Κυριακή 17 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Πατριδογνωμόνιο
Η λέσχη της «σιωπής των αμνών»

Ποιος δημοσιογράφος, από ποια χώρα και κουλτούρα θα δεχόταν να συναντήσει τους 130 από τους ισχυρότερους της Γης πολιτικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, να τους μιλήσει και ακούσει επί τριήμερο και μετά να μουγκαθεί και κυρίως να εξακολουθήσει να λέγεται δημοσιογράφος;

Κι όμως, όταν πρόκειται για τη συνομήλική μου λέσχη Μπίλντερμπεργκ που ιδρύθηκε το 1954 για να αντιμετωπίσει τον αντιαμερικανισμό και τη σοβιετική επιρροή στην Ευρώπη (!), από τον Αλ. Παπαχελά ως τους 20 περίπου, διαφορετικών εθνικοτήτων, «δημοσιογράφους» που θα μπουν στη λέσχη στον «Αστέρα Βουλιαγμένης», τα στόματα των... λειτουργών της ενημέρωσης θα σφαλιστούν.

Οι λεσχάριοι αυτοί, ήρθαν εδώ (πρώτη φορά το 1993 όταν άρχιζε το βαλκανικό μακελειό) με ένα είδος «δελτίων πολιτικού τουρισμού». Λιμενικό, Ναυτικό, Αεροπορία είναι σε 24ωρη «ερυθρά επιφυλακή». Τα μάτια τους δεκατέσσερα μη διαταραχθούν τα 15 τραπέζια στα οποία θα παιχτούν στην τράπουλα τα καπιταλιστικά συμφέροντα του τρέχοντος κόσμου. Επισήμως η λέσχη δεν υπάρχει, γιατί λ.χ. ο Αμερικανός υπουργός ανακοινώνει ότι θα είναι κάπου στην Ευρώπη.

Ο κάθε τραπεζίτης ανακοινώνει ότι απλώς θα λείπει. Ο πρωθυπουργός μπορεί να... χαιρετίσει, αλλά επισήμως δε θα το μάθουμε ποτέ. Τόση σιωπή (πέρυσι ανέλυσαν τις σκοτεινές πλευρές του ανθρώπινου εγκεφάλου και πώς επηρεάζουν την πολιτική, την ηθική και τη δράση, κατά την εφημερίδα το ΒΗΜΑ), για να τηρηθεί η δημοκρατία αγγίζει τα όρια του επικίνδυνα γελοίου.

Η λέσχη των ισχυρών εξουσιαστικών πορτοφολιών του κόσμου συντάσσει ανεπίσημα πρακτικά όπου όμως δε φανερώνεται καν ποιος είπε τι... Οι δε κανακάρηδες δημοσιογράφοι δέχονται όχι μόνον να μην πουν και να μη γράψουν τίποτε, αλλά απαγορεύεται και να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πληροφορία σε μελλοντικά τους γενικότερα ρεπορτάζ! Δημοσιογράφοι; Οι πρώτοι Ελληνες που πήγαν το '54 στο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» στην Ολλανδία ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Π. Πιπινέλης... Ετσι ξέρουμε έκτοτε ποιοι είναι, αθροιζομένων των εκπροσώπων Παγκάλου, Διαμαντοπούλου και λοιπών πολιτικών από το φιλελεύθερο και σοσιαλδημοκρατικό αποκλειστικώς στρατόπεδα...

Το δρόμο της σιωπής, ειδικής για φέτος εδώ, με τη μορφή του λεκτικού αντικομμουνιστικού κανιβαλισμού τον άνοιξε ο Μεγάλος Τραγουδιστής. Η λέσχη τον ειδοποίησε να φτιάξει κλίμα. Να δείξει με σαφήνεια τον κόκκινο εχθρό και μάλιστα με όρους της δεκαετίας του '50, ώστε να εξηγηθεί μετέπειτα γιατί σε τούτα 'δω τα μάρμαρα η κακιά σκουριά του Κίσινγκερ δεν τόλμησε να πατήσει. «Βρήκε τα μέτρα ασφαλείας ανεπαρκή» είπαν τα φερέφωνα των 130 που ακούνε Ροκφέλερ (στα 93 του προεδρεύει στον «Αστέρα»!) και ιδρώνουν από φόβο και δέος.

Τα δημοσιογραφάρια αυτά, που γράφανε «σεντόνια» για την πολιτική βαρύτητα της συζήτησης Ντόρας - Σουφλιά στο «Χίλτον», περιορίζονται σε αναλύσεις της ιστορίας της λέσχης των φασιστών της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις αναρίθμητες, λόγω σιωπής, θεωρίες συνωμοσίας που συνοδεύουν την Μπίλντερμπεργκ. Γιατί περί φασιστών πρόκειται αφού η δεδομένη τους πολιτική ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας διαθέτει και τα απαραίτητα λοφία («ομερτά», βασιλιάδες, «λιτούς μπουφέδες χωρίς σαμπάνια»... ΒΗΜΑ 15/5/2009) κλπ.) ικανά να τραβήξουν ελάχιστα την προσοχή του πόπολου ως σύγχρονοι μελανοχίτωνες. Το κεντρικό φιλοσοφικό δόγμα της πραγματιστικής όσο και τυπικής ανύπαρκτης λέσχης θέλει να είναι το «ελάχιστα χωρίζουν την πολιτική από τους πλουσίους της Γης». Οπότε, κόπιασε λαέ όπου Γης να μπεις σφήνα αν τολμάς. Ως κι ο Καρατζαφέρης φρόντισε να μετριάσει τις εντυπώσεις περί αντιαμερικανισμού του με την επιστροφή στο ηρωικό του κεφαλαίου τζαβελαίικο, μπας και οι 130 τον πάρουν για καταπατητή και εκβληθεί της πολυκατοικίας. Πάντως αν ο Σάκης χάσει φέτος θα φταίει η σιωπή της λέσχης που επεβλήθη διά της συνωμοσίας των ικανών εναντίον των αδρανών ηλιθίων φιμωμένων της Γης. Εμείς τη δουλειά μας... Φωναχτά: ΚΚΕ!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ