Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση των Κ. Καραμανλή και Μπ. Ομπάμα και τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο τονίζονται τα ακόλουθα:

«Η συμμαχία των ελληνικών κυβερνήσεων και των αστικών κομμάτων με τις ΗΠΑ, καθώς και τα 58 χρόνια της συμμετοχής της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, για τα οποία είναι περήφανος ο Ελληνας πρωθυπουργός, έχουν κοστίσει ακριβά στον ελληνικό λαό, στον κυπριακό, στους λαούς των Βαλκανίων.

Η συμφωνία της κυβέρνησης για πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, η ελληνική συμμετοχή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ενεργειακών οδών στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή σε συνθήκες όξυνσης της οικονομικής κρίσης, εγκυμονεί νέους κινδύνους για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο μετά την ένταξη της Αλβανίας και της Κροατίας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.

Η αντιιμπεριαλιστική πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, η πάλη όλων των λαών, ο απεγκλωβισμός της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, είναι ο μόνος δρόμος για την ύπαρξη ειρήνης, σταθερότητας και ισότιμης συνεργασίας προς όφελος των λαών.

Καμία ενίσχυση, κανενός είδους συμμετοχή, άμεση αποχώρηση από το Αφγανιστάν και από οπουδήποτε αλλού βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και άλλες αποστολές, που συμμετέχουν σε δυνάμεις κατοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ