ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 6 Ιούνη 2000
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλεί ο Πάγκαλος, τον καλύπτει η κυβέρνηση

Πλήρης εκσυγχρονιστικού ύφους και ήθους είναι η συνέντευξη - μνημείο προκλήσεων και ύβρεων που παραχώρησε στην «Απογευματινή» χτες ο Θ. Πάγκαλος. Στο στόχαστρο του ανεκδιήγητου υπουργού Πολιτισμού αυτή τη φορά βρέθηκαν, κυρίως, οι εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής», στις πλάτες των οποίων επιχείρησε να φορτώσει τις ευθύνες για το κατάντημα του εθνικού μας αερομεταφορέα που βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, κάνει και την αυτοκριτική του, δηλώνοντας πως φταίει που δεν έκλεισε νωρίτερα η «Ολυμπιακή»!

Αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο κραυγάζει: «Να πουληθεί η "Ολυμπιακή Αεροπορία" και να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι» και συνεχίζει: «Είμαι υπεύθυνος γιατί είναι εν ζωή η ΟΑ»! Αναφερόμενος στην περίοδο που χρημάτισε υπουργός Μεταφορών, τονίζει πως «ήταν θέμα ωρών να περιέλθει η ΟΑ σε κατάσταση πτωχεύσεως. Δεν είχε κατατεθεί απλώς η πρώτη αγωγή εναντίον της». Και συμπληρώνει αναφορικά με το πρόγραμμα εξυγίανσης, που ήταν «καρπός» της συνεργασίας του με τον Ισπανό Επίτροπο κ. Ορέχα: «Θεωρούσα ότι θα έπρεπε να είναι ευτυχείς και να με ευγνωμονούν» και ολοκληρώνει το αλαζονικό του παραλήρημα «θα έλεγα ότι θα έπρεπε να μου είχαν κάνει άγαλμα»!

Ωστόσο, οι «αχάριστοι» συνδικαλιστές της ΟΑ άρχισαν διαπραγματεύσεις και τα «πιο σκανδαλώδη προνόμια προβάλλονταν ως κεκτημένα. Υπήρχε πλήρης αδιαλλαξία. Πήγα τότε στον Α. Παπανδρέου, του κατέθεσα και μια επιστολή και του είπα το εξής απλό: ότι οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων - διότι δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι, είναι άξιοι της μοίρας τους... - είναι πωρωμένοι! Δηλαδή, ότι έχουν φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο σήψης, ώστε πλέον η εταιρία αυτή να μην έχει κανένα νόημα ως σύνολο ανθρώπων»!

Εν συνεχεία, και αφού διευκρινίζει ότι οι «πωρωμένοι» ανήκουν στο «δικό μας κομματικό χώρο», συμπληρώνει: «Είπα στον Α. Παπανδρέου ότι αυτή η εταιρία δεν έχει καμία ελπίδα. Πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη και να απολύσει όλους τους υπαλλήλους και αργότερα ίσως να προσλάβει μερικούς απ' αυτούς που έχουν διάθεση να εργαστούν με φυσιολογικούς όρους. Αλλά ορισμένους θα πρέπει να τους επιβληθεί να μην τους προσλάβει, γιατί αυτοί είναι που καταστρέφουν την εταιρία»!

Δεν αρκέστηκε όμως σε όλα τα παραπάνω έφτασε στο σημείο εμμέσως πλην σαφώς να επιρρίψει ευθύνες στους πιλότους του πρωθυπουργικού «Φάλκον» για την πτώση του και κατά συνέπεια για το θάνατο των επιβατών του, απαγγέλλοντας κατηγορία για φόνο «στο διευθυντή της εταιρίας σήμερα». Προφανώς δεν έχει καμία σημασία ότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα! Δηλώνει στη συνέντευξή του: «Το ατύχημα του "Φάλκον", στο οποίο δολοφονήθηκε κατά την έκφραση του κ. Μαντέλη ο Γ. Κρανιδιώτης, αποδίδει ευθύνες στους πιλότους. Και πρέπει να σας πω ότι η παρουσία αυτών των πιλότων σε αυτό το αεροπλάνο, σε αυτή την πτήση, είναι αποτέλεσμα συνδικαλιστικών διαπλοκών. Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι επικεφαλής αυτών των συνδικαλιστικών διαπλοκών, διευθύνει την εταιρία σήμερα. Είναι υπεύθυνος για το φόνο, το θάνατο του Γ. Κρανιδιώτη! Αυτός και όλοι όσοι είναι σαν κι αυτόν»!

Δεν ξεχνά βέβαια την «Ολυμπιακή» και επιστρέφει σε αυτή, επαναλαμβάνοντας: «Πρέπει να πουληθεί σε ιδιώτη ο οποίος να έχει πλήρη ελευθερία σε σχέση με το προσωπικό». Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες της κυβέρνησης δηλώνει πως είναι μεγάλες (γιατί προφανώς δεν ξεπούλησε νωρίτερα την ΟΑ) και της αντιπολίτευσης μεγαλύτερες. «Διάβασα - είπε - μια δήλωση του κ. Παπαληγούρα, ο οποίος μιλά για ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και άλλα σοσιαλιστικά και ηχηρά, τρίχες κατσαρές δηλαδή. Είναι ή δεν είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης. Να το πουν καθαρά...».

Δε θα μπορούσε βέβαια να μην αναφερθεί στο ΚΚΕ, εξάλλου δε χάνει ευκαιρία να ξεσπά το αντικομμουνιστικό του μένος. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους και χωρίς να μπει στον κόπο να αναφέρει την αιτία των αντιδράσεων, δηλώνει ότι η ΝΔ και το ΚΚΕ προσπαθούν να εμποδίσουν την ανέγερση, καθώς και ότι το ΚΚΕ «εκπροσωπείται από φασιστική άποψη» και συμπληρώνει: «Είναι ακροδεξιοί. Ολοι! Και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μισαλλόδοξοι και ρατσιστές. Οι μισαλλόδοξοι, ακροδεξιοί και ρατσιστικοί κύκλοι βρήκαν ευκαιρία, ώστε να δείξουν το ειδεχθές τους πρόσωπο. Κι εγώ θα είμαι αμείλικτος απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά. Γιατί πιστεύω ότι όταν αυτού του είδους το φίδι δείχνει το κεφάλι του πρέπει να το πατάς και να το τσακίζεις»!

Κάλυψη από τον Δ. Ρέππα

Τα όσα ελεεινά και τρισάθλια ξεστόμισε ο Θ. Πάγκαλος προφανώς εκφράζουν και την κυβέρνηση συνολικά, μιας και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, κάλυψε επί της ουσίας τον υπουργό Πολιτισμού. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η στάση των συνδικαλιστών της ΟΑ ήταν αυτή που ισχυρίζεται ο Θ. Πάγκαλος, απάντησε: «Για τη λειτουργία της ΟΑ, έως τώρα, καθένας έχει τη δική του γνώμη. Δεν πρόκειται να μπω εγώ σε αυτές τις λεπτομέρειες, δοθέντος ότι οι συνδικαλιστές, από τη δική τους πλευρά, προωθούν τα θέματά τους, με τον τρόπο που εκείνοι επιλέγουν και πιστεύουν ότι είναι ορθός. Από εκεί και πέρα, τα αρμόδια όργανα της ΟΑ θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Το θέμα είναι ότι η Ο.Α. συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίση. Αυτό είναι που πρέπει εμείς να αντιμετωπίσουμε τώρα».

Οταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τον «υπαίτιο» για την πτώση του κατά τον υπουργό Πολιτισμού, ο Δ. Ρέππας απάντησε: «Η κυβέρνηση αναμένει την έκδοση του τελικού πορίσματος από τις ρουμανικές αρχές. Εχουν τεθεί ορισμένες προθεσμίες, εντός των οποίων θα πρέπει να διατυπώσουν στο σχέδιο πορίσματος, το οποίο περιήλθε σε γνώση τους, τις δικές τους παρατηρήσεις άλλοι φορείς της Ελλάδας και της Γαλλίας, προκειμένου να προχωρήσει η ρουμανική υπηρεσία στην έκδοση του τελικού πορίσματος. Πριν εκδοθεί το τελικό πόρισμα, από την πλευρά μου, δεν μπορώ να πω οτιδήποτε. Θα αναμένουμε την έκδοση του πορίσματος για να γνωρίζουμε πώς ακριβώς εξελίχθηκαν τα πράγματα».

Μάλιστα όχι μόνο δεν καταδίκασε την απαγγελία κατηγορίας για φόνο από τον Θ. Πάγκαλο, όχι μόνο δεν επιχείρησε να διαχωρίσει έστω τη θέση της κυβέρνησης, αλλά τον κάλυψε πλήρως λέγοντας: «Δε μίλησε επί του θέματος αυτού, ως ειδικός. Διατύπωσε μια άποψη. Καθένας μπορεί να έχει άποψη, δικαιούται να έχει άποψη».

Αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

«Εξεστι Παγκάλω ασχημονείν» ήταν το σχόλιο του Στέλιου Παπαθεμελή στις δηλώσεις Πάγκαλου, ενώ ο βουλευτής Αν. Χρυσανθακόπουλος δήλωσε (και αυτός στον «Πλάνετ»): «Επιστρέφω τις υπερβολές στους χαρακτηρισμούς του κ. Πάγκαλου γιατί τις θεωρώ ατοπήματα. Κάτι που συνηθίζει. Δε συμπεριφέρεται με ευπρέπεια και νομίζω ότι ως υπουργός πολιτισμού πρέπει, θα έπρεπε να προσέχει πολύ περισσότερο απ' ό,τι στο παρελθόν».

Αφίετε τον Πάγκαλο να άδει

Αναφορικά με τα όσα είπε ο υπουργός Πολιτισμού στη συνέντευξή του στην «Απογευματινή» η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έστειλε την ακόλουθη δήλωση: «Οταν ο κ. Πάγκαλος ομιλεί για αδιέξοδο στα ελληνοτουρκικά, συνδικαλιστές "φονιάδες" και ιδιώτες σωτήρες - οδοστρωτήρες της "Ολυμπιακής".

Οταν ο μεγάλος τραγουδιστής μοιράζει οδηγίες περί του ποιος πρέπει να βγάζει δημοκρατικώς το σκασμό, είναι προφανές ότι: αφενός εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, αφετέρου δε την εσωτερική κομματική και κυβερνητική του κρίση διαρκούς ανωτερότητας.

Αφίετε τον Πάγκαλο να άδει καθώς ανάβει τη δάδα για να τρέχει χλαμυδοφόρος ο ένδοξος Μπερνς. Αλλωστε στον πυρετό της Ολυμπιάδας τινές, ως ο Πάγκαλος ο μέγας, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνέδριο ανακύκλωσης της κρίσης

Συνέδριο «εκτόνωσης» της κρίσης και επιβεβαίωσης της κυριαρχίας του Κ. Καραμανλή επιδιώκεται να αποτελέσει το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν την Παρασκευή. Ολα, όμως, δείχνουν ότι θα είναι ένα συνέδριο το οποίο δε θα μπορέσει να οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, θα συμβάλει στην ανακύκλωσή της, καθώς οι αιτίες που την αναπαράγουν δεν πρόκειται να θιγούν. Επιπλέον, οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις θα περάσουν σε νέα φάση, καθώς, παρά την αντίθετη εικόνα που επιχειρεί να δημιουργήσει η Ρηγίλλης, οι εσωκομματικές διεργασίες και ανακατατάξεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οι διεργασίες αυτές θα εκφραστούν στο έκτακτο συνέδριο, αλλά η σκληρή αναμέτρηση και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναβάλλεται, εκτός απροόπτου, για το τακτικό συνέδριο το φθινόπωρο.

Στην «ημερήσια διάταξη» του συνεδρίου περιλαμβάνονται η επαναβεβαίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος, ως κόμματος του «μεσαίου χώρου», η νέα δομή του κόμματος και τα αίτια της εκλογικής ήττας. Οπως έχει φανεί από τη συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες στην ΚΕ και την ΚΟ, δεν είναι λίγα τα στελέχη και οι βουλευτές που αμφισβητούν ανοιχτά επιλογές της ηγεσίας και ειδικότερα το «μεσαίο χώρο». Ο Κ. Καραμανλής θεωρείται βέβαιο ότι θα επιμείνει στη δική του άποψη, αλλά δεν αποκλείεται, για λόγους εκτόνωσης της έντασης, να κάνει αποδεκτές ορισμένες φραστικές τροποποιήσεις.

Οι θέσεις της ηγεσίας για το μεσαίο χώρο διατυπώνονται σε κείμενο της γραμματείας πολιτικού σχεδιασμού, που μοιράστηκε την περασμένη βδομάδα στους βουλευτές. Στο κείμενο αυτό και κάτω από τον τίτλο «χαρακτηριστικά του μεσαίου χώρου», σημειώνεται: «Ο μεσαίος χώρος απαρτίζεται από τους πολλούς, που χτες μπορεί να ήταν δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί ή ό,τι άλλο, αλλά σήμερα έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα χρειάζεται πολιτικό όραμα, ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και πάνω απ' όλα ενότητα στόχων και εθνική συνεννόηση». Πιο συγκεκριμένα, ο μεσαίος χώρος «επιθυμεί να εκφράσει τον πολίτη, που αισθάνεται αδύναμος από το κράτος και ένα σύστημα εξουσίας που τον καταπιέζει και τον συνθλίβει, που απορρίπτει το δογματισμό, τις αγκυλώσεις και τις εξαρτήσεις από οργανωμένα συμφέροντα, που εναντιώνεται σε καθεστωτικές νοοτροπίες και σε διακρίσεις σε βάρος των πολιτών».

Παράλληλα, τονίζεται ότι ο μεσαίος χώρος «προσδιορίζεται με κοινωνικά κριτήρια» και αποτελεί «ένα πρότυπο πολιτικής συμπεριφοράς». Αύριο, Τετάρτη, συνεδριάζει η ΕΕ, για να διαμορφώσει τα βασικά σημεία της εισήγησης του Κ. Καραμανλή για το συνέδριο. Την ίδια στιγμή, το θέμα του Αρ. Σπηλιωτόπουλου φαίνεται να παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον, καθώς ούτε ο Κ. Καραμανλής ούτε ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου φαίνονται διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Από την πλευρά της, η Ντ. Μπακογιάννη, η οποία στο συνέδριο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της να καταγραφεί ως ο άλλος εσωκομματικός πόλος, σε συνέντευξή της χτες το βράδυ στον «Αντέννα» προσδιόρισε το πλαίσιο της παρέμβασής της. Καλούμαστε, είπε, να δημιουργήσουμε ένα καινούριο κόμμα, ένα κόμμα που θα έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία, ένα συλλογικότερο κόμμα, ένα μη αρχηγικό κόμμα, ένα κόμμα το οποίο θα μπορεί να είναι γνήσια έκφραση των κοινωνικών δυνάμεων τις οποίες εκφράζει. Επιπλέον, άφησε να εννοηθεί με σαφήνεια ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στο τακτικό και όχι στο έκτακτο συνέδριο, ενώ διαφώνησε με τον προσδιορισμό του μεσαίου χώρου που κάνει η ηγεσία, λέγοντας ότι δεν έχει ιδεολογικό και κοινωνικό χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι η ΝΔ είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς.

Αλληλεγγύη στους προοδευτικούς πολίτες της Κολομβίας

Κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ προς τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις της Ελλάδας

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα προς τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις της χώρας μας, αναφορικά με τα σχέδια δολοφονίας προοδευτικών πολιτών στην Κολομβία. Στο κάλεσμα επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας στην Κολομβία νέα σχέδια δολοφονίας και συγκεκριμένες απειλές κατά της ζωής στελεχών προοδευτικών κομμάτων, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, μελών του κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φοιτητών κλπ. από παραστρατιωτικές και παρακρατικές ομάδες. Πριν από λίγες μέρες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Κολομβίας κατάγγειλαν ένα νέο κύμα γραπτών και τηλεφωνικών απειλών σε βάρος στελεχών τους που δραστηριοποιούνται σ' ολόκληρη τη χώρα.

Πριν από μερικές μέρες, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κολομβίας Αντρές Παστράνα Αράνγκο, με την οποία τον καλούσε να εκπληρώσει το ταχύτερο δυνατό την υποχρέωση που έχει αναλάβει απέναντι στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, να θέσει σε εφαρμογή το Ειδικό Πρόγραμμα Προστασίας Στελεχών της Πατριωτικής Ενωσης και του Κομμουνιστικού Κόμματος Κολομβίας.

Το πρόγραμμα αυτό έπρεπε να είχε τεθεί σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου το αργότερο, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και συνεχώς αυξάνονται οι απειλές κατά της ζωής σημαντικών στελεχών των δύο αυτών κομμάτων.

Ηδη από το 1993, ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών είχε καλέσει την κυβέρνηση της Κολομβίας να εφαρμόσει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της ζωής στελεχών των δύο κομμάτων, που μέσα σε διάστημα 10 ετών έχουν χάσει πάνω από 4.000 στελέχη τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Διαρκούς Επιτροπής για την Υπεράσπιση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μέσα στο 1999 αναφέρθηκαν συγκεκριμένες απειλές κατά 33.147 ατόμων σ' ολόκληρη την Κολομβία, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ξεριζωμένων, λόγω της βίας, να έχει πια φτάσει τα 2 εκατομμύρια.

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει νέο κύμα δολοφονιών. Στα τέλη Μάη δολοφονήθηκε η 24χρονη Μαρλίς ντε λα Οσα, φοιτήτρια Κοινωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα, στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας και έγκυος 5 μηνών, ενώ στις 31 Μάη δολοφονήθηκε και ο Πέδρο Νελ Ερνάντες, στέλεχος του ΚΚ Κολομβίας στην επαρχία του Σανταντέρ, μαζί με τα δυο παιδιά του.

Κάνουμε έκκληση στις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις της χώρας μας να καταγγείλουν το νέο αυτό κύμα τρομοκρατίας σε βάρος των προοδευτικών δυνάμεων της Κολομβίας να απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή των μέτρων προστασίας, την απρόσκοπτη πολιτικ/ή, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση όλων των αγωνιστών του λαϊκού και κοινωνικού κινήματος και την άμεση διάλυση όλων των παραστρατιωτικών και παρακρατικών οργανώσεων».

Το κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ υπογράφουν ο Πρόεδρος Θεοχάρης Παπαμάργαρης και η Γ.Γ.Ηλέκτρα Γεωργούλα.

«ΒΑΛΚΑΝΙΑ: 78 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ»
Παρουσιάστηκε χτες το «δικό μας» βιβλίο

«Βαλκάνια: 78 μέρες στόχος του ΝΑΤΟ». Είναι το βιβλίο ενός δικού μας ανθρώπου, του συναδέλφου μας και συντρόφου, του δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» Νίκου Μπογιόπουλου.

Στη χτεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μπογιόπουλου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», παραβρέθηκαν αρκετοί από εκείνους που ένα χρόνο περίπου πριν διαδήλωναν στην Αθήνα με μαζικές συγκεντρώσεις ενάντια στην επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Οπως είπε ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» Δημήτρης Κουτσούμπας η εφημερίδα μας για 78 μέρες κατήγγειλε το έγκλημα των ιμπεριαλιστών από τα πρωτοσέλιδά της και σημείωσε ότι το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους μας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Βαλκάνια: 78 μέρες στόχος του ΝΑΤΟ», Νίκος Μπογιόπουλος, ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση λέγοντας ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή και για μένα και για την οικογένειά μου - το "Ριζοσπάστη" και τη "Σύγχρονη Εποχή" εννοώ - εκεί θα ήθελα να πω το εξής: Το βιβλίο αυτό δε θα υπήρχε αν δεν είχε υπάρξει η επίπονη δουλιά πολλών, πάρα πολλών συναδέλφων, δε θα είχε υπάρξει αν δεν υπήρχε ο "Ριζοσπάστης", η "Σύγχρονη Εποχή" και τελικά το ΚΚΕ, που δε διανοούνται να συμμορφωθούν».

Ο δημοσιογράφος Γ. Λιονταρίτης είπε ότι το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου είναι ντοκουμέντο γιατί ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναζητήσει αυτό το βιβλίο για να προσεγγίσει την πραγματικότητα. Παράλληλα επεσήμανε ότι το βιβλίο του συναδέλφου μας, Νίκου Μπογιόπουλου, ενόχλησε τους ξένους και ντόπιους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας.

Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος ανέφερε ότι έχει δυο βιβλία, ένα στο σπίτι και ένα στο γραφείο του στο θέατρο, γιατί είναι πολύ χρήσιμο και φώτισε πλευρές της επέμβασης των ΝΑΤΟικών στη Γιουγκοσλαβία.

Στη χτεσινή εκδήλωση μίλησαν επίσης ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης που παρακολούθησε όλους τους πολέμους της τελευταίας δεκαετίας, επίσης ο Θανάσης Παφίλης, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ και ο Δημήτρης Παπαλεωνίδας, διευθυντής της «Σύγχρονης Εποχής». Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη χτεσινή εκδήλωση θα παρουσιάσουμε σε επόμενο φύλλο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ