Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη, καθώς, τουλάχιστον μέχρι αργά χτες το βράδυ, δεν είχε υπάρξει κάποια ορατή κατάληξη στα «παζάρια» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην υπουργού.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κατάστασης στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ήταν η αβεβαιότητα για την έκβαση των εξελίξεων, με αποτέλεσμα να αναζωπυρωθούν τα σενάρια για πρόωρες, διπλές, εκλογές τον Ιούνη. Αυτό που δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ήταν αν ο Κ. Καραμανλής θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές ή θα εμμείνει στο σχεδιασμό του τελευταίου διαστήματος, δηλαδή να ρίξει το βάρος στην αντιμετώπιση της κρίσης και μέσα από αυτό να κριθεί το ζήτημα της προσφυγής στις κάλπες. Ο Αρ. Παυλίδης αρνήθηκε να παραιτηθεί, όπως του ζητούν πιεστικά δεκάδες «γαλάζιοι» βουλευτές, προκειμένου «να διευκολύνει την παράταξη». Η αίσθηση που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι θα παραμείνει βουλευτής τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί πόρισμα στα τέλη Απρίλη από την Προανακριτική Επιτροπή, η σύσταση της οποίας θεωρούνταν βέβαιη κατά τη χτεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή. Τότε, σύμφωνα με ένα διαδεδομένο σενάριο, ανάλογα με το αν το πόρισμα θα είναι απαλλακτικό ή όχι, αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Δεν πρέπει πάντως να θεωρείται τυχαίο ότι αρχίζει δειλά να διακινείται η άποψη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι «δε στοιχειοθετείται κατηγορία» σε βάρος του Αρ. Παυλίδη.

Ο Κ. Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο, επανέλαβε τη βούληση της κυβέρνησης «να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση». «Στόχος», τόνισε, «είναι να μην υπάρχει, να μη μένει ποτέ καμία σκιά στην τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου, δημοσίου προσώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ