Τρίτη 27 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Συναντήσεις για το συντονισμό των εργατών

Από τη συνάντηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούρδων Συρίας
Από τη συνάντηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούρδων Συρίας
Συναντήσεις με την Ινδική Μεταναστευτική Κοινότητα και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούρδων Συρίας πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με στόχο να έρθει σε επαφή με όλες τις μεταναστευτικές κοινότητες της Αθήνας, για τον καλύτερο συντονισμό της πάλης Ελλήνων και μεταναστών εργατών.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, τα χαμηλά μεροκάματα, οι ατέλειωτες ώρες δουλιάς και ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος των εργαζομένων, αναδείχτηκαν στη συνάντηση με εκπροσώπους της Ινδικής Κοινότητας το Σάββατο το απόγευμα.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην κατάργηση του 8ωρου και των συλλογικών συμβάσεων, που είναι «εμπόδια για την κερδοφορία του κεφαλαίου», όπως υπογράμμισε. «Λίγοι μετανάστες γυρίζουν στην πατρίδα τους. Επειδή εδώ ζείτε, εδώ εργάζεστε, πρέπει να παλέψετε με τους Ελληνες εργαζόμενους», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους να συμμετέχουν στην απεργία στις 12/12 κάτω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Τόνισε πως οι μετανάστες πρέπει να είναι κοντά στο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, να γραφτούν στα σωματεία τους και να συμμετέχουν ενεργά στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενώ σημαντική ήταν και η εμπειρία που ήρθε από τους Ινδούς εργάτες.

Η ανάγκη συντονισμένου αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ήταν το κύριο ζήτημα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κούρδων Συρίας, στα γραφεία του, την Κυριακή το απόγευμα.

«Είστε και εσείς κομμάτι της εργατικής τάξης», τόνισε εξαρχής ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, μιλώντας στους μετανάστες. Οπως σημείωσε, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στο γιαπί, η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, έχουν άμεση σχέση με το ποιος είναι στην εξουσία. Και συμπλήρωσε: «Πλούτος υπάρχει. Υπάρχουν, όμως, και αντιτιθέμενα συμφέροντα. Οι εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, πρέπει να οργανωθούν και να παλέψουν συλλογικά, να διεκδικήσουν τα συμφέροντά τους». Επισήμανε, δε, ότι το ΚΚΕ θα φέρει τα προβλήματα των μεταναστών στη Βουλή, ενώ τους κάλεσε, όπως η αστική τάξη ασκεί ενιαία την επίθεσή της στους εργαζόμενους, έτσι και η εργατική τάξη με ενιαία αντίληψη να παλέψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ