ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2009
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Καθάρισαν... με το καλημέρα

Αποκτώντας νωρίς νωρίς αυτό που ήθελαν (ένα σετ) Ηρακλής, Παναθηναϊκός και ΕΑ Πατρών κατάφεραν στις χτεσινές ρεβάνς των παιχνιδιών τους να προκριθούν στην επόμενη φάση των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων, χάρις και στις πρώτες νίκες τους επί των αντιπάλων τους με 3-0.

Ο «Γηραιός» φιγουράρει στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ (θα αντιμετωπίσει τη Φριντρισχάφεν) μετά τη νίκη του για δεύτερη φορά επί της Βιτόρια με 3-2 σετ στον Εύοσμο, διατηρώντας το αήττητό του. Η ελληνική ομάδα πήρε το πρώτο σετ που της έδωσε την πρόκριση, με αποτέλεσμα να χαλαρώσει στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν 2-1.

Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, παρά την ήττα του με 3-2 από τον Ολυμπιακό στου Ρέντη. Ωστόσο, τα πάντα κρίθηκαν με το... καλημέρα, αφού οι «πράσινοι», έχοντας για άλλη μια φορά κορυφαίο τον Αγκάμεζ (4 άσους) πήραν το πρώτο σετ 25-20, τελειώνοντας την υπόθεση πρόκριση και βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων. Το παιχνίδι πάντως ακόμα και έτσι συνέχισε να είναι ντέρμπι, με τους δυο αντιπάλους να επιζητούν με πάθος τη νίκη.

Σπουδαία επιτυχία σημείωσε και η ΕΑ Πατρών, που προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Τσάλεντζ Καπ, παρά την ήττα της στην Τουρκία με 3-2 από τη Γαλατάσεραϊ. Οι Πατρινοί κατάφεραν να προηγηθούν 1-0 σετ σφραγίζοντας την πρόκριση και στη συνέχεια προσπάθησαν και για λόγους γοήτρου να πάρουν τη νίκη.

  • Το παιχνίδι μεταξύ ΑΟ Κηφισιάς - ΠΑΟΚ στο «Ζηρίνειο» (16.00) ανοίγει σήμερα την αυλαία της 17ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Ευχές και... αγωνία

Η βία βρέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής κοινής συνέντευξης Τύπου των προπονητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ενόψει του επερχόμενου τελικού την Κυριακή για το Κύπελλο Ελλάδας, στο Ελληνικό. Οι τεχνικοί των δυο αντιπάλων, Παναγιώτης Γιαννάκης και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στη σκιά του φόβου για επεισόδια, μετά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό (με αφορμή το φάιναλ-8 του βόλεϊ) αλλά και τα προχτεσινά γεγονότα στα Πατήσια, με τη μισάωρη διακοπή του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακού, λόγω ρίψης αντικειμένων από τους οπαδούς των γηπεδούχων. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποκάλυψε ότι «έχω συστήσει στους φίλους μου και τα μέλη της οικογένειάς μου να μην έρθουν στο γήπεδο», ενώ εμφανίστηκε αποφασισμένος να φύγει από το γήπεδο, εφόσον συμβεί το οτιδήποτε! Από την άλλη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης έθεσε τους διοργανωτές προ των ευθυνών τους και τόνισε όσον αφορά τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων από την πλευρά του Ολυμπιακού ότι «θα φροντίσουμε να πάνε σε άτομα που αγαπούν το μπάσκετ». Σημειώνεται ότι ο αγώνας, για λόγους ασφαλείας, θα διεξαχθεί με ελάχιστους θεατές, αφού οι δυο ομάδες δικαιούνται από 600 εισιτήρια για τους οπαδούς τους, ενώ έχουν μειωθεί κατά πολύ και οι ελεύθερες ουδέτερες θέσεις.

  • Σε χτεσινό παιχνίδι για την Α1, που έκλεισε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής, ο Αρης επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ με 57-50.
ΠΟΛΟ

Το ντέρμπι του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ολυμπιακού και του δεύτερου Πανιωνίου ανοίγει σήμερα την αυλαία της 14ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» που είναι αήττητοι σε Ελλάδα και Ευρώπη, υποδέχονται την ομάδα του Κώστα Λούδη που ακόμα κι αν καταφέρει να τους υποχρεώσει στο πρώτο τους «κίτρινο» φύλλο αγώνα, δε θα έχει ελπίδες για την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

Με αποκλεισμό ενός χρόνου από κάθε αθλητική δραστηριότητα τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού Χοσέ Μανουέλ Ρόκα, που είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

ΣΤΙΒΟΣ
Θρήνος για Σκολιμόβσκα

Εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ στη σφυροβολία, Καμίλα Σκολιμόβσκα, άφησε την Τετάρτη το βράδυ την τελευταία της πνοή, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, η 26χρονη Πολωνή αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στη συνέχεια κατέρρευσε μέσα στο γυμναστήριο. Διεκομίσθη στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου οι προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα γίνουν γνωστά μετά τη νεκροψία.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Παραπέμφθηκε ο Γ. Σταθόπουλος (και ο βοηθός του Χ. Μπαλτάς), για την απαράδεκτη διαιτησία του στον αγώνα Κυπέλλου Ξάνθη - ΑΕΚ. Ετσι δε θα σφυρίξει - όπως αρχικά είχε οριστεί - τον αγώνα Θρασύβουλου - Πανθρακικού. Τον αντικαθιστά ο Κ. Παπασταμάτης. Αλλαγή όμως υπήρξε και στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. Η ΚΕΔ αποφάσισε αντί του Βασσάρα να σφυρίξει ο Μιχάλης Κουκουλάκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ