Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19η ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
Να σηκώσουμε ψηλά τα λάβαρα της ειρήνης

Από την 19η ειρηνοδρομία του Δήμου Νίκαιας
Από την 19η ειρηνοδρομία του Δήμου Νίκαιας
Με μαζική συμμετοχή μαθητών της πόλης, νεολαίας αλλά και εκπροσώπων δεκάδων μαζικών φορέων και κατοίκων της περιοχής και έντονη την αποφασιστικότητα να δυναμώσουν τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το πρωί στη Νίκαια η 19η Ειρηνοδρομία - Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Μίμης Σεϊτανίδης».

Η φετινή ειρηνοδρομία που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς και μαζικοί σύλλογοι της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου Νίκαιας, ήταν αφιερωμένη στον Παλαιστινιακό λαό και στο δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά της Παλαιστίνης για ελεύθερη πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Σημείο συγκέντρωσης και εκκίνησης των ειρηνοδρόμων ήταν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στον ιερό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Στην κεντρική ομιλία η Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), αναφερόμενη στα 60 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ τόνισε ότι τα 60 αυτά χρόνια, είναι χρόνια πολέμων και διχασμού υπενθυμίζοντας τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία πριν 10 χρόνια, στο Ιράκ πριν έξι χρόνια όπου χιλιάδες παιδιά δολοφονήθηκαν ή έμειναν ανάπηρα αλλά και τον αγώνα που για δεκαετίες δίνει ο λαός της Παλαιστίνης για ανεξάρτητο κράτος. «Οι λαοί, τόνισε, πρέπει να ξεσηκωθούν. Από τα σχολεία, τις γειτονιές πρέπει να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Να σηκώσουμε ψηλά τα λάβαρα της ειρήνης και του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, που συμμετείχε και ο ίδιος στην ειρηνοδρομία, αφού αναφέρθηκε στην πρόσφατη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τόνισε πως «ο αγώνας αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό δεν πρέπει να σταματήσει αν δε βρει δική του πατρίδα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ