Τετάρτη 18 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πανηγυρίζει η «Αυγή» για τις αναδιαρθρώσεις!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Εναν αφοσιωμένο σύμμαχο στην προώθηση των αναδιαρθρώσεων την ανώτατη εκπαίδευση, βρήκε η κυβέρνηση στο πρόσωπο της «Αυγής». Με αφορμή τις πέντε πρώτες εκθέσεις «αξιολόγησης» τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκθέσεις που καταφανώς σπρώχνουν τα ιδρύματα να εφαρμόσουν τις αναδιαρθρώσεις... η «εφημερίδα της αριστεράς» πανηγύριζε χτες για την εφαρμογή και τα πορίσματα της «αξιολόγησης»!

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «οι πολυσέλιδες εκθέσεις ζωνταντεύουν "ηράκλειους άθλους" που αποδίδονται σε διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό, οι οποίοι σε πείσμα του μινώταυρου της υποχρηματοδότησης, της κεντρικής γραφειοκρατίας, της κατάλυσης της ακαδημαϊκής αυτονομίας των ιδρυμάτων και του παράλογου εξεταστικού, καταφέρνουν σε κάποιες περιπτώσεις να φτιάξουν τμήματα - κόσμημα». Και σύμφωνα με την εφημερίδα, «η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κόπτεται φραστικά για να προχωρήσει η αξιολόγηση, στην πράξη την υπονομεύει μη διαθέτοντας τα απαραίτητα κονδύλια», για να μην αποδεικνύεται η ενοχή της...

Κάθε άλλο σχόλιο θα μπορούσε να περιττεύει για τον ενθουσιασμό της «Αυγής» για την «αξιολόγηση».

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι οι εκθέσεις, που ενθουσίασαν την «Αυγή», υποδεικνύουν στα ιδρύματα να βρουν χρηματοδότηση από ιδιώτες, προτείνουν να κοπούν οι όποιες δωρεάν παροχές στους φοιτητές που κινητοποιούνται (!) και επισημαίνουν ότι πρέπει να προσαρμόσουν το χρόνο σπουδών στο μοντέλο της Μπολόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ