Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΣΧΕΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ

ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ: «Πέφτει ο τιμάριθμος, ακριβαίνουν τα βασικά είδη. Τον περασμένο Μάρτιο ο πληθωρισμός μετρήθηκε σε μόλις 1,3% ενώ οι τιμές αυξήθηκαν κατά 12,5% στο ρύζι, 6,9% στα ζυμαρικά, 7% στα νωπά ψάρια, 8,8% στα φρούτα, 11,2% στα λαχανικά, 8,1% στην ύδρευση - αποχέτευση, 6,5% στο ηλεκτρικό ρεύμα, 19,2% στα τέλη κυκλοφορίας - διόδια, 28,7% στις αστικές συγκοινωνίες, 4,7% στα δίδακτρα, 5,1% στα προσωπικά είδη κ.ά.» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ: «Με εκπτώσεις - μαμούθ οι μεγάλες αλυσίδες εκτοπίζουν τους μικρούς. Σκληρή μάχη με προσφορές δύο ταχυτήτων έχει ξεσπάσει στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ: «Δεν τους λείπει τίποτε, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό... Βεβαίως τα τωρινά καταλύματά τους είναι κάπως προσωρινά, όμως θα πρέπει να το δουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» (η δήλωση του Μπερλουσκόνι για τους σεισμόπληκτους / ΤΑ ΝΕΑ).

ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ: «Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν η ελληνική τουριστική βιομηχανία που παράγει περίπου το 18% του ΑΕΠ θα έχει δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα. Η απώλεια άμεσων εσόδων για τις επιχειρήσεις εκτιμάται σε 2,3 δισ. ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες στην οικονομία θα ξεπεράσουν τα 5 δισ. Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις και στην απασχόληση, αφού θα χαθούν πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας (...) Η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται άμεση ενίσχυση εκ μέρους του κράτους για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίση» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΙΟΣ: «Συγκέντρωσε μια περιουσία από τα ναρκωτικά, την πορνεία, την προστασία και το ξέπλυμα χρημάτων. Ομως χθες ο Τανταμόσα Γκότο, μία από τις πιο σκοτεινές φυσιογνωμίες στον υπόκοσμο του Τόκιο, άρχισε να εκπαιδεύεται για να γίνει βουδιστής ιερέας» (το θέμα στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ