Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Νέα άθλια αντικομμουνιστική επίθεση

Συνεχίζοντας τον εμετικό και άθλιο αντικομμουνισμό του, ο Θ. Πάγκαλος επιδόθηκε την Κυριακή σε νέα χυδαία επίθεση εναντίον του ΚΚΕ αλλά και των μελών και ψηφορόρων του Κόμματος, έχοντας την πλήρη στήριξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα, εκφράζοντας τα πιο ακραία και αντιδραστικά πολιτικά ένστικτά του, ζήτησε την «απέλαση» των «παράνομων μεταναστών» και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αξιοποιώντας το βήμα που του έδωσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και πιστός στον εσωκομματικό καταμερισμό που έχει γίνει στο ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το ρόλο του κεντρικού εκφραστή της αντικομμουνιστικής υστερίας, ο Θ. Πάγκαλος ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ «κινείται στα όρια της νομιμότητας». Δίνοντας τα διαπιστευτήριά του στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και συμμετέχοντας στην ευρωενωσιακή αντικομμουνιστική εκστρατεία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έθεσε θέμα... «νομιμότητας» του Κόμματος. Συνεχίζοντας το παραλήρημά του υποστήριξε ότι το ΚΚΕ «διοικείται από μια ομάδα ανθρώπων με ολοκληρωτική νοοτροπία» και έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «πολλά στελέχη του ΚΚΕ πολυτελώς διαβιούν και ανευθύνως επαναστατούν»... Αντί να προσπαθεί να ρίξει λάσπη στα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, ο Πάγκαλος θα ήταν καλύτερα να απευθυνθεί στη «συντρόφισσά» του Β. Παπανδρέου για να του ...θυμίσει «ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλούτισαν» κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, όπως η ίδια είχε καταγγείλει στη 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (7/10/2007).

Εκεί όμως που ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας ο Θ. Πάγκαλος, ήταν όταν ισχυρίστηκε ότι: «Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα». Είναι φανερό ότι ο Θ. Πάγκαλος έχει αναλάβει μια βρώμικη δουλειά, για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, που όπως φαίνεται η «Ιπποκράτους» έχει διαγνώσει ότι ταιριάζει περισσότερο στο ύφος και το ήθος του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έρχεται να στηρίξει την αγωνιώδη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να εγκλωβίσει στους κόλπους του μέρος των λαϊκών στρωμάτων που το εγκαταλείπουν.

Ο Πάγκαλος δεν παρέλειψε βέβαια να επαναφέρει τους ανυπόστατους ιστορικούς ισχυρισμούς του και να δηλώσει στη συνέντευξή του ότι «ευτυχώς που ηττήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα στον εμφύλιο»... Μάλιστα χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ν. Κοτζιά «Πολιτικό Σύστημα και Ταυτότητα», πρόσφερε κάλυψη στον Θ. Πάγκαλο αναφέροντας ότι η «συζήτηση που προκλήθηκε γύρω από τον εμφύλιο (...) ενόχλησε πολλούς», ισχυρίστηκε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από δογματισμούς!! και να προχωρήσουμε σε μια νέα θεώρηση των γεγονότων»... Βέβαια, απέφυγε να κατονομάσει τον Θ. Πάγκαλο.

Ζητάει απέλαση των λαθρομεταναστών!!

Παράλληλα στη συγκεκριμένη συνέντευξη, ο Θ. Πάγκαλος, φανερώνοντας ότι είναι φορέας των πιο αντιδραστικών, αντιδημοκρατικών και ξενοφοβικών θέσεων τάχτηκε υπέρ της επαναπροώθησης των παράνομων μεταναστών. «Για τους παράνομους μετανάστες, έχεις δύο δρόμους: ή κάνεις την Ελλάδα παράδεισο υποδοχής των λαθρομεταναστών, με κίνδυνο να βρεθείς με 5-10 εκατομμύρια, ή κάνεις κάτι για να σταματήσει. Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους στη χώρα εκκίνησής τους»!! Διατυπώνοντας μια θέση που θα ζήλευε και ο Μπερλουσκόνι, γνωστός για τις ...προοδευτικές του προτάσεις για τους μετανάστες, ο Θ. Πάγκαλος φανέρωσε τις πολιτικές του διαθέσεις. Βέβαια, δεν ήταν τόσο ...αυστηρός, αφού όπως είπε: «Δεν πρέπει να γίνει μαζική επαναπροώθηση, αλλά συμβολική, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα»...

Οσο για το πανεπιστημιακό άσυλο ισχυρίστηκε ότι «έχει καταργηθεί από τους τρομοκράτες και τους αλήτες της άκρας αριστεράς» με την υποστήριξη της πολιτικής νεολαίας του ΚΚΕ! Ξεχνάει προφανώς ότι το πανεπιστημιακό άσυλο επιδιώκει να το καταργήσει ο «νόμος πλαίσιο» που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή, αξιοποιώντας, σε πλήρη σύμπνοια με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, την προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ