Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Πρόγραμμα με οδηγό τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις

Με γνώμονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής θα καταρτιστεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως ξεκαθάρισε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι κεντρικός στόχος είναι η «ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας» και των επιχειρήσεων!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «τις λεπτομέρειες του προγράμματος, αυτές που θα προτείνουμε προεκλογικά στον Ελληνα πολίτη, τόσο από την πλευρά των δαπανών, όσο και από την πλευρά των εσόδων, αυτές έχουν να κάνουν βεβαίως και με την οικονομική συγκυρία»... Η συγκεκριμένη θέση που διατύπωσε χτες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έρχεται επί της ουσίας να στηρίξει τη συμφωνία κυβέρνησης ΕΕ για την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων μετά τις ευρωεκλογές, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη από σήμερα προβάλλει την «οικονομική συγκυρία», δηλαδή την οικονομική κρίση για την κατάρτιση του δικού του προγράμματος.

Παράλληλα ο Γ. Παπακωνσταντίνου... εγκάλεσε τον πρωθυπουργό γιατί δεν παρουσίασε «τίποτα για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεωνστον τουριστικό τομέα»(!!) κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση ήδη έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού πάνω από 5 δισ. ευρώ, αλλά το ΠΑΣΟΚ απαίτησε να δοθούν ακόμα περισσότερα...

Φανερώνοντας ακριβώς ότι στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι η ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι: «Ειδικά σε μία δύσκολη συγκυρία πρέπει να βοηθήσεις την οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να της δείξεις νέες αναπτυξιακές κατευθύνσεις»... Μια «βοήθεια» που προσφέρει με τις θέσεις και τις προτάσεις του απλόχερα το ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας δεσμεύσεις απέναντι στους μεγαλο-επιχειρηματίες για νέες οικονομικές ενισχύσεις, φοροαπαλλαγές και παροχή «επιδοτούμενων» εργαζομένων.

Αφού λοιπόν το ΠΑΣΟΚ διά μέσου του εκπροσώπου του τάχτηκε υπέρ της προώθησης κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, στη συνέχεια ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναλώθηκε στη γνωστή δικομματική κοκορομαχία ασκώντας ...κριτική για το: «Αν είναι σοβαρό και υπεύθυνο η κυβέρνηση, η οποία μιλάει για το τεράστιο δημόσιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ, να το έχει παραλάβει στο 98% και οι προβλέψεις για το 2010 να μιλούν για 108%». Παράλληλα εντελώς υποκριτικά ο ίδιος εγκάλεσε την κυβέρνηση για τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε ότι θα πάρει μετά τις ευρωεκλογές που, όπως είπε, «είναι προφανές ότι θα τα υποστεί και πάλι ο μέσος Ελληνας πολίτης». Μια πολιτική που, στο όνομα της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ακολούθησαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα συνεχίζοντας τον αποπροσανατολιστικό καβγά γύρω από τα σκάνδαλα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη χτεσινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της «Ζήμενς», ανέφερε ότι: «Η απόφαση της ΝΔ να καταψηφίσει τη σημερινή πρόταση, είναι η εμπέδωση για άλλη μια φορά στους Ελληνες πολίτες, ότι το μόνο που την απασχολεί είναι η συγκάλυψη».

Πάντως και χτες ο Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του στο «Μέγκα» ανέφερε ότι ο Θ. Τσουκάτος, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από τη «Ζήμενς» και τα μετέφερε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ «δεν παραβιάζει κανένα νόμο»! Οι μίζες πήγαιναν και έρχονται στα κομματικά ταμεία, αλλά για τον Θ. Πάγκαλο αυτό δεν είναι αποτελεί κανενός είδους αδίκημα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ