Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Πονοκέφαλος» η υπόθεση Παυλίδη

Επιχειρεί να εξουδετερώσει «ανεπιθύμητες» πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας των νέων δεδομένων που επιβαρύνουν την υπόθεση

Να αποτρέψει «ανεπιθύμητες» πολιτικές εξελίξεις εξαιτίας των «νέων δεδομένων» στην υπόθεση Παυλίδη επιχειρεί η κυβέρνηση, αφήνοντας πάντως να αιωρείται το ενδεχόμενο των «διπλών εκλογών».

Παρόλο που η κυβέρνηση επιμένει να ξορκίζει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ωστόσο η αβέβαιη έκβαση της υπόθεσης Παυλίδη αλλά και το γεγονός ότι ορισμένα κυβερνητικά στελέχη ποτέ δεν έπαψαν να φλερτάρουν με την ιδέα της διπλής κάλπης στις 7 Ιούνη, πυροδοτούν διαρκώς τη σεναριολογία και τον κουρνιαχτό.

Το Μέγαρο Μαξίμου, κινούμενο στη γραμμή «όλα στο φως», αποδέχεται τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για τη δεύτερη δικογραφία που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει φτάσει στη Βουλή από τον ανακριτή Ρόδου, σε βάρος επίσης του Αρ. Παυλίδη. Αυτή τη φορά, η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες του δημάρχου Τήλου και του εφοπλιστή Γ. Σπανού για μεθοδεύσεις στις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων το Δεκέμβρη του 2005, που υπέγραψε ο πρώην υπουργός Αιγαίου. Η προκήρυξη του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήταν «φωτογραφική» προς όφελος συγκεκριμένης εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να αναλάβει τη δεύτερη δικογραφία η Προανακριτική που έχει συσταθεί και στο τέλος να εκδώσει δύο πορίσματα. Ο ίδιος ο Αρ. Παυλίδης «καλωσόρισε» τη δεύτερη δικογραφία. «Μετά πάροδο πενταετίας από τη διενέργεια διαγωνισμού, που τον πήρε η Ναυτιλιακή Εταιρεία λαϊκής βάσης της Σύμης, χωρίς καμία απολύτως ένσταση τότε, και η οποία κατάφερε να λύσει μόνιμο πρόβλημα μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, διαβιβάζεται ο σχετικός φάκελος στη Βουλή αμελλητί. Καλώς να ορίσει κι αυτός. Απλώς, διερωτώμαι, τι άλλο ακόμη θ' ακολουθήσει;» δήλωσε.

Την ίδια στιγμή τα κυβερνητικά στελέχη ορκίζονται ότι η κυβέρνηση δεν θέλει και άρα δε θα προχωρήσει σε διπλές εκλογές. Ο Ν. Δένδιας, του οποίου μια αποστροφή από την προχτεσινή του ομιλία είχε πυροδοτήσει εκ νέου τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, έσπευσε χτες να το διαψεύσει: «Εγώ δεν λέω για εκλογές, ούτε προβλέπω κάτι για εκλογές, ούτε ξέρω κάτι για εκλογές», δήλωσε (στον «Αλφα 9,89»). Κυβερνητικοί κύκλοι από το Παρίσι ξόρκιζαν επίσης την εκλογολογία επικαλούμενοι τη διεθνή οικονομική κρίση. Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν «όποιος μιλάει για εκλογές αυτή την ώρα δεν έχει καταλάβει τι γίνεται εντός και εκτός της χώρας». Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης από το ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη υπόθεση της «Ζήμενς», οι ίδιοι κύκλοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα περιμένει πρώτα την κατάθεση της πρότασης για να τοποθετηθεί.

Από την πλευρά του ο Σ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι «δεν έχει καμία ένδειξη ούτε καμία υπόθεση ότι πρόκειται να γίνουν εκλογές», συμπληρώνοντας ότι «αυτό που συμφέρει να γίνει, κυρίως τον τόπο, είναι να κάνει η κυβέρνηση τη δουλειά της και να κάνουμε εκλογές στο τέλος της 4ετίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ