Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Εγγύηση για τη λαϊκή ψήφο η συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ

Στην Πρέβεζα μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να λογαριάσει κόπους και θυσίες. Θα αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις του, θα δουλέψει με κομμουνιστική αισιοδοξία, ώστε να συμβάλλει να δυναμώσουν οι προϋποθέσεις της κοινωνικής συμμαχίας. Του μόνου ρεαλιστικού δρόμου που συμφέρει την πλειοψηφία του λαού. Οι ευρωεκλογές είναι ένα ακόμη πεδίο σκληρής αναμέτρησης, όπου οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι νέοι και οι νέες μπορούν και πρέπει να δώσουν απάντηση. Να τιμωρήσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που χρόνια γέμισαν το λαό με ψέματα για το χαρακτήρα και την πολιτική του ιμπεριαλιστικού κατασκευάσματος της ΕΟΚ, της ΕΕ σήμερα. Να πουν όχι στην ΕΕ της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, του πολέμου και της καταστολής του αντικομμουνισμού».

Αυτό το κάλεσμα - προτροπή απεύθυνε χτες από την Πρέβεζα η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στα πλαίσια της πανελλαδικής πολιτικής καμπάνιας του Κόμματος για τις ευρωεκλογές

Πολιτική καμπάνια με στόχο, όπως είπε, «να φτάσει παντού, σε πόλεις και χωριά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, το μήνυμα της αντεπίθεσης, της συσπείρωσης, της οργάνωσης και της πάλης που είναι σήμερα τα αναγκαία στοιχεία για να τα βγάλει πέρα ο λαός, οι εργαζόμενοι, με την επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια που, προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση που η ίδια η δράση τους δημιούργησε, καλούν σε νέες θυσίες, επιβάλλουν νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα».

Τα κριτήρια της ψήφου των εργαζομένων


Στα κριτήρια επιλογής ψήφου των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις επερχόμενες ευρωεκλογές, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε «τη στάση όλων των κομμάτων στα θέματα που αφορούν τη ζωή , τη μόρφωση, τη δουλειά του λαού, όπως καθορίζονται από τις δεσμεύσεις που συναποφάσισαν, υλοποίησαν και εξειδίκευσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της ΕΕ, την οικονομική κρίση, καθώς και η θέση που έχουν γι' αυτή τη διακρατική ιμπεριαλιστική συμμαχία».

«Δεν χωρούν - συνέχισε - μισόλογα σε αυτό το ζήτημα. 'Η θα είσαι με τους εργαζόμενους και το λαό ή θα είσαι με τα μονοπώλια. Η ΝΔ με πολύ μεγάλη συνέπεια και όταν ήταν αντιπολίτευση και όλα αυτά τα χρόνια που είναι κυβέρνηση, ακολούθησε μια συνεπή ταξική, βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, που πρέπει να καταδικαστεί και στις ευρωεκλογές του Ιούνη. Είναι λάθος, συσκοτίζει την πραγματικότητα, ότι η ΝΔ δεν κυβερνά, ότι δεν έχει πρωθυπουργό και επιτελείο. Κυβερνάνε, και κυβερνάνε βαθιά ταξικά και αντιλαϊκά και γι' αυτό πρέπει να τιμωρηθούν. Εχουν σχέδιο, προωθούν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Ξεπούλησαν την "Ολυμπιακή", ετοιμάζουν μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις, έχουν βάλει στο χέρι την εκπαίδευση, υλοποιούν με συνέπεια τα συμφέροντα μονοπωλίων.

«Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ θέλει να αξιοποιήσει τις εκλογές του Ιουνίου σαν δημοψήφισμα, για να χρησιμοποιηθεί η κάλπη των ευρωεκλογών προκειμένου να σταλεί, λέει, μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση της ΝΔ, να φύγει και να έρθει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα στελέχη του λένε ότι κάθε ψήφος που δεν θα πάει σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντικειμενικά θα ευνοήσει να παραμείνει στην κυβέρνηση η κακιά ΝΔ. Θέλει να δώσει τέτοιο περιεχόμενο στις ευρωεκλογές γιατί θέλει να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού. Να μη φαίνεται πόσο μοιάζει η πολιτική του με την πολιτική της ΝΔ, να μη φαίνεται η στρατηγική ταύτιση που έχουν αυτά τα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν στη δουλειά, στο μέλλον των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιδιώκει να δώσει αυτό το ψευτοπεριεχόμενο για να συγκαλυφθούν οι βαθιές ευθύνες που έχει για τον εξωραϊσμό και την υλοποίηση της αντιδραστικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής της ΕΕ στη χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση. Για να κρύψει τις βαριές ευθύνες που έχει για τις αντιδραστικές εργασιακές αλλαγές, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, που ξεκίνησαν επί την ημερών του».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση και στον καιροσκοπισμό, τυχοδιωκτισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που «όσο και αν οι ανάγκες της κάλπης επιβάλουν να υψώνει κριτικές κορώνες για την ΟΝΕ και το Σύμφωνο Σταθερότητας, όσο και αν ανακάλυψε όψιμα, αδιάφορα, αντικαπιταλιστικά συνθήματα για τις ανάγκες διατήρησης της οπορτουνιστικής συμμαχίας του, έχει καταγραφεί σαν την πολιτική δύναμη που έχει εγκρίνει, έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κάτω από τα στρατηγικά αντιλαϊκά κείμενα της ΕΕ».

«Ολοι μαζί, συνέχισε η Λουίζα Ράζου, είναι γνωστό ότι χαιρέτισαν και ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που μαζί με τις συνθήκες που στη συνέχεια τη συνόδευσαν, θωράκισε τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου, δημιούργησε το πλαίσιο για την κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, στο λαϊκό εισόδημα. Η ΕΕ καμία προστασία δεν εξασφάλισε στον εργαζόμενο λαό από την κρίση. Αλλωστε η δημιουργία της ποτέ δεν είχε τέτοιο σκοπό, την προστασία των εργαζομένων. Αντίθετα, η ΕΕ είναι ο φύλακας των κερδών και της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα. Μόνιμα και σταθερά, είτε με καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε με καπιταλιστική κρίση, οι εργαζόμενοι έκαναν θυσίες, έχαναν δικαιώματα, μειωνόταν το εισόδημά τους. Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν απώλεια του πραγματικού εισοδήματος των Ελλήνων εργαζομένων την περίοδο 2004-2007 0,5% κάθε χρόνο. Ταυτόχρονα οι τράπεζες είχαν κέρδη το 2007 5,6 δισ. ευρώ, έναντι 3,38 δισ. το 2006. Στα 19,5 εκατομμύρια έχουν φτάσει αυτή τη στιγμή οι άνεργοι στην ΕΕ».

Να διεκδικήσουμε τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Στο δρόμο αυτό, που επιφυλάσσει νέες θυσίες για τους εργαζόμενους, νέα κέρδη για τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, ανέδειξε την ανάγκη το λαϊκό κίνημα να ορθώσει ψηλά, σοβαρά, αδιαπέραστα εμπόδια, να διεκδικηθεί ο άλλος, φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης. «Η συνέπεια λόγων και έργων του ΚΚΕ, η σταθερότητα στην προσπάθεια οργάνωσης, κλιμάκωσης και βαθαίματος των αγώνων του λαού είναι εγγύηση για να επιλέξουν, να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ και όσοι δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα, δε συμφωνούν σε όλα μαζί του», είπε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Με ισχυρό ΚΚΕ ο καθημερινός αγώνας αποκτά προοπτική τη λαϊκή εξουσία, την οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας. Να σταματήσει η εναλλαγή των κομμάτων της ίδιας τάξης, να αλλάξει η τάξη που έχει την εξουσία. Μια τέτοια προοπτική προϋποθέτει ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Είναι δρόμος ρεαλιστικός και εφικτός.

Είναι το μήνυμα που δίνει ελπίδα και προοπτική και πρέπει να ακουστεί δυνατά, να καταγραφεί στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του Ιούνη με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, με την αποδυνάμωση της δικομματικής εναλλαγής και των ρεφορμιστικών και οπορτουνιστικών αντιλήψεων. Να αξιοποιηθεί και η κάλπη για να τιμωρηθούν όσοι εξωραΐζουν και στηρίζουν το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ