ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ της ΚΝΕ
Καταδικάζει τις χαφιεδοκάμερες στα γήπεδα

Τη χρήση των χαφιεδοκαμερών στο γήπεδο Αλκαζάρ, που έγινε με τη συνεργασία της αστυνομίας και της τοπικής ΠΑΕ καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ.

«Η ΝΟ Λάρισας της ΚΝΕ καταδικάζει την ένταση της καταστολής στα γήπεδα, που αποσκοπεί στη τρομοκράτηση και τη χειραγώγηση των νέων και καλεί τη νεολαία και το λαό να παλέψουν για την άμεση απόσυρση των χαφιεδοκαμερών από τους αθλητικούς χώρους, τους δρόμους, τους χώρους δουλειάς και από όπου αλλού τοποθετούνται με στόχο να ελέγξουν και να τρομοκρατήσουν τους νέους, τους εργαζόμενους κι όλα τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα, καταδικάζει την πολιτική εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, επισημαίνοντας ότι χρόνια, τώρα, το πολυεθνικό και το ντόπιο κεφάλαιο έχουν στήσει ένα «μεγάλο φαγοπότι» γύρω από τον αθλητισμό, ρίχνοντάς τον στον τζόγο, χρησιμοποιώντας τον για "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος", φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγές κι επιχειρώντας να σύρουν τη νεολαία σ' ένα παιχνίδι οπαδισμού, με μόνο στόχο το κέρδος, ενώ εκμεταλλεύονται και τους αθλητές, σπρώχνοντάς τους να κυνηγούν χορηγούς και να ψάχνουν τους μάνατζερ.

Η ΝΟ Λάρισας της ΚΝΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους να απαιτήσουν έναν αθλητισμό για όλο το λαό, που θα καλύπτει την ανθρώπινη ανάγκη για άθληση και υγεία, έναν αθλητισμό μακριά από τους παράγοντες - επιχειρηματίες και τις εταιρείες, που τον χρησιμοποιούν για την εξασφάλιση κερδών και για τη χειραγώγηση της νεολαίας».

EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
... και στραβά αρμενίζουν

«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια»; Τη γνωστή ρήση - ερώτηση, προφανώς, ΕΠΟ, ΟΠΑΠ, Σούπερ Λίγκα, ΕΠΑΕ και ΓΓΑ τη θεωρούν απλώς ερώτηση αφελών. Και - διά της (συνένοχης) σιωπής και συμπεριφορά τους - απαντούν... «ένας σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες». Ετσι, ήσυχοι πως έπραξαν το καθήκον τους, στην ουσία, διαπιστώνουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Αλλιώς πως να εξηγηθεί ο απύθμενος στρουθοκαμηλισμός τους, να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Σε συγκεκριμένη αναμέτρηση της Σούπερ Λίγκας σταμάτησαν να γίνονται δεκτά στοιχήματα. Αρκετοί αγώνες της Β' Εθνικής και από ένα σημείο και μετά όλα τα παιχνίδια της κατηγορίας δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχετικό κουπόνι (για να πάμε στα πιο πρόσφατα και τρανταχτά). Συμπτωματικό;

Κανείς από τους αρμόδιους δε δείχνει να ενοχλείται. Η δικαιοσύνη - επίσης - δεν αναρωτιέται τι συμβαίνει. Το «γλυκό έδεσε» με τις καταγγελίες παραγόντων (άσχετα από τη πορεία τους) για διάφορες «ομορφιές». Χρειάστηκε ορισμένοι να μιλήσουν κανά δύο φορές και να συμπέσουν 2 - 3 καταγγελίες μαζί για να φανεί πως κάποιος ενδιαφέρεται. Βέβαια, το πιθανότερο είναι - όπως διδάσκει και το παρελθόν - ότι θα μείνουν καταγγελίες και δεν θα βρεθεί άκρη.

Σ' όλα αυτά και πολλά άλλα, στο θαυμαστό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, άπαντες υποδύονται τα γνωστά τρία πιθηκάκια με τις χαρακτηριστικές πόζες «δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω». Διαφοροποιούνται - κατά καιρούς - για να εκστομίσουν δεκάρικους για την ανάγκη διάλυσης της καχυποψίας που υπάρχει και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης στους φιλάθλους για τα δρώμενα (εντός και εκτός προσκηνίου).

Και μάλλον πλήρεις από τις... καθοριστικές αντιδράσεις τους, με ήσυχη συνείδηση προχωρούν στα (γι' αυτούς) μείζονα. Με διάφορα προνόμια οι κυβερνήσεις επιβραβεύουν τις ΠΑΕ. Το ίδιο και την ΕΠΟ. Η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου θα εισπράξει - σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση - 11 (ανάλογα με τις επιτυχίες της Εθνικής, μπορεί να γίνουν και 12) εκατ. ευρώ. Αυτοί περνάνε μια χαρά, εμείς πάλι όχι. Και η ζωή (όσο τους το επιτρέπει ο λαός θα) συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο.

ΠΟΛΟ

Πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη (όπου και θα διεξαχθεί η διοργάνωση από 19/7 έως 1/8) η κλήρωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών. Το ελληνικό ενδιαφέρον περιορίζεται στο τουρνουά των γυναικών, αφού η Εθνική ανδρών, για πρώτη φορά από το 1975, θα απουσιάσει από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

HΡΑΚΛΗΣ

Επιστρέφει στον Ηρακλή ο Σάββας Κωφίδης. Οι σχετικές συζητήσεις οδήγησαν σε συμφωνία και ο παλαίμαχος βιρτουόζος ποδοσφαιριστής αναλαμβάνει υπεύθυνος σκάουτινγκ της ομάδας και σύμβουλος, επί του ίδιου τομέα, της διοίκησης. Η συνεργασία των δύο πλευρών επισημοποιήθηκε και με σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τέλος εποχής για Βασσάρα

Τέλος εποχής για τον Κύρο Βασσάρα με την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ενεργό δράση. Ο κορυφαίος Ελληνας διαιτητής - βάσει διεθνών αγώνων - γνωστοποίησε την απόφασή του με επιστολή στην ΚΕΔ χτες Μ. Πέμπτη. Είναι γνωστό ότι η νέα ηγεσία της ΕΠΟ προορίζει τον κ. Βασσάρα για τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας από το ερχόμενο καλοκαίρι εφόσον περάσει τροποποίηση στο καταστατικό της που να επιτρέπει την ανάληψη τέτοιας θέσης και σε διαιτητές που δεν έχουν σταματήσει την καριέρα τους πάνω από τέσσερα χρόνια.

ΒΟΛΕΪ
Με τη γνωστή συνταγή

Αγκαλιά με την πρόκριση στο φετινό τελικό του πρωταθλήματος βρίσκεται από χτες ο Παναθηναϊκός μετά την σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή με 3-2 (25-21, 22-25, 25-17, 20-25, 11-15). Οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-0 νίκες και την επόμενη βδομάδα (Τρίτη 19.00) στην έδρα τους θα προσπαθήσουν για το τελικό βήμα που θα τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Με τη γνωστή συνταγή της ανατροπής (για 5η φορά φέτος κόντρα στον Ηρακλή) ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, αφού αν και βρέθηκε (όπως και στο πρώτο παιχνίδι) να χάνει με 2-1 ανέκαμψε κατακτώντας το τέταρτο σετ καθώς και το τάι-μπρέικ. Οι «πράσινοι» αν και εμφάνισαν πάλι σε ορισμένα σημεία αμυντικές αδυναμίες με αποτέλεσμα να δέχονται εύκολους πόντους, εντούτοις στα κρίσιμα σημεία βελτιώθηκαν και με κορυφαίο τον Αγκάμεζ στην επίθεση πήραν αυτό που ήθελαν. Από τον «Γηραιό» ξεχώρισαν οι Κράβαρικ και Νίλσον.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΕ ΠΑΟ
Εκδόθηκε η άδεια εκσκαφών

Συνεχίζεται η παράδοση του Βοτανικού στην ΠΑΕ...

Η άδεια εκσκαφών και αντιστηρίξεων, για την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Βοτανικό, εκδόθηκε χτες το πρωί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι εργασίες, αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη του Πάσχα, αφού θα έχει παραδοθεί και τυπικά η άδεια και το εργοτάξιο από τη διοίκηση του Δήμου Αθήνας στην ΠΑΕ.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, γίνεται ένα ακόμη βήμα στην παράδοση του δημόσιου χώρου του Βοτανικού - αγοράστηκε από το Δήμο Αθηναίων - στην ΠΑΕ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Το επόμενο βήμα, είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας, αφού νωρίτερα θα υπάρχει και η οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπολογίζεται να έχει βγει στις αρχές Ιούνη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Πειραιάς, 19-12-2008

Αρ. πρωτ.: 32395/25651

ΠΡΟΣ: Γ. Ν. Νίκαιας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

Δ. Μαντούβαλου 3, Τ.Κ. 18454, Νίκαια

ΘΕΜΑ: Ανάκληση Απόφασης - Προκήρυξης

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Ν. 3329/05

2. Τις διατάξεις του Ν. 3370/05

3. Τις διατάξεις του Ν. 3527/07

4. Την με αριθμ. 30177/23712/24-11-08 Απόφαση - Προκήρυξή μας

ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ

Την με αριθμ. 30177/23712/24-11-08 Απόφαση - Προκήρυξή μας, που αφορά στην πλήρωση μιας (1) θέσης Δ/ντή Καρδιολογίας επί θητεία κλάδου Ιατρών ΕΣΥ για το Γ.Ν. Νίκαιας «Αγιος Παντελεήμων».

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Γεώργιος Καραντανάς

ΞΑΝΘΗ

Την απόκτηση του Πολωνού μεσοεπιθετικού Μάρεκ Ζίεντσουκ ανακοίνωσε χτες η Σκόντα Ξάνθη. Ο Ζίεντσουκ αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή της ομάδας, μετά την απόκτηση του Αργεντινού μέσου Φερνάντεζ. Ο 31χρονος (24/9/78) Πολωνός, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί το Γενάρη η Λάρισα, έμεινε ελεύθερος από τη Βίσλα Κρακοβίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ