Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «αντ' αυτού» της εργοδοσίας

Γράφαμε σ' αυτήν εδώ τη στήλη για τη στάση που κράτησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Λιβαδειάς κατά την πρόσφατη απεργία του κλάδου στις 14 του Μάη. Η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία του Συνδικάτου όχι μόνο αποφάσισε να μη συμμετέχει στην απεργία, χαρακτηρίζοντάς την «κομματική», αλλά βάλθηκε να πνίξει και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, γυρνώντας στα εργοτάξια της περιοχής και καλώντας τους οικοδόμους να μη συμμετέχουν στην απεργία της Ομοσπονδίας τους. Η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων όλης της χώρας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 του Μάη, με το πλαίσιο της ταξικής τους Ομοσπονδίας, απέδειξε πόσο άθλια και δόλια ήταν η στάση της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Λιβαδειάς, που στάθηκε για μια ακόμη φορά απέναντι στους οικοδόμους και στα πραγματικά τους συμφέροντα.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και το έγγραφο που απέστειλε η διοίκηση του Συνδικάτου στην Ομοσπονδία στις 19 του Μάη και στο οποίο βρίσκει το θράσος να κατηγορήσει την Ομοσπονδία ότι δεν αποδέχεται τις «διαφορετικές απόψεις στα σωματεία - μέλη και στους οικοδόμους» και ότι διοργανώνει «διασπαστικές συγκεντρώσεις και απεργίες του ΠΑΜΕ». Ακόμα, χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία «κομματικό παράρτημα» και τους αγώνες της «κομματικά παιχνίδια». Ολοκληρωμένη και πληρωμένη απάντηση στο παραλήρημα των εργατοπατέρων δίνει η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της.

Αντί άλλου σχολίου, εμείς να σημειώσουμε το εξής: Υπάρχουν στιγμές που δυσκολεύεσαι πραγματικά μέσα από τις ανακοινώσεις κάποιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να ξεχωρίσεις ποιος είναι ο συντάκτης των κειμένων. Αν δηλαδή το κείμενο γράφτηκε κατευθείαν από τους μεγαλοεργοδότες, ή οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι έχουν αποκτήσει πλέον τέτοια εκπαίδευση ώστε αφ' εαυτού τους να γράφουν καλύτερες ανακοινώσεις από αυτές που θα μπορούσε να γράψει το γραφείο Τύπου της εργοδοσίας και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντά της. Φαίνεται πως οι ΠΑΣΚίτες του Συνδικάτου Οικοδόμων Λιβαδειάς ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία. Και επειδή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι στο κίνημα υπηρετούν τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, οι οικοδόμοι της περιοχής πρέπει να τους δώσουν ένα πρώτης τάξης μήνυμα στις ευρωεκλογές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ