Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 18 Απρίλη 2009 - Κυριακή 19 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10351

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Αξίες που σκίζουν τα σκοτάδια

(με τους αλύγιστους της ταξικής πάλης)

Πρωτοχρονιά 1934. Κρατούμενοι Κομμουνιστές στις φυλακές της Αίγινας
Πρωτοχρονιά 1934. Κρατούμενοι Κομμουνιστές στις φυλακές της Αίγινας
Η αγωνιστική στάση ζωής έχει δεχτεί τόνους λάσπης. Η κατασυκοφάντηση των αγωνιστών σε συνδυασμό με την προπαγάνδα της αναποτελεσματικότητας, αποτελεί ένα όπλο καταβαράθρωσης των λαϊκών συνειδήσεων που «πατά» αντικειμενικά στην ψυχολογία της απογοήτευσης, στον κλονισμό πεποιθήσεων, προκειμένου να καλλιεργήσει τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό και τελικά την άρνηση της πάλης και την υποταγή στο σύστημα. Είναι μια μέθοδος για να τσακίσουν την αξία του αγώνα, γιατί αυτόν ακριβώς φοβούνται οι κυρίαρχες εκμεταλλευτικές τάξεις. Και πάνω απ' όλα, να τσακίσουν αυτή την αξία που αποτελεί όπλο στη δράση των κομμουνιστών. Μόνο που η πεισματάρα ζωή διδάσκει πως κανένας αγώνας δεν πηγαίνει χαμένος. Χαμένος είναι ο αγώνας που δε γίνεται. Η ίδια η ιστορία δίνει την απάντηση ως προς αυτό. Με τα λόγια του Μπαλζάκ: «απ' όλες τις σπορές που ρίχνονται στη γη, το αίμα των ηρώων δίνει την καλύτερη σοδειά».


ΣΕΛ.  11  -  14


ΔΗΠΕΘΕ
Συνεχίζουν δημιουργικά παρά τα προβλήματα

Αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, αλλά δεν πτοούνται ευτυχώς. Συνεχίζουν δυναμικά και δημιουργικά, έστω κι αν χρειάζεται να καταφύγουν και σε συμπαραγωγές. Ηδη, κάποια ΔΗΠΕΘΕ ανακοίνωσαν τον προγραμματισμό τους για το καλοκαίρι, ενώ μερικά από αυτά φέρνουν στην Αθήνα τις παραστάσεις που παίχτηκαν στην πόλη τους.


ΣΕΛ.  6
ΚΑΘ' ΟΔΟΝ
Με έναν καβαλάρη άγιο...

Την εποχή που είχαμε κτηνοτροφία και γεωργία, η γιορτή του Αϊ-Γιώργη μαζί με του Αϊ-Δημήτρη στις 26 Οκτώβρη ήταν τα δύο σύνορα του χρόνου. Απ' τ' Αϊ-Γιωργιού αρχίζει το θέρος και οι κτηνοτρόφοι ανέβαιναν στα βουνά, στις καλοκαιρινές τους βοσκές και τ' Αϊ-Δημήτρη κατέβαιναν στα χειμαδιά.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ψηφιακά δεσμά

Ανελέητος μαίνεται ο ανταγωνισμός των μονοπωλίων και στο πεδίο της ψηφιοποίησης των έργων του Λόγου και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τους τελευταίους μήνες βαίνουν προς ολοκλήρωση ή έχουν ολοκληρωθεί τρία σχετικά προγράμματα από κράτη και μεγάλες εταιρείες του διαδικτύου.


ΣΕΛ.  3
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Δεν υπάρχει μαλακός θάνατος

Στην υποβάθμιση της πρόληψης οδηγούν οι «θεωρίες» περί «μαλακών» και «σκληρών», οι οποίες καλά κρατούν. Το ΚΚΕ επιμένει: ΟΧΙ στο διαχωρισμό «σκληρών» - «μαλακών», ολοκληρωμένες δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης σε κάθε νομό της χώρας, με δημόσιο χαρακτήρα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες που υπάρχουν.


ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ