Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φοιτητική ψήφος, και στις φοιτητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, πρέπει να είναι ψήφος αντίστασης και απειθαρχίας στην ΕΕ, στην εξουσία των μονοπωλίων. Πρέπει να είναι ψήφος καταδίκης των κομμάτων της πλουτοκρατίας, του ευρωμονόδρομου και των εκπροσώπων τους στα πανεπιστήμια. Πρέπει να είναι ψήφος, που θα ενισχύει την προοπτική για ριζικές αλλαγές, θα δυναμώνει την κοινή δράση της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας χτες το μεσημέρι σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, που γέμισε ασφυκτικά από φοιτητές, αλλά και εργαζόμενους του ΑΠΘ.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ, συγκροτημένα, με πορεία που ξεκίνησε από τη Φιλοσοφική Σχολή, έφτασαν στο χώρο της εκδήλωσης, φωνάζοντας συνθήματα. Επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε να εκφραστεί μαζικά και αποφασιστικά η θέληση της νεολαίας να μπει στην αντεπίθεση στις 13 του Μάη με ψήφο στην Πανσπουδαστική και στις 7 του Ιούνη με ψήφο στο ΚΚΕ.

Απευθυνόμενη στους νεολαίους της ΚΝΕ, η Αλέκα Παπαρήγα τους κάλεσε να εξοπλιστούν με δύναμη για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες των ημερών. Να δώσουν με αυταπάρνηση τη μάχη και των ευρωεκλογών, μέχρι και την ψήφο.

«Μπορεί να μη θεωρούμε τις εκλογικές μάχες την κινητήρια δύναμη της ταξικής πάλης, αλλά από καμιά μορφή αγώνα δεν λείπει ο κομμουνιστής, δεν την υποτιμά, δε μένει αδιάφορος», είπε η Αλέκα Παπαρήγα.

Νωρίτερα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου των εργαζομένων που δουλεύουν στο ΑΠΘ μέσω εργολάβων, οι οποίοι ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ στην προσπάθεια που γίνεται να σταματήσει η εργασιακή ομηρία τους. Η Αλέκα Παπαρήγα, και στη σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους, και στη διάρκεια του διαλόγου που έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ πάλευε και παλεύει για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Θύμισε, επίσης, πως το ΚΚΕ έχει κάνει πολλές σχετικές παρεμβάσεις στη Βουλή για να καταργηθεί το καθεστώς των εργολαβιών και δεσμεύθηκε ότι θα επαναφέρει το θέμα.

Στη συζήτηση που έγινε, η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε επίσης σε ερωτήματα που τέθηκαν από τους φοιτητές για τον αντικομμουνισμό, την επίθεση λάσπης που δέχεται το ΚΚΕ για την περίπτωση του «Γερμανού», για την οικονομική κρίση και για την αποχώρηση του Ουγγαρέζικου ΚΚΕ από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ