Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Μήτρα σκανδάλων η απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ

To ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της σύστασης Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης Παυλίδη, είτε πρόκειται για πολιτικές είτε για ποινικές, τόνισε, στην παρέμβασή του στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σπ. Χαλβατζής.

Το έδαφος, είπε, που γεννά τέτοια φαινόμενα συναλλαγών και διαπλοκής είναι η λεγόμενη απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Αυτή, τόνισε, είναι η μήτρα, από την οποία βγαίνουν τέτοιες ενέργειες και εκτρέφουν την συναλλαγή η οποία φούντωσε μετά την άρση του Καμποτάζ. Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία, από το 2000 μέχρι το 2008, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ επιδότησαν τους εφοπλιστές για τη λεγόμενη «άγονη γραμμή» με τεράστια ποσά που αγγίζουν τα 230 εκατομμύρια ευρώ. Οι κυβερνήσεις αυτές, συνέχισε, παρείχαν αθρόα στήριξη στους εφοπλιστές και αυτή ακριβώς η ενέργεια είναι που αποτελεί το πραγματικό σκάνδαλο, όπως και η απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με την οποία συμφώνησαν και διάφορες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.

Ολα αυτά τα χρόνια, είπε ο Σπ. Χαλβατζής, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα για την ενίσχυση της κερδοφορίας των εφοπλιστών και δεν έκαναν το παραμικρό για την επίλυση των βασανιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες, οι ναυτεργάτες και οι επιβάτες των πλοίων. Ηταν πιστές στην απελευθέρωση που επιβάλλει η ΕΕ και είχαν σταθερή ρότα για την ενίσχυση των εφοπλιστών, οι οποίοι αποτελούν στην ουσία «κράτος εν κράτει», παραβιάζουν συστηματικά τη νομοθεσία και χτυπούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καταλήγοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα όσα ακούστηκαν για παρανομίες από την πλευρά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Υπογράμμισε ότι ο συγκεκριμένος εισαγγελέας όχι μόνο δείχνει αδιαφορία για τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά βρίσκεται στην απέναντι όχθη από αυτούς. Με πρόσχημα, είπε, την οικονομική κρίση, οι εργοδότες έχουν εξαπολύσει βίαιη επίθεση κατά των εργαζομένων με απολύσεις και περικοπή δικαιωμάτων και για την ανοχή σε τέτοια φαινόμενα καταγγέλλουμε την «τυφλή δικαιοσύνη» και τον Γ. Σανιδά που στέκονται στην πλευρά των επιχειρηματιών εκφράζοντας έτσι την ταξικότητα του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ