Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Με κριτήρια εθνικών εκλογών προσέρχονται στις κάλπες οι ψηφοφόροι, δίχως όμως την ίδια στιγμή να έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στο δικομματισμό, ανατρέποντας σε βάρος του τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Στο συμπέρασμα αυτό συγκλίνουν τα ευρήματα τριών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον «Ελεύθερο Τύπο», το 40,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές με πολιτικά κριτήρια, δηλαδή για να υποστηρίξει το κόμμα του στην εσωτερική πολιτική σκηνή, ενώ 45,8% με ευρωπαϊκά κριτήρια, δηλαδή για να υποστηρίξει το κόμμα που μπορεί να τον εκπροσωπήσει καλύτερα στην ΕΕ. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα 3,6 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 32,5% των ερωτηθέντων και ακολουθούν η ΝΔ με 28,9%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 5,5% και οι Οικολόγοι με 3%.

Κατά 5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα». Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,4% και ακολουθούν η ΝΔ με 28,4%, το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% και ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,2%.

Προβάδισμα 4,7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis που δημοσιεύτηκε το Σάββατο στην «Ημερησία». Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 4,7%, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34,4%, έναντι 29,7% του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 4,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,4%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ