Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Στο απυρόβλητο η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Σε προσπάθεια να συγκαλύψουν την συμφωνία τους για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων βάσει της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), επιδόθηκαν χτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, κάλεσε την «κυβέρνηση να εξηγήσει από τώρα, πριν τις ευρωεκλογές, ποια νέα φορολογικά μέτρα σκοπεύει να πάρει και ποιοι θα τα πληρώσουν». Τα «νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο κ. Παπαθανασίου στο Ecofin το οποίο θα συνεδριάσει στις 8 και 9 Ιουνίου», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Βέβαια ο ίδιος αφού άφησε στο απυρόβλητο την έκθεση του ΔΝΤ, στη συνέχεια απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει τους φορολογικούς συντελεστές που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ για το νέο φορολογικό σύστημα που προτείνει, επιδιώκοντας να κρύψει ότι στο πρόγραμμά του προβλέπει κοινό φορολογικό συντελεστή για το μεγάλο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους...

Στον αντίποδα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, εγκάλεσε την κυβέρνηση που δεν έχει ενεργοποιήσει το ταμείο κατά της φτώχειας και ανέφερε ότι «από αυτό δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ», συνεχίζοντας την παραπλανητική αντιπαράθεση γύρω από τα επιδόματα πτωχοκομείου.

Υποκρισίας το ανάγνωσμα για τα κέντρα πρόληψης

Την ίδια στιγμή, ρεσιτάλ δικομματικής υποκρισίας για τα κέντρα πρόληψης κατά των ναρκωτικών και τις δομές πρόνοιας, έδωσαν χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά από επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΓΩ» των Δήμων Χολαργού και Αγίας Παρασκευής.

Με κροκοδείλια δάκρυα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις ανάγκες των κέντρων πρόληψης, για τις δομές πρόνοιας που αποδυναμώνονται. Και επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποντάρει στη «μνήμη χρυσόψαρου», υπενθυμίζουμε: Τα Κέντρα Πρόληψης θεσμοθετήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το συγκεκριμένο πλαίσιο που ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι θα οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Απαξιώθηκαν από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας τους με υποχρηματοδότηση, εργασιακή ομηρία, υποστελέχωση. Οι περίπου 400 εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις, υπό καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας, με μισθούς πείνας, κακοπληρωμένοι, δηλαδή όλα όσα φρόντισε το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση να εφαρμοστούν και σήμερα στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Η πρόληψη είναι προτεραιότητα», δήλωσε υποκριτικά χτες ενόψει εκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μόνο που η πρόληψη δε μπορεί να συνυπάρξει με την «δυνατότητα στο χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί σπίτι του μια μικρή ποσότητα χασίς για δική του χρήση» (Γ. Παπανδρέου, Μάης 1997). Η πρόληψη δε μπορεί να συνυπάρξει με «τη χορήγηση ουσιών που χρειάζεται ένας εξαρτημένος, επισήμως και νομίμως μέσα από το δημόσιο σύστημα Υγείας» (Γ. Παπανδρέου, Νοέμβρης 1999), ούτε με «ντελίβερι υποκαταστάτων» (2009). Πρόληψη σημαίνει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, το δικαίωμα στην μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό.

Των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ακολούθησε χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων, με το υπουργείο Υγείας και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να διαγκωνίζονται και να πλειοδοτούν για τον αριθμό των δομών που φτιάχτηκαν επί διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και για το ποιος ευθύνεται για τη μη βιωσιμότητα των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, η λειτουργία των οποίων βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Εξάλλου χτες ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ και μεταξύ άλλων συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και τη Μέση Ανατολή, αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ