Παρασκευή 10 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επιμένει στις καταγγελίες του ο Μανούσης

O «αγγελικός κόσμος» της χρυσοφόρας εφοπλιστικής ασυδοσίας στο Αιγαίο, τον οποίο με κάθε τρόπο εξέθρεψαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, συνεχίστηκε να αποκαλύπτεται και χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όπου χθες ολοκλήρωσε τη διήμερη κατάθεσή του ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει καταγγείλει για εκβιασμό τον πρώην υπουργό Αιγαίου Α. Παυλίδη.

Ο εφοπλιστής επέμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις καταγγελίες του κατά του πρώην υπουργού και ισχυρίστηκε ότι το διάστημα που είχε προβλήματα με τον Α. Παυλίδη έπαιρνε κανονικά δρομολόγια από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και, μάλιστα, είπε ότι για το πρόβλημά του ενημέρωσε τον τότε υπουργό Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη. Ο τελευταίος, όταν ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους, δήλωσε ότι «σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο δεν είχε ποτέ κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Φ. Μανούση» και ότι το θέμα Παυλίδη το έμαθε και αυτός από τις εφημερίδες. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δίνει τα δρομολόγια που ξεκινούν από τον Πειραιά, ενώ το υπουργείο Αιγαίου στις λεγόμενες «άγονες γραμμές».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του «αγγελικού κόσμου» εφοπλιστών και κυβερνήσεων, ο Φ. Μανούσης είπε, κατά πληροφορίες, ότι υπήρξε μεθόδευση για ευνοϊκή μεταχείριση άλλου εφοπλιστή με απευθείας αναθέσεις ή με φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Ισχυρίστηκε, δε, ότι στενός συνεργάτης - μετακλητός υπάλληλος - του Α. Παυλίδη συμμετείχε σε επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών των άγονων γραμμών, χωρίς να προβλέπεται κάτι τέτοιο από το νόμο. Επανέλαβε και χθες ότι έδωσε τις 100.000 ευρώ στον Ζαχαρίου (διευθυντή του γραφείου του Α. Παυλίδη) για να μη χάσει κάποια δουλειά και είπε ότι δεν περίμενε επί ΝΔ (ήταν στέλεχός της) να δώσει χρήματα για να πάρει κάποια δουλειά. Τα 100.000 ισχυρίστηκε ότι ήταν σε βαλίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή δεύτερη δικογραφία που αφορά τον Α. Παυλίδη, σχετικά με τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» της περιοχής Ρόδου, οπότε και δεν αποκλείεται να κατατεθεί νέο αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ