ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 17 Μάη 2009
Σελ. /32
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινητοποίηση ενάντια στη «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ»

Δυναμική κινητοποίηση έξω από την πόρτα του «φρουρίου» όπου συνεδρίαζε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, οργανώθηκε και εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ

Ενα μεγάλο πανό ξεδιπλώθηκε προχτές το απόγευμα έξω ακριβώς από την είσοδο του χώρου - στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης - όπου συνεδρίαζε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά και αντάμα με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ - Γύρνα τους την πλάτη, ισχυρό ΚΚΕ».

Τα δρακόντεια μέτρα, που είχαν παρθεί για να κρατήσουν στο απυρόβλητο του λαϊκού κινήματος τα μέλη και τους καλεσμένους της Λέσχης, δεν μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στους κομμουνιστές.

Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, έφτασαν ακριβώς απ' έξω, στην είσοδο του άντρου των τσακαλιών, και απέκλεισαν το χώρο για σχεδόν δύο ώρες.

Στρατός και αστυνομία που είχαν περικυκλώσει σε μεγάλη ακτίνα από στεριά και θάλασσα το χώρο, μαζί και οι εκατοντάδες των μυστικών υπηρεσιών, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την κινητοποίηση. Εκατοντάδες κομμουνιστές που συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της συνεδρίασης της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με αποφασιστικότητα έστειλαν σαφέστατο μήνυμα στους εκπροσώπους του δικομματισμού, που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της Λέσχης, όπως και στον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στην υπουργό Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, όμως, με αυτή την πρωτόγνωρη για την ιστορία συνεδριάσεων της Λέσχης κίνηση, έστειλαν μήνυμα και στον ελληνικό λαό και στους λαούς όλου του κόσμου ότι οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι, ότι οι λαοί πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Και ότι και εδώ, στην Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών, οι εργαζόμενοι της χώρας μας καμιά δουλειά δεν έχουν μαζί τους.

Και είναι πρωτόγνωρη αυτή η κίνηση γιατί, όπως είπε και ένας Γερμανός δημοσιογράφος, που συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους, από το 1974, οπότε και παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, είναι η πρώτη φορά που γίνεται διαδήλωση σαν και αυτή που διοργάνωσε το ΚΚΕ, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του γι' αυτή την κίνηση.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά με τα τσακάλια

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν από διάφορα σημεία έξω από τον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Σε λίγα λεπτά ο χώρος της εισόδου πλημμυρίζει με κόκκινες σημαίες. Ξεδιπλώνουν το πανό: «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ αγκαλιά και αντάμα με τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ - Γύρνα τους την πλάτη, ισχυρό ΚΚΕ».

Τα συνθήματα δονούν την ατμόσφαιρα. «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός», «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή». Ο παλμός είναι εντυπωσιακός.

Καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, απ' τα μεγάφωνα ακούγεται το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους: «Καταδικάστε την ιμπεριαλιστική πολιτική. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι κόμματα του κεφαλαίου. Καταψήφισέ τους στις ευρωεκλογές. Μην περιμένεις να αλλάξουν, μπορούν μόνο να γίνουν ακόμα χειρότεροι. Τιμώρησέ τους, ψήφισε τώρα ΚΚΕ».

Ο λαός να τους καταδικάσει με την ψήφο του, στηρίζοντας το ΚΚΕ

Ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στη κινητοποίηση, δήλωσε στον «Ρ»: «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό, πρώτα απ' όλα να καταδικάσει με την πάλη του και με την ψήφο του στις 7 του Ιούνη τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού, των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας που συμμετέχουν σε αυτή τη σύσκεψη των τσακαλιών, στην οποία βέβαια παίρνουν μέρος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και που, παρά τη μυστικότητα την οποία κρατούν, γνωρίζουμε ότι αυτό που συζητούν σήμερα είναι το πώς θα περάσουν τα μέτρα κατά των εργαζομένων ενόψει της οικονομικής κρίσης και πώς θα προσπαθήσουν να τσακίσουν τις αντιστάσεις των λαών. Το μήνυμα λοιπόν πρέπει να είναι: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί, και οι εργαζόμενοι και ο λαός μας πρέπει να το δείξουν και με την ψήφο τους καταδικάζοντας τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών και αυτούς που είναι συμβιβασμένοι, στηρίζοντας το ΚΚΕ».

Πατριδογνωμόνιο
Η λέσχη της «σιωπής των αμνών»

Ποιος δημοσιογράφος, από ποια χώρα και κουλτούρα θα δεχόταν να συναντήσει τους 130 από τους ισχυρότερους της Γης πολιτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, να τους μιλήσει και ακούσει επί τριήμερο και μετά να μουγκαθεί και κυρίως να εξακολουθήσει να λέγεται δημοσιογράφος;

Κι όμως, όταν πρόκειται για τη συνομήλική μου λέσχη Μπίλντερμπεργκ που ιδρύθηκε το 1954 για να αντιμετωπίσει τον αντιαμερικανισμό και τη σοβιετική επιρροή στην Ευρώπη (!), από τον Αλ. Παπαχελά ως τους 20 περίπου, διαφορετικών εθνικοτήτων, «δημοσιογράφους» που θα μπουν στη λέσχη στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», τα στόματα των... λειτουργών της ενημέρωσης θα σφαλιστούν.

Οι λεσχάριοι αυτοί, ήρθαν εδώ (πρώτη φορά το 1993 όταν άρχιζε το βαλκανικό μακελειό) με ένα είδος «δελτίων πολιτικού τουρισμού». Λιμενικό, Ναυτικό, Αεροπορία είναι σε 24ωρη «ερυθρά επιφυλακή». Τα μάτια τους δεκατέσσερα μη διαταραχθούν τα 15 τραπέζια στα οποία θα παιχτούν στην τράπουλα τα καπιταλιστικά συμφέροντα του τρέχοντος κόσμου. Επισήμως η λέσχη δεν υπάρχει, γιατί λ.χ. ο Αμερικανός υπουργός ανακοινώνει ότι θα είναι κάπου στην Ευρώπη.

Ο κάθε τραπεζίτης ανακοινώνει ότι απλώς θα λείπει. Ο πρωθυπουργός μπορεί να... χαιρετίσει, αλλά επισήμως δε θα το μάθουμε ποτέ. Τόση σιωπή (πέρυσι ανέλυσαν τις σκοτεινές πλευρές του ανθρώπινου εγκεφάλου και πώς επηρεάζουν την πολιτική, την ηθική και τη δράση, κατά την εφημερίδα το ΒΗΜΑ), για να τηρηθεί η δημοκρατία αγγίζει τα όρια του επικίνδυνα γελοίου.

Η λέσχη των ισχυρών εξουσιαστικών πορτοφολιών του κόσμου συντάσσει ανεπίσημα πρακτικά όπου όμως δε φανερώνεται καν ποιος είπε τι... Οι δε κανακάρηδες δημοσιογράφοι δέχονται όχι μόνον να μην πουν και να μη γράψουν τίποτε, αλλά απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία σε μελλοντικά τους γενικότερα ρεπορτάζ! Δημοσιογράφοι; Οι πρώτοι Ελληνες που πήγαν το '54 στο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» στην Ολλανδία ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Π. Πιπινέλης... Ετσι ξέρουμε έκτοτε ποιοι είναι, αθροιζομένων των εκπροσώπων Παγκάλου, Διαμαντοπούλου και λοιπών πολιτικών από το φιλελεύθερο και σοσιαλδημοκρατικό αποκλειστικώς στρατόπεδα...

Το δρόμο της σιωπής, ειδικής για φέτος εδώ, με τη μορφή του λεκτικού αντικομμουνιστικού κανιβαλισμού τον άνοιξε ο Μεγάλος Τραγουδιστής. Η λέσχη τον ειδοποίησε να φτιάξει κλίμα. Να δείξει με σαφήνεια τον κόκκινο εχθρό και μάλιστα με όρους της δεκαετίας του '50, ώστε να εξηγηθεί μετέπειτα γιατί σε τούτα 'δω τα μάρμαρα η κακιά σκουριά του Κίσινγκερ δεν τόλμησε να πατήσει. «Βρήκε τα μέτρα ασφαλείας ανεπαρκή» είπαν τα φερέφωνα των 130 που ακούνε Ροκφέλερ (στα 93 του προεδρεύει στον «Αστέρα»!) και ιδρώνουν από φόβο και δέος.

Τα δημοσιογραφάρια αυτά, που γράφανε «σεντόνια» για την πολιτική βαρύτητα της συζήτησης Ντόρας - Σουφλιά στο «Χίλτον», περιορίζονται σε αναλύσεις της ιστορίας της λέσχης των φασιστών της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις αναρίθμητες, λόγω σιωπής, θεωρίες συνωμοσίας που συνοδεύουν την Μπίλντερμπεργκ. Γιατί περί φασιστών πρόκειται αφού η δεδομένη τους πολιτική ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας διαθέτει και τα απαραίτητα λοφία («ομερτά», βασιλιάδες, «λιτούς μπουφέδες χωρίς σαμπάνια»... ΒΗΜΑ 15/5/2009) κλπ.) ικανά να τραβήξουν ελάχιστα την προσοχή του πόπολου ως σύγχρονοι μελανοχίτωνες. Το κεντρικό φιλοσοφικό δόγμα της πραγματιστικής όσο και τυπικής ανύπαρκτης λέσχης θέλει να είναι το «ελάχιστα χωρίζουν την πολιτική από τους πλουσίους της Γης». Οπότε, κόπιασε λαέ όπου Γης να μπεις σφήνα αν τολμάς. Ως κι ο Καρατζαφέρης φρόντισε να μετριάσει τις εντυπώσεις περί αντιαμερικανισμού του με την επιστροφή στο ηρωικό του κεφαλαίου τζαβελαίικο, μπας και οι 130 τον πάρουν για καταπατητή και εκβληθεί της πολυκατοικίας. Πάντως αν ο Σάκης χάσει φέτος θα φταίει η σιωπή της λέσχης που επεβλήθη διά της συνωμοσίας των ικανών εναντίον των αδρανών ηλιθίων φιμωμένων της Γης. Εμείς τη δουλειά μας... Φωναχτά: ΚΚΕ!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Την Παρασκευή 22 Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη της Σταυρούπολης. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Για τους ετεροδημότες

Οι ετεροδημότες μπορούν να απευθύνονται στο παρακάτω τηλέφωνο για οποιαδήποτε πληροφορία:

210.3301.106

Κεντρικό Εκλογικό κέντρο Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ