ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
Σελ. /40
Με το σωματείο των καθαριστριών

Τη στήριξη του ΚΚΕ στην κλιμάκωση του αγώνα τους ενάντια στην άγρια εκμετάλλευσή τους από τους εργολάβους που γίνεται με τις πλάτες της κυβέρνησης της ΝΔ σήμερα, του ΠΑΣΟΚ, χτες και την παρέμβασή του στη Βουλή, προκειμένου να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Προσωρινής Διοίκησης του Σωματείου των καθαριστριών, στη διάρκεια της σύντομης συνάντησης που είχαν με την Αλέκα Παπαρήγα, στο χώρο της συγκέντρωσης λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας της. Η Ι. Καλούση, η Α. Σέμκα, η Χ. Σουρβά και η απολυμένη από την εργολαβία του «Ιπποκράτειου» Α. Παρασκευοπούλου, αναγνώρισαν τη μέχρι τώρα συμβολή του ΚΚΕ στη στήριξη του αγώνα τους, την καθοριστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην οργάνωση και τον προσανατολισμό της πάλης τους. Δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα για να φύγουν οι εργολάβοι από τις υπηρεσίες των νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων οργανισμών που κατακλέβουν τους εργάτες και λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε. Ολη μέρα σκουπίζουμε, σφουγγαρίζουμε, καθαρίζουμε και πληρωνόμαστε με 500 και 550 ευρώ. Για μας ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αμοιβές σύμφωνα με τις ανάγκες μας, είναι μονόδρομος. Και σ' αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε», ανέφεραν. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι αυτός ο αγώνας θέλει πείσμα και αποφασιστικότητα. Δεν πρέπει να κάνουν πίσω, γιατί η επίθεση που έρχεται είναι ακόμη χειρότερη.

Με τους συμβασιούχους πυροσβέστες

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου των συμβασιούχων Πυροσβεστών του νομού, που χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πυροπροστασία και τη δασοπροστασία. Ο πρόεδρος, του σωματείου Γ. Καστανίδης, η Γραμματέας Π. Χρυσανθοπούλου και ο Β. Κατακλής, μέλος του ΔΣ, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Κατήγγειλαν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος τους, και την επίθεση που δέχονται αυτή την περίοδο στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, σε κατακτήσεις που κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια. Οπως είπαν, η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει εδώ και 1,5 χρόνο, αφού ενώ υποσχέθηκε ότι θα τους μονιμοποιήσει, τώρα τους λέει να περιμένουν να περάσει η οικονομική κρίση. Ανέφεραν ότι η υπηρεσία κατήγγειλε τη Συλλογική τους Σύμβαση με στόχο να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, να διασπάσει τα σωματεία, να αποδυναμώσει τους εργαζόμενους ώστε χωρίς αντιδράσεις να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές που επιχειρεί, όπως την επιβολή ελαστικών ωραρίων, τις περικοπές στα νυχτερινά και τις υπερεωρίες, κ.α. Κατήγγειλαν τέλος τις ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και την κατάντια της υπηρεσίας που προστρέχει σε χορηγίες για την παροχή στους εργαζόμενους βασικών εργαλείων όπως οι ατομικές στολές προστασίας. Ανέφεραν μάλιστα πως όσες στολές τους δόθηκαν από την υπηρεσία υπολείπονται κατά πολύ σε ποιότητα από αυτές που τους χορήγησε ιδιωτική τράπεζα.

Δείτε στον «902 TV»

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του «902», αύριο Σάββατο 11 Απρίλη, στις 16.00 την ομιλία της Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στην Θεσσαλονίκη (στις 9/4/2009).

Μαζικές προσυγκεντρώσεις

Με μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκαν οι προσυγκεντρώσεις και πορείες των Οργανώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης με προορισμό το χώρο της πολιτικής συγκέντρωσης του Κόμματος.

Μαζί με τους κομμουνιστές, εργατόκοσμος, νεολαία, αγροτιά από την ύπαιθρο ξεκίνησαν από το κέντρο, τα ανατολικά και τα δυτικά της πόλης.

Στη ΧΑΝΘ, οι κομμουνιστές από τις ανατολικές συνοικίες. Στο Λιμάνι από τις δυτικές λαϊκές συνοικίες και την ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης. Στο Αγαλμα Βενιζέλου η νεολαία της ΚΝΕ.

Από ανατολικά, στη ΧΑΝΘ, η προσυγκέντρωση διέσχισε την οδό Τσιμισκή με μπροστάρη τη νεολαία και συνθήματα: «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό», «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Ηταν η πρώτη προσυγκέντρωση που έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε λίγη ώρα ξεκινούσε την κάθοδο η προσυγκέντρωση από το Αγαλμα του Βενιζέλου. «Οκτώ δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Κ-Κ-Ε το Κόμμα σου λαέ», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» διαδήλωναν καθώς έφταναν στην πλατεία Αριστοτέλους από το Αγαλμα Βενιζέλου. Μετά από λίγα λεπτά έφτασε και η προσυγκέντρωση των δυτικών συνοικιών και της υπαίθρου με συνθήματα: «Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», «ΚΚΕ, ισχυρό, μέτωπο λαϊκό», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ