Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δράση καλλιτεχνών ενάντια στο ΝΑΤΟ

Το Σάββατο (9/5), στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει από το σταθμό του Θησείου το ολοήμερο αντιιμπεριαλιστικό καλλιτεχνικό δρώμενο ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, που διοργανώνει η Κίνηση για τη Συσπείρωση των Καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες, με αφορμή τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, συμβάλλοντας και αυτοί στην αντιιμπεριαλιστική λαϊκή πάλη, θα καταγγείλουν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού, με επιτόπια ζωγραφική, υπαίθρια έκθεση εικαστικών, θέατρο, μουσική, καλλιτεχνικά δρώμενα στις πλατείες Μοναστηρακίου, Εθνικής Αντίστασης (δημαρχείο Αθήνας) και τέλος (4 μ.μ.) στο Σύνταγμα, όπου θα γίνει συμβολικός πλειστηριασμός των έργων.

«Αντίπαλο δέος στο NATO υπάρχει», καταλήγει η ανακοίνωση της Κίνησης, «είναι οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, το παγκόσμιο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, που, σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα, τα άλλα λαϊκά κινήματα, των γυναικών, της νεολαίας, αυτά για την υπεράσπιση της φύσης, του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, τα κινήματα αλληλεγγύης παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού και βροντοφωνάζουν, σε όλους τους εταίρους και συνεταίρους της "λυκοσυμμαχίας": Εδώ και τώρα το NATO να διαλυθεί. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις. Να γυρίσουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες πίσω στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ