οποίων έχουμε εθελοντικά στρατευτεί. Υποδεχόμαστε το 18ο Συνέδριο με την αισιοδοξία και τη δύναμη που πηγάζει από την επαναστατική μας θεωρία, με ακλόνητη την πεποίθηση πως μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, πως το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός, με πιο στέρεη από ποτέ την απόφασή μας να γίνουμε, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, οι σκαπανείς αυτού του νέου κόσμου.


Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ντυμένη στα χρώματα του Συνεδρίου, έτοιμη να υποδεχτεί συνέδρους κι προσκεκλημένους
Η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, ντυμένη στα χρώματα του Συνεδρίου, έτοιμη να υποδεχτεί συνέδρους κι προσκεκλημένους
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεξόρμηση με τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου (2012-12-07 00:00:00.0)
Προϋπαντούμε το Συνέδριο με πλατιά πολιτική δράση (2009-02-15 00:00:00.0)
Αισιόδοξα μηνύματα από τους εργαζόμενους για υπερκάλυψη (2008-11-26 00:00:00.0)
Πανεξόρμηση (2008-09-30 00:00:00.0)
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ (2008-09-28 00:00:00.0)
Μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ρ» με τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ (2008-09-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ