Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΝΟΥΣΗ
Ενήμερο ήταν το Μαξίμου

Για τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φ. Μανούση σχετικά με τους φερόμενους χρηματισμούς «στην υπόθεση της άγονης γραμμής» ήταν ενήμερο ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή κατάθεση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου στον 20ό τακτικό ανακριτή Α. Ζαβιτσάνο, ο οποίος διερευνά την υπόθεση εκβιασμού σε βάρος του εφοπλιστή Φ. Μανούση, με κατηγορούμενο τον Π. Ζαχαρίου σε βαθμό κακουργήματος. Ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης έχει υποδείξει τον κατηγορούμενο Π. Ζαχαρίου, «δεξί χέρι» του πρώην υπουργού Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, ως το πρόσωπο που ενέχεται σε εκβιασμούς για χρηματισμούς «στην υπόθεση της άγονης γραμμής» του Αιγαίου.

Ο Γ. Αγγέλου πέρασε το ανακριτικό γραφείο για τρίτη φορά μέσα σ' ένα χρόνο, προκειμένου να καταθέσει σε ποινική υπόθεση, που, από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται ότι αγγίζει πολιτικά πρόσωπα, ενώ δεν αποκλείεται να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή μόλις διαπιστωθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Αγγέλου κατά τη χτεσινή κατάθεση στον 20ό ανακριτή επιβεβαίωσε τα όσα είχε υποστηρίξει ο Φ. Μανούσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Φ. Μανούσης είχε καταθέσει στον ανακριτή ότι ενημέρωσε τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Ζαχαράκη για τον εκβιασμό που του έγινε από τον Π. Ζαχαρίου, κομματάρχη του πρώην υπουργού Αιγαίου στα Δωδεκάνησα και πως ο βουλευτής στη συνέχεια ενημέρωσε το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ο Γ. Αγγέλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε χτες πως μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί από τη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης έχει υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός Αιγαίου Αρ. Παυλίδης υποχρεώθηκε να προβεί σε κίνηση αντιπερισπασμού και να καταθέσει έγγραφη καταγγελία εναντίον του στον Αρειο Πάγο.

Πάντως, από το γραφείο του ανακριτή τις επόμενες μέρες αναμένεται να «διαβούν» κι άλλα πρόσωπα που κατονόμασε στην κατάθεσή του ο Φ. Μανούσης, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριος, που επίσης είχε ενημερωθεί από τον εφοπλιστή για την «υπόθεση της άγονης γραμμής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ