Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

«ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ»: «Είναι η σοβούσα παγκόσμια οικονομική κρίση η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα (...) αν οι μεγάλες Μεταρρυθμίσεις δεν είναι στα μέτρα των σημερινών ηγεσιών τουλάχιστον ας εφαρμόζουμε τις υποχρεωτικές ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην οποία τη αιτήσει μας ενταχθήκαμε και με τη θέλησή μας παραμένομε» (ο Σ. Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΟΛΠΟ: «Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διηγούνταν με χιούμορ πως τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της ΝΔ "ένας δικός του" δέχθηκε τηλεφώνημα "συμβούλου" νέου υπουργού, ο οποίος τον ρώτησε με θράσος "ρε συ, εκείνη την κομπίνα με τις επιδοτήσεις πώς τη στήνουνε;"» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΛΥΣΗ: «Οσα λέει εσχάτως ο Πάγκαλος για το ΚΚΕ αποτελούν την τέλεια λύση. Δεν εμπλέκεται απευθείας η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα προκαλείται μεγάλη ενόχληση στην ηγεσία του ΚΚΕ (...) στον Πάγκαλο δεν έχει ανατεθεί κανένας ρόλος, αλλά έχει το ελεύθερο» (ο Γ. ΚΑΡ. στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΘΕΣΗ: «Το σωστό είναι να κριθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (...) σε όλα εκείνα τα στρατηγικά και τα άμεσα (ευρωομόλογα και αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού) που συνιστούν ένα άμεσο πολιτικό σχέδιο στην Ευρώπη στον αντίποδα των πολιτικών των νεοφιλεύθερων» (ο Χρ. Παπαδόπουλος του ΣΥΝ / ΑΥΓΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ: «Ο αριστερός ευρωπαϊσμος του ΣΥΝ είναι γερά "κλειδωμένος" σε όλες τις συνεδριακές μας αποφάσεις (...) οι διαδικασίες στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούν σε ένα μίνιμουμ κοινό πλαίσιο για μια αριστερή αντινεοφιλεύθερη παρέμβαση» (ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΝ / ΤΑ ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ