Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ «ΖΗΜΕΝΣ»
Ζητούν νέες προθεσμίες για απολογίες

Και νέες προθεσμίες εξαιτίας του όγκου της δικογραφίας αναμένεται να ζητήσουν από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό οι συνήγοροι τεσσάρων από τους πρώτους 12 κατηγορούμενους που έχει προγραμματιστεί να απολογηθούν την ερχόμενη βδομάδα σχετικά με το σκάνδαλο «Ζήμενς» και αφορά τη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. Αντίστοιχα αιτήματα αναμένεται να υποβάλλουν τις επόμενες ημέρες και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Πρόκειται για τα πρώην στελέχη της «Ζήμενς» Χρ. Καραβέλα, Μ. Σταυριανό και Ηλ. Γεωργίου, καθώς και το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προλαβαίνουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία να προετοιμάσουν τις απολογίες τους για την καλύτερη δυνατή υπεράσπισή τους.

Η κίνησή τους έρχεται ως συνέχεια των αιτημάτων που υπέβαλαν προχτές, με τα οποία αφενός μεν αμφισβητούσαν την εγκυρότητα της δικαστικής διερεύνησης και αφετέρου ζητούσαν τη διενέργεια πράξεων (πραγματογνωμοσύνες κλπ.).

Το αίτημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται εκτός απροόπτου να γίνει αποδεκτό από τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, ο οποίος σκοπεύει να δώσει σύντομες προθεσμίες.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκτιμούσαν ότι οι κατηγορούμενοι επιθυμούν να κερδίσουν χρόνο, λίγο πριν το «τετ α τετ» που θα έχουν με τον ανακριτή, γεγονός που μπορεί να μεταθέσει τις απολογίες τους ακόμα και μετά τις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ