Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να τιμωρηθεί η αστική τάξη και τα κόμματά της

Σε εκδήλωση της ΚΟ Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ μίλησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η μάχη των εκλογών να θεωρηθεί ένας συγκεκριμένος ημερομηνιακός σταθμός στην πορεία της ταξικής πάλης. Να είναι μια μάχη που θα εξελιχθεί σε μια φανερή τιμωρία και της αστικής τάξης της χώρας και των κομμάτων που για λογαριασμό της κυβέρνησαν και κυβερνούν, σήμερα η ΝΔ, χτες το ΠΑΣΟΚ, προχτές ξανά η ΝΔ, αντιπροχτές ξανά το ΠΑΣΟΚ». Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το απόγευμα στην κατάμεστη από εργάτες στη βιομηχανία αίθουσα του ξενοδοχείου «Νοβοτέλ» σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Η Αλ. Παπαρήγα, ξεκινώντας την ομιλία της, τόνισε ότι αυτή την περίοδο το ΚΚΕ συγκέντρωσε την προσοχή του σε δυο μέτωπα πάλης που συνδέονται μεταξύ τους. Το ένα μέτωπο είναι η ανάπτυξη των αγώνων σε συνθήκες κρίσης και το άλλο η καθορισμένη ημερομηνία της μάχης των ευρωεκλογών, η οποία πρέπει να δοθεί με την ίδια μαχητικότητα που οι κομμουνιστές δίνουν κάθε μάχη.

Αναμφισβήτητα, όπως ξεκαθάρισε, σ' αυτή τη μάχη το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλη την εργατική και τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα που αισθάνονται προδομένα από τη ΝΔ. «Σε εκείνο το τμήμα, τόνισε, της εργατικής τάξης που απογοητευμένο από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πίστεψε - λάθος, αλλά πίστεψε - ότι η ΝΔ στην αξιωματική αντιπολίτευση οκτώ χρόνια έβαλε μυαλό, πίστεψε στα λόγια της, πίστεψε ότι θα είναι ένα κόμμα που θα πολιτευτεί με ηπιότητα και μη βλέποντας - κακώς λέμε εμείς - ότι υπάρχει λύση μπροστά του ψήφισε τη ΝΔ, είτε για πρώτη φορά, είτε για μια ακόμη φορά».


Εκτενή αναφορά έκανε στην αντικομμουνιστική, όπως χαρακτήρισε, εκστρατεία στην οποία έχει προσχωρήσει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς γι' αυτό η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι μπροστά και στη μάχη των ευρωεκλογών το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα «και σε αυτούς που ξέρουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αντικομμουνισμός. Που ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός είναι πρόδρομος νέων χειρότερων μέτρων για την εργατική τάξη».

Οπως ξεκαθάρισε, «ο εργάτης πρέπει σήμερα να καταλάβει ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ, πέρα από θέματα που έχουν να κάνουν με την ταξική πάλη, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, την αντίσταση, την αντεπίθεση, την ανυπακοή, είναι ζήτημα δημοκρατίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μη χαθεί ούτε λεπτό (2014-05-20 00:00:00.0)
Χτυπούν το ΚΚΕ γιατί βρίσκει απήχηση στο λαό (2009-09-10 00:00:00.0)
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι απευθυνόμαστε όσο μπορούμε πιο πλατιά (2009-05-27 00:00:00.0)
Να γίνει ένα βήμα μπρος, χειραφέτησης (2009-05-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-05-07 00:00:00.0)
«Να μη χαθεί καμιά ψήφος αντιστασιακού για το ΚΚΕ» (2009-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ