ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 7 Απρίλη 2009
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να τιμωρηθεί η αστική τάξη και τα κόμματά της

Σε εκδήλωση της ΚΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η μάχη των εκλογών να θεωρηθεί ένας συγκεκριμένος ημερομηνιακός σταθμός στην πορεία της ταξικής πάλης. Να είναι μια μάχη που θα εξελιχθεί σε μια φανερή τιμωρία και της αστικής τάξης της χώρας και των κομμάτων που για λογαριασμό της κυβέρνησαν και κυβερνούν, σήμερα η ΝΔ, χτες το ΠΑΣΟΚ, προχτές ξανά η ΝΔ, αντιπροχτές ξανά το ΠΑΣΟΚ». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το απόγευμα στην κατάμεστη από εργάτες στη βιομηχανία αίθουσα του ξενοδοχείου «Νοβοτέλ» σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η Αλ. Παπαρήγα, ξεκινώντας την ομιλία της, τόνισε ότι αυτή την περίοδο το ΚΚΕ συγκέντρωσε την προσοχή του σε δυο μέτωπα πάλης που συνδέονται μεταξύ τους. Το ένα μέτωπο είναι η ανάπτυξη των αγώνων σε συνθήκες κρίσης και το άλλο η καθορισμένη ημερομηνία της μάχης των ευρωεκλογών, η οποία πρέπει να δοθεί με την ίδια μαχητικότητα που οι κομμουνιστές δίνουν κάθε μάχη.

Αναμφισβήτητα, όπως ξεκαθάρισε, σ' αυτή τη μάχη το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλη την εργατική και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα που αισθάνονται προδομένα από τη ΝΔ. «Σε εκείνο το τμήμα, τόνισε, της εργατικής τάξης που απογοητευμένο από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πίστεψε - λάθος, αλλά πίστεψε - ότι η ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση οκτώ χρόνια έβαλε μυαλό, πίστεψε στα λόγια της, πίστεψε ότι θα είναι ένα κόμμα που θα πολιτευτεί με ηπιότητα και μη βλέποντας - κακώς λέμε εμείς - ότι υπάρχει λύση μπροστά του ψήφισε τη ΝΔ, είτε για πρώτη φορά, είτε για μια ακόμη φορά».


Εκτενή αναφορά έκανε στην αντικομμουνιστική, όπως χαρακτήρισε, εκστρατεία στην οποία έχει προσχωρήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς γι' αυτό η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα «και σε αυτούς που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αντικομμουνισμός. Που ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός είναι πρόδρομος νέων χειρότερων μέτρων για την εργατική τάξη».

Οπως ξεκαθάρισε, «ο εργάτης πρέπει σήμερα να καταλάβει ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ, πέρα από θέματα που έχουν να κάνουν με την ταξική πάλη, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αντίσταση, την αντεπίθεση, την ανυπακοή, είναι ζήτημα δημοκρατίας».


ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Υψηλά ποσοστά της ανυπακοής σημαίνουν ψηλότερο μπόι του λαού μας

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Η ψήφος που θα δοθεί στις 7 του Ιούνη, στις ευρωεκλογές, είναι σημαντική ευκαιρία, είναι και αυτή μια μορφή εκδήλωσης αγώνα. Τα υψηλά ποσοστά της ανυπακοής στον ευρωμονόδρομο, σημαίνουν ψηλότερο μπόι του λαού μας. Τα ψηλά ποσοστά στο ΚΚΕ, στη δύναμη τη σίγουρη, στη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μια άλλη πορεία για το λαό μας, θα μεταφραστούν την επομένη των εκλογών, σε περισσότερη δύναμη, σε περισσότερη αυτοπεποίθηση, σε γενικευμένη τόνωση της αισιοδοξίας του λαού μας».

Με τα λόγια αυτά, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε το στίγμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, απευθύνοντας μαζικό κάλεσμα, για ενίσχυση του ΚΚΕ, από την πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Η χτεσινή συγκέντρωση, άλλωστε, δεν ήταν μόνο μαζική, αλλά και δυναμική με συνεχή παλμό. Φοιτητές, νέοι και νέες, εργάτες, συνταξιούχοι, άνθρωποι του μόχθου, έδωσαν ξεχωριστό «παρών», χωρίς να σταματούν ούτε στιγμή να φωνάζουν συνθήματα, κάνοντας έναν ιδιότυπο διάλογο με τον ομιλητή, ανάλογα με το θέμα που κάθε φορά ανέπτυσσε: «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμός, ψηφίσανε το Μάαστριχτ πληρώνει ο λαός», «Οχι στην Ευρώπη της πλουτοκρατίας, με το ΚΚΕ της απειθαρχίας», «Ενωση και ΝΑΤΟ, πολέμου συνδικάτο», «Η κεντροαριστερά τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Και, στο κλείσιμο της συγκέντρωσης, το σύνθημα «Αντεπίθεση λαέ, ισχυρό ΚΚΕ», τράνταξε την πλατεία Γεωργίου. Την ίδια στιγμή, τα πανό της συγκέντρωσης έστελναν σαφή μηνύματα: «Ανυπακοή στην ΕΕ - Καταδίκη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ», «Η νεολαία με το ΚΚΕ για τη λαϊκή αντεπίθεση», «Ευρωεκλογές 2009: απειθαρχία - πάλη κατά της ΕΕ. Ψήφο στο ΚΚΕ».


ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Μονόδρομος για τους λαούς η καταδίκη της ΕΕ

Στο Κιλκίς μίλησε την Κυριακή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η καταδίκη της ΕΕ είναι μονόδρομος. Οι λαοί της ΕΕ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Σήμερα κατέρρευσαν οι μύθοι, αποκαλύφθηκαν οι ψεύτικες εξαγγελίες. Ολοι είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει την ΕΕ είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας συνολικά και σε κάθε χώρα - μέλος ξεχωριστά. Αυτή την πολιτική στηρίζουν τα κόμματα της ευρω-υποταγής στη χώρα μας.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση του Κόμματος για τις ευρωεκλογές στο Κιλκίς.

Απευθυνόμενος στους εργάτες και τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους, σημείωσε ότι μπροστά στις ευρωεκλογές αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, εκείνο που χρειάζεται είναι η καταδίκη της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων της ευρω-υποταγής. Κάλεσε σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τα λαϊκά στρώματα, οι εργαζόμενοι «χρειάζονται ένα ισχυρό ΚΚΕ όχι μόνο στους αγώνες και στη δράση αλλά αποφασιστικά ενισχυμένο και στις εκλογές».

Οπως εξήγησε, με ισχυρό ΚΚΕ, «η μάχη των ευρωεκλογών μπορεί να γίνει σταθμός για την ανασύνταξη ενός ισχυρού ενωτικού λαϊκού κινήματος, μιας ισχυρής συμμαχίας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων. Μπορεί να γίνει το εφαλτήριο κατά της δικομματικής εναλλαγής, δύναμη αφύπνισης και ετοιμότητας, να μην ξεγελαστεί ο λαός ξανά, να μη χάσει άλλο πολύτιμο χρόνο, απέναντι στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων αντιλαϊκής συνεργασίας. Με ισχυρό ΚΚΕ, οι ευρωεκλογές μπορούν να σημάνουν αγγελτήριο σάλπισμα ενός κινήματος ικανού να παραμερίσει τους εκβιασμούς, τους μηχανισμούς της μοιρολατρίας και απογοήτευσης, για να ανοίξει τον ελπιδοφόρο δρόμο για ρήξεις και ανατροπές προς το συμφέρον του λαού».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης, πρόσθεσε πως «ο ελληνικός λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλλει πολιτική ανυπακοής και απειθαρχίας έως ότου φτάσουμε σε ουσιαστική ρήξη με την ίδια την ΕΕ. Με ένα ισχυρό ΚΚΕ ο καθημερινός αγώνας αποκτά προοπτική, τη λαϊκή εξουσία, την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ