Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Μαζικές προσυγκεντρώσεις

Με μαζικότητα και παλμό πραγματοποιήθηκαν οι προσυγκεντρώσεις και πορείες των Οργανώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης με προορισμό το χώρο της πολιτικής συγκέντρωσης του Κόμματος.

Μαζί με τους κομμουνιστές, εργατόκοσμος, νεολαία, αγροτιά από την ύπαιθρο ξεκίνησαν από το κέντρο, τα ανατολικά και τα δυτικά της πόλης.

Στη ΧΑΝΘ, οι κομμουνιστές από τις ανατολικές συνοικίες. Στο Λιμάνι από τις δυτικές λαϊκές συνοικίες και την ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης. Στο Αγαλμα Βενιζέλου η νεολαία της ΚΝΕ.

Από ανατολικά, στη ΧΑΝΘ, η προσυγκέντρωση διέσχισε την οδό Τσιμισκή με μπροστάρη τη νεολαία και συνθήματα: «ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό», «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, μέτωπο λαέ για την εξουσία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Ηταν η πρώτη προσυγκέντρωση που έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ σε λίγη ώρα ξεκινούσε την κάθοδο η προσυγκέντρωση από το Αγαλμα του Βενιζέλου. «Οκτώ δεκαετίες αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Κ-Κ-Ε το Κόμμα σου λαέ», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη» διαδήλωναν καθώς έφταναν στην πλατεία Αριστοτέλους από το Αγαλμα Βενιζέλου. Μετά από λίγα λεπτά έφτασε και η προσυγκέντρωση των δυτικών συνοικιών και της υπαίθρου με συνθήματα: «Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός αυτός είναι ο καπιταλισμός», «ΚΚΕ, ισχυρό, μέτωπο λαϊκό», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ