Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Τώρα και ο πιο διστακτικός να κάνει βήμα συνάντησης με το ΚΚΕ

Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λαμία μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Τώρα! μπορεί να αποφασίσει κι ο πιο διστακτικός να κάνει ένα βήμα μπροστά, να συναντηθεί με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, να το υπερψηφίσει στις 7 Ιούνη. Αυτή η επιλογή πιάνει τόπο, αυτή η επιλογή δικαιώνεται».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λαμία. Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Μαρίνου παραθέτουμε στη συνέχεια.

«Καθημερινά περισσότεροι εργαζόμενοι μας λένε: Εκτιμάμε τον αγώνα του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα, εκτιμάμε τη σοβαρότητα των πολιτικών σας θέσεων.

Αυτός ο θετικός προβληματισμός πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των άλλων κομμάτων μπορεί να ολοκληρωθεί με την υπερψήφιση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και τη συμμετοχή στη λαϊκή πάλη, ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον αυτού του τόπου.

Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και ευθύνη για να δώσουμε τη μάχη πιο πλατιά, πιο τολμηρά, να οργανώσουμε καλύτερα τη μάχη του ψηφοδελτίου μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, επιχείρηση την επιχείρηση, χωριό το χωριό, με μαχητικότητα, με απαιτητικότητα».

Το ΚΚΕ είναι ο φορέας του νέου

«Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, είναι εξοπλισμένο με την πλούσια δράση της ηρωικής 90χρονης πορείας του, δοκιμασμένο στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας.

Το ΚΚΕ είναι φορέας του νέου γιατί η ιδεολογία και η πολιτική του εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας μας. Τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών σε σύγκρουση με τη σαπίλα, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, την εκμετάλλευση που σημαδεύουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και την πολιτική που έχει κινητήρια δύναμη τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, τα κέρδη της.

Γι' αυτό οι δυνάμεις του κεφαλαίου επιτίθενται ενάντια στο ΚΚΕ.

Φοβούνται τη δράση του, φοβούνται την ταξική πάλη, στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης.

Δίνουμε αυτό τον όμορφο αγώνα με περηφάνια για την ηρωική 90χρονη πορεία του Κόμματος της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ δεν σπιλώνεται. Είναι καθαρό σαν τον ξάστερο ουρανό.

Η επαναστατική ηθική είναι δοκιμασμένο πλεονέκτημα του ΚΚΕ και δεν μπορεί κανείς να την αμαυρώσει.

Η προσπάθεια που γίνεται να καλλιεργηθεί ότι όλοι είναι το ίδιο βρωμάει από πάνω μέχρι κάτω και έχει σαν στόχο να θολώσει τα νερά και να καλλιεργήσει στο λαό την παθητικότητα, να τον απομακρύνει από τη δράση, να τον υποτάξει.

Οι θυσίες, το ήθος, οι αξίες, τα ιδανικά των κομμουνιστών είναι παράδειγμα που εμπνέει το λαό μας.

Αυτή την ώρα που μιλάμε, δεκάδες στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σύρονται στα δικαστήρια για τους αγώνες που δίνουν κατά της πολυεθνικής "Τζάμπο" και άλλων μεγαλοεργοδοτών.

Αυτή την ώρα στελέχη, μέλη του ΚΚΕ πρωτοστατούν σε σκληρές απεργιακές αναμετρήσεις, όπως αυτές στο εργοστάσιο του "Παπουτσάνη", στο Καζίνο της Πάρνηθας και σε άλλους χώρους δουλειάς. Κι αυτό την ώρα που στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συναλλάσσονται με την εργοδοσία, υπηρετώντας τους στόχους της».

Είδαν το ΚΚΕ δίπλα τους

«Οι λαϊκές δυνάμεις είδαν το ΚΚΕ δίπλα τους, στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μάχη για κάθε πρόβλημα, για κάθε δικαίωμα των εργαζομένων της Φθιώτιδας. Για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην κοινωνική ασφάλιση, τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των νέων, των γυναικών, των μεταναστών, την προστασία του περιβάλλοντος, κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Το είδαν δίπλα τους στον αγώνα κατά των απολύσεων, για την αντιμετώπιση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, των ελλείψεων σε ιατρικό, σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε τεχνολογικά μέσα στο νοσοκομείο και στα κέντρα Υγείας.

Το είδαν δίπλα τους στη "Λάρκο" που την ορέγονται τα μεγαλοσυμφέροντα, πάλεψε μαζί με τους συμβασιούχους.

Το είδαν δίπλα τους για τα δικαιώματα της αγροτιάς, των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας. Κοντά στους μικρούς επαγγελματίες που στενάζουν από την πίεση των μονοπωλίων, των μεγάλων οικονομικών ομίλων.

Οι λαϊκές δυνάμεις βρέθηκαν μαζί με το ΚΚΕ κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην ζωή αποδείχθηκε ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, το κόμμα των εργαζομένων.

Τώρα! μπορεί να αποφασίσει κι ο πιο διστακτικός να κάνει ένα βήμα μπροστά, να συναντηθεί με το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, να το υπερψηφίσει στις 7 Ιούνη.

Αυτή η επιλογή πιάνει τόπο, αυτή η επιλογή δικαιώνεται.

Δύναμη στο ΚΚΕ, αυτό θα δώσει δύναμη στο λαό.

Αυτή είναι η απάντηση στη δυσαρέσκεια, στην αγανάκτηση που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού.

Η αποχή δεν ταιριάζει σε αγωνιστές της ζωής, είναι υποχώρηση που δεν δικαιολογείται γιατί αφοπλίζει ζωντανές δυνάμεις, τις βάζει στο περιθώριο, την ώρα που η συμβολή τους, η προσφορά τους είναι πολύ αναγκαία.

Κανένας φίλος, ψηφοφόρος του ΚΚΕ, κανένας νέος, καμία νέα που θέλει να αντισταθεί, να διαμαρτυρηθεί, να διεκδικήσει δεν μπορεί να απέχει από τον αγώνα αυτό.

Η αποχή κάνει ζημιά στη λαϊκή πάλη, ωφελεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ωφελεί την αντιλαϊκή πολιτική.

Ούτε μια ψήφος χαμένη.

Ψήφο ανυπακοής, απειθαρχίας στην ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση που εκφράζει και υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα.

Ψήφο αντεπίθεσης, ελπίδας, ψήφο στο ΚΚΕ, ακόμα κι αν διαφωνεί κάποιος με πλευρές της πολιτικής του, με θέσεις του.

Αυτό έχει μεγάλη αξία γιατί η διαφωνία, η διαφορετική άποψη θα συζητηθεί καλύτερα όταν ο εργαζόμενος που ξεπερνάει τους δισταγμούς, ο εργαζόμενος που κάνει το βήμα και συναντιέται με το ΚΚΕ, έχει σπάσει το φαύλο κύκλο των δεσμεύσεων από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, έχει απελευθερωθεί και βάζει το χέρι του για να ενισχυθεί η πολιτική δύναμη που δίνει ώθηση στην οργάνωση, στην πάλη του λαού».

Υπάρχει λύση

«Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να επαναφέρουν στη μνήμη τους αυτά που έχουν ζήσει, αυτά που ζούνε όλα τα χρόνια, τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να ξεπεράσουν συναισθηματισμούς, δεσμεύσεις, εκβιασμούς και να πούνε:

Τι δουλειά έχουμε εμείς με τα κόμματα και την πολιτική που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου;

Τι δουλειά έχουμε εμείς με τα κόμματα και την πολιτική που χειροτερεύουν την κατάσταση των λαϊκών δυνάμεων, που υπονομεύουν το μέλλον της νεολαίας μας;

Αυτό πρέπει να πούνε διαλύοντας δεσμούς και σχέσεις με τα κόμματα της πλουτοκρατίας, με τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Αυτό πρέπει να πούνε παίρνοντας την απόφαση να συναντηθούν με το ΚΚΕ που είναι πολιτική δύναμη έμπειρη, δοκιμασμένη και παλεύει παλικαρίσια κατά της πλουτοκρατίας.

Αυτή είναι η απάντηση στην βαρβαρότητα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της πολιτικής του δικομματισμού που είναι μηχανή γέννησης και όξυνσης προβλημάτων.

Το ΚΚΕ δίνει σκληρές καθημερινές μάχες με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού, κοιτάζοντας μπροστά, στον άλλο δρόμο ανάπτυξης, στο φιλολαϊκό δρόμο, που κινητήρια δύναμη δεν θα είναι τα κέρδη και τα συμφέροντα των καπιταλιστών αλλά τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του λαού μας.

Υπάρχει λύση.

Απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική, ρήξη με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τα μεγάλα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αυτό ταιριάζει στους ανθρώπους του μόχθου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ