Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι απευθυνόμαστε όσο μπορούμε πιο πλατιά

Σε συγκέντρωση των Επιτροπών Ετεροδημοτών της Πελοποννήσου μίλησε χτες το βράδυ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ

«Οι μέρες που έχουν μείνει είναι λίγες, αλλά είναι και πολλές αν κάνουμε συστηματική και οργανωμένη δουλειά. Οπου βρεθούμε και όπου σταθούμε, με όλους τους τρόπους, δίνουμε τώρα τη μάχη με το ψηφοδέλτιο. Προσωπικά ο καθένας, στον περίγυρό του, σε γνωστούς, σε κόσμο που ταλαντεύεται, σε κόσμο που μας προσεγγίζει. Θα χτυπήσουμε και νέες πόρτες. Οσο μπορούμε, λοιπόν, πιο πλατιά».

Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε απ' την αρχή ακόμη της ομιλίας του το στίγμα της δουλειάς που πρέπει να ακολουθήσουν οι κομμουνιστές στις Επιτροπές Ετεροδημοτών, στη χτεσινή σύσκεψη που οργάνωσαν οι Επιτροπές Ετεροδημοτών Πελοποννήσου της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, στο κεντρικό Εκλογικό Κέντρο του Κόμματος.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα μαχητικού ενθουσιασμού, με την αίθουσα να κατακλύζεται από νέους και νέες που δίνουν καθημερινά τη μάχη της ενίσχυσης του ΚΚΕ στους ετεροδημότες. Κεντρικό σύνθημα ήταν: «Μην ανέχεσαι να σε φοβίζουν. Φόβισέ τους εσύ! Τώρα, ισχυρό ΚΚΕ».

Και ο Δ. Αρβανιτάκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε άνοδο σε ψήφους, άνοδο σε ποσοστό και να βγάλουμε ξανά τον τρίτο ευρωβουλευτή»!

«Η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο είναι στο ΚΚΕ»


Ο ομιλητής τόνισε στη συνέχεια: «Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες και μέχρι την κάλπη, πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα φαινόμενο που μπορεί να έχει ανασταλτική δράση σε κόσμο που σκέφτεται να ψηφίσει ριζοσπαστικά ή να εκφράσει την αγανάκτησή του απέναντι στην ΕΕ. Και εννοούμε την αποχή που καλλιεργείται στις ευρωεκλογές.

Ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη από κόσμο ο οποίος παρακολουθεί, ακολουθεί ή σκέφτεται να στηρίξει το Κόμμα με την ψήφο του. Δηλαδή, να γίνει ξεκάθαρο ότι η αποχή δεν πιάνει τόπο. Κι όχι μόνο δεν πιάνει τόπο, αλλά μετράει υπέρ των δυνάμεων του δικομματισμού και υπέρ των δυνάμεων της συναίνεσης με την ΕΕ. Αρα με όλες μας τις δυνάμεις, όχι μόνο ψηφοφόροι του ΚΚΕ, πρέπει να πάνε στα χωριά τους - μέχρι και το τελευταίο χωριό.

Αλλά κι ένας κόσμος που αμφισβητεί από θετική σκοπιά, που αγανακτεί απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θέλει να τους καταδικάσει, πρέπει και σε αυτό τον κόσμο να απευθυνθούμε και να του κάνουμε ξεκάθαρο ότι η αποχή δεν πιάνει τόπο, μετράει για τους άλλους. Η μόνη ψήφος που πιάνει τόπο είναι στο ΚΚΕ».

«Σου είπαν ψέματα, τιμώρησέ τους»

«Λέμε στους εργαζόμενους ότι σου είπαν ψέματα, τιμώρησέ τους», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Δ. Αρβανιτάκης. Και σημείωσε: «Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ., σε βασικά ζητήματα της ΕΕ, τα ψήφισαν ή συμφώνησαν. Δηλαδή, Μάαστριχ, ΟΝΕ, ευρώ, τα δέχτηκαν και έλεγαν ότι δήθεν ο λαός θα ζούσε καλύτερα. Αντίθετα τι έφεραν το Μάαστριχ, το ευρώ και η ΟΝΕ; Εφεραν ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα stage, τους χαμηλούς μισθούς, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Και είναι αυτά τα κόμματα συνυπεύθυνα, γιατί στη μεν ΕΕ συναποφασίζουν, στην Ελλάδα, όταν κυβερνούν, εφαρμόζουν. Και, όταν δεν κυβερνούν, συναινούν από κοινού μέσα στο εργατικό κίνημα. Αρα καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν».

Και επισήμανε: «Ταυτόχρονα θα έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας σε διάφορες άλλες θεωρίες που επιδιώκουν να προκαλέσουν διασπορά εκείνων των ψήφων που μπορεί να τραβηχτούν με το ριζοσπαστισμό, που μπορεί να ψηφίσουν τώρα ΚΚΕ κι ας μη συμφωνούν σε όλα. Για παράδειγμα, το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων. Δεν είναι λύση κι αυτό το κόμμα, των Πράσινων. Κινείται μέσα στα πλαίσια που έχει χαράξει το σύστημα».

«Καμιά ψήφος να μη χαθεί»

«Λένε», συνέχισε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «ότι και να έχει μια άνοδο το ΚΚΕ, τι θα κερδίσει ο ελληνικός λαός; Τι θα γίνει; Δε γίνεται τίποτα, λένε. Ομως, και σήμερα, με αυτό το ποσοστό που έχουμε ως Κόμμα, ο ελληνικός λαός όρθωσε ανάστημα. Είναι λίγο πράγμα δηλαδή, μετά τη συνθήκη του Μάαστριχ, την ανατροπή του Σοσιαλισμού κλπ.; Αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ να υψώσει τη σημαία της συσπείρωσης, της αντίστασης, της οργάνωσης του λαού, δε θα είχε μείνει πέτρα πάνω σε πέτρα. Κατά συνέπεια, με ένα ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη συμβολή για να περάσει το εργατικό λαϊκό κίνημα σε αντεπίθεση».

Ιδιαίτερη αναφορά ο ομιλητής έκανε στον αντικομμουνισμό που εντείνεται ενόψει των ευρωεκλογών. «Αντικομμουνισμός είναι η ψευτιά, οι βρωμιές, οι διαστρεβλώσεις, που καλλιεργεί η αστική τάξη με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη σε αυτή τη φάση. Αλλά χειροκροτεί από πίσω και η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του ηθικού κύρους και της βαρύτητας που έχει το Κόμμα μας. Αλλά, όσο λυσσασμένα μας πολεμάνε, και στη διάρκεια των εκλογών, με μεγαλύτερο πείσμα εμείς θα απευθυνόμαστε στον απλό κόσμο».

«Οργανώνουμε τη μάχη, με πρακτικό τρόπο», κατέληξε ο ομιλητής. «Ατομο το άτομο, πάμε σε σπίτια και θα δουλέψουμε. Θα μοιράσουμε πλατιά το ψηφοδέλτιο. Από σήμερα το ψηφοδέλτιο το μοιράζουμε και μέσα στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες. Ολοι στη μάχη για το ψηφοδέλτιο, καμιά ψήφος να μη χαθεί. Και να δώσουμε και τη μάχη για την κεντρική συγκέντρωση στις 3 του Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ