Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες»

Ανακοίνωση της ΚΟΑ με την οποία καλεί Ελληνες εργαζόμενους και μετανάστες σε κοινό αγώνα ενάντια στην εντεινόμενη τρομοκρατική επιχείρηση - σκούπα κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση Ελλήνων και μεταναστών εργατών
Κάλεσμα στους Ελληνες εργαζόμενους και μετανάστες απευθύνει η ΚΟΑ του ΚΚΕ για να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στην εντεινόμενη τρομοκρατική επιχείρηση - σκούπα κατά των μεταναστών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Νομαρχίας.

Ολο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΟΑ έχει ως εξής:

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ απευθύνεται στους Ελληνες εργαζόμενους και τους μετανάστες και τους καλεί σε κοινό αγώνα ενάντια στην εντεινόμενη τρομοκρατική επιχείρηση - σκούπα κατά των μεταναστών, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της κυβέρνησης και της νομαρχίας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας, όπου καταφεύγουν ξεριζωμένοι, άστεγοι και πεινασμένοι, δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, με διώξεις. Απαιτεί συγκεκριμένη άμεση επίλυση του προβλήματος της κατοικίας, της δουλειάς, της εξασφάλισης ανθρώπινων συνθηκών ζωής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ.

Οι μετανάστες έχουν δικαιώματα. Αυτό πρέπει να σκεφτεί ο κάθε Ελληνας εργαζόμενος και να συμβάλλει στην αποτροπή φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι, οι συλλήψεις, προσαγωγές, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί, οι εισβολές σε σπίτια μεταναστών, συνθέτουν το καθημερινό καθεστώς τρόμου που βιώνουν οι μετανάστες. Το καθεστώς κρατικής βίας και τρομοκρατίας συμπληρώνουν οι νέες μορφές εργοδοτικής τρομοκρατίας (βιοτεχνίες-φασονάδικα ρούχων που εξαφανίζονται αφήνοντας απλήρωτους τους μετανάστες εργάτες) και οι πρόσφατες οργανωμένες επιθέσεις ρατσιστικών συμμοριών στο Ηράκλειο και τη Ν. Ιωνία.

Η εξαγγελία για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για το κέντρο της Αθήνας, οι προτάσεις για την πρόσληψη στην Αστυνομία μεταναστών-πληροφοριοδοτών δείχνουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα επικίνδυνη κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των μεταναστών αλλά και των δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων.

Σε εξέλιξη η εκδίωξη μεταναστών

Στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων κυβέρνησης και Νομαρχίας, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκδίωξη μεταναστών που έχουν βρει καταφύγιο σε εγκαταλειμμένα κτίρια του κέντρου της Αθήνας, όπως το κτίριο του πρώην Εφετείου στην οδό Σωκράτους, στα οποία ζουν κάτω από άθλιες, μεσαιωνικές συνθήκες εκατοντάδες άστεγοι, άνεργοι, «χωρίς χαρτιά» μετανάστες, καθώς και ορισμένοι εξαθλιωμένοι Ελληνες. Παράλληλα , η κυβέρνηση ετοιμάζει στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών - μακριά από τη βιτρίνα της πόλης - στην πρώην ΝΑΤΟικη βάση στον Ασπρόπυργο, αιχμαλωτίζοντας τους μετανάστες και διαιωνίζοντας τα προβλήματα.

Λένε ψέματα ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την υγεία των μεταναστών και τα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζόμενων και κατοίκων. Αν ενδιαφέρονταν, δε θα συμμετείχαν και συντάσσονταν με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολιτικές που έσπειραν το θάνατο και τη φτώχεια στην υφήλιο. Θα είχαν πάρει μέτρα ανθρώπινης μεταχείρισης και υποδοχής των μεταναστών και προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα. Δε θα εφάρμοζαν τις οδηγίες και τους κανονισμούς της ΕΕ που απαγορεύουν τη συνέχιση του ταξιδιού των μεταναστών στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι φορείς που συμμετέχουν στις διώξεις των μεταναστών έχουν τις πλάτες της ΕΕ που συντονίζει τα αντιμεταναστευτικά μέτρα και των ΗΠΑ που μέσω της έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πιέζουν για ακόμη σκληρότερα μέτρα, ταυτίζοντας τους μετανάστες με «τρομοκράτες».

Βαφτίζουν θύτες τα θύματα, για να εντείνουν την κρατική καταστολή, να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να διασπάσουν την ενότητα της εργατικής τάξης και να αδυνατίζουν την κοινή πάλη κατά του κεφαλαίου.

Γιατί παλεύει το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ παλεύει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Αθήνας και του κέντρου της σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, με επίκεντρο τον εργαζόμενο άνθρωπο-παραγωγό του πλούτου, Ελληνα και μετανάστη.

Γι' αυτό καλεί Ελληνες και ξένους εργάτες να παλέψουν από κοινού για:

-- Να σταματήσουν τώρα οι αστυνομικές διώξεις και επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών.

-- Αξιοποίηση και αναμόρφωση σε σύγχρονους ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας των μεταναστών, των κτιρίων του κέντρου της Αθήνας που ανήκουν στο Δημόσιο ή σε φορείς εποπτευόμενους από το Δημόσιο και δεν χρησιμοποιούνται, όπως το 7ώροφοκτίριο του πρώην Εφετείου στην οδό Σωκράτους.

-- Παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, αξιοπρεπούς σίτισης και στέγασης, δωρεάν νομικής αρωγής - εκπροσώπησης και διερμηνείας μέχρι την τακτοποίησή τους.

-- Ειδική μέριμνα για τους ασυνόδευτους ανήλικους και ουσιαστική φροντίδα με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών φορέων.

-- Χορήγηση στους μετανάστες και πρόσφυγες των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων ανάλογα με τα αιτήματά τους (άσυλο για τους πρόσφυγες, άδεια παραμονής για όσους θα μείνουν στην Ελλάδα, ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ).

-- Καμιά υποταγή, απειθαρχία στη νομοθεσία της ΕΕ που πλήττει τα δικαιώματα των μεταναστών και έχει κάνει την Ελλάδα (με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου) συνοροφύλακα των συμφερόντων του κεφαλαίου.

-- Πλήρη, ισότιμα δικαιώματα στους μετανάστες - πρόσφυγες και στις οικογένειές τους που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η εφαρμογή αυτών των μέτρων μπορεί να ανακουφίσει το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας. Η συνάντηση Ελλήνων εργαζομένων και μεταναστών στο δρόμο του αγώνα, η ενίσχυση της ενότητας της εργατικής τάξης και της αλληλεγγύης, πρέπει να είναι η απάντηση στη συνολική επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Για να ανοίξει ο δρόμος που θα οδηγήσει στην κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες Ελλήνων εργαζόμενων και μεταναστών.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ.

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπιστευτείτε το πραγματικά εργατικό κόμμα, το ΚΚΕ (2009-05-19 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες» (2009-05-07 00:00:00.0)
Συζήτηση με τους μετανάστες για την κρίση (2009-02-01 00:00:00.0)
Στη γραμμή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής (2009-01-18 00:00:00.0)
Αγρια εκμετάλλευση και συνεχές κυνηγητό (2008-12-18 00:00:00.0)
Συναντήσεις για το συντονισμό των εργατών (2007-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ