Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα ρατσιστικά καλέσματα

Τις διάφορες δήθεν ακομμάτιστες «Επιτροπές Ελλήνων Πολιτών» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, οι οποίες διοργανώνουν συγκέντρωση το Σάββατο με θέμα «Κατά της παράνομης μετανάστευσης, όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων».

Το κείμενο της καταγγελίας της ΚΟΑ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε στους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους, στη νεολαία, τις διάφορες δήθεν ακομμάτιστες "Επιτροπές Ελλήνων Πολιτών", που διοργανώνουν το Σάββατο 9 Μαΐου στην Ομόνοια, συγκέντρωση διαμαρτυρίας "Κατά της παράνομης μετανάστευσης, όχι στο ρατσισμό κατά των Ελλήνων".

Πίσω από αυτές τις απρόσωπες επιτροπές κρύβονται στελέχη και μέλη αντιδραστικών και ρατσιστικών οργανώσεων. Πίσω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας, με τους χιλιάδες ξεριζωμένους άστεγους, πεινασμένους, με τα κυκλώματα ναρκωτικών και πορνείας βρίσκεται η σαπίλα που καπιταλιστικού συστήματος. Βρίσκονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Βρίσκεται η αντιλαϊκή ρατσιστική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως προηγούμενα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφωνεί και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτή η πολιτική έχει οδηγήσει χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους, για τους οποίους υποτίθεται κόπτονται οι δήθεν ακομμάτιστες επιτροπές, να είναι άστεγοι, στη φτώχεια, στην πείνα και στην ανεργία.

Καλούμε τους εργαζόμενους Ελληνες και μετανάστες, τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη τους σε τέτοια ρατσιστικά καλέσματα. Να μη συμμετέχουν σε καμιά από αυτές τις επιτροπές. Να παλέψουν μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς της γειτονιάς, της νεολαίας, ώστε να μεγαλώσει περισσότερο η αγωνιστική αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών εργατών ενάντια στη σύγχρονη ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που δημιουργεί την προσφυγιά και τη φτώχεια. Να νομιμοποιηθούν όλοι οι αλλοδαποί εργάτες που βρίσκονται στην Ελλάδα και την ΕΕ, να έχουν ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας, όπου θα παρέχεται από κρατικούς φορείς και όχι από διάφορες δήθεν μη κυβερνητικές οργανώσεις δωρεάν ιατρική φροντίδα, αξιοπρεπής σίτιση και στέγαση, δωρεάν νομική αρωγή, εκπροσώπηση και διερμηνεία, μέχρι την τακτοποίησή τους. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για όλους τους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ