Κυριακή 17 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Σου είπαν μεγάλα ψέματα

ΕΙΠΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΕΜΑΤΑ στον ελληνικό λαό για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα έχει, όταν το 1992 ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ψήφιζαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ψέματα ότι θα αυξηθούν οι μισθοί και το λαϊκό εισόδημα με την περιβόητη σύγκλιση. Οτι θα βρουν αγορά οι μικρομεσαίοι αγρότες για τα προϊόντα τους. Οτι θα υπάρξει ευημερία για το λαό και τη νεολαία και πολλά άλλα. Δεκαεφτά χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης, η ζωή επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που την καταψήφισε. Το ΚΚΕ έγκαιρα αποκάλυψε τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ, προειδοποίησε, πήγε κόντρα στο ρεύμα, συνέβαλε στις λαϊκές κινητοποιήσεις, όταν άλλοι χρησιμοποιούσαν την κρατική καταστολή και την εργοδοτική βία, ή τον μπαμπούλα της απομόνωσης, ή καλλιεργούσαν την άποψη ότι μπορεί να διορθωθούν οι αποφάσεις της ΕΕ, ή ότι η ΕΕ δεν επιβάλλει, είναι θέμα επιλογής της κάθε κυβέρνησης, (ΣΥΝ).

ΣΗΜΕΡΑ οι εργαζόμενοι βιώνουν αρνητικές αλλαγές σε βάρος τους που μπορούν να κωδικοποιηθούν ως εξής: Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με τη λεγόμενη ευελφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που ολοένα και εξαπλώνονται. Στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών ως φτηνής εργατικής δύναμης. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση του σταθερού ημερήσιου εργάσιμου χρόνου, προώθηση του 65ωρου, που αυξάνει την απλήρωτη δουλειά. Κατεδάφιση των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισης. Με την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έφτασαν στα 67 χρόνια! Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια μισθωτοί εργαζόμενοι έχουν εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 704 ευρώ. Το 60% των συνταξιούχων παίρνουν σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επωμίζονται το 50,1% των βαρών της άμεσης φορολογίας.

Εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, και υποταγή της στα συμφέροντα των μονοπωλίων. Η έρευνα, π.χ., γίνεται σε τομείς που ωφελούν το κέρδος και όχι τον άνθρωπο. Εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Πρόνοιας και προώθηση της ιδιωτικοποίησής τους. Οι ιδιωτικές δαπάνες Υγείας στη χώρα από το 2000 και μετά ξεπερνούν το 50% των συνολικών δαπανών Υγείας.

Ολόπλευρη επίθεση στη μικρομεσαία αγροτιά και στο αγροτικό εισόδημα, με την ΚΑΠ, αφού η συγκέντρωση της γης, της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους αποτελεί στρατηγική επιλογή υπέρ του ευρωενωσιακού κεφαλαίου. Μόνο την τελευταία 10ετία, περίπου 20.000 μικρομεσαίοι αγρότες κάθε χρόνο ξεκληρίζονται. Με τον ανταγωνισμό ενισχύονται μεγάλα διεθνικά μονοπώλια στο εμπόριο, εκτοπίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ στο λαό για το χαρακτήρα, τους λόγους ίδρυσης, ύπαρξης της ΕΕ, τους λόγους ένταξης της Ελλάδας. Τρομοκρατούν το λαό ότι αν κρατήσει στάση ανυπακοής και απειθαρχίας, αν βάλλει και παλεύει για την αποδέσμευση της Ελλάδας, θα μείνει μόνη και απομονωμένη, θα είναι χειρότερα από σήμερα. Αυτή η κινδυνολογία του απομονωτισμού είναι ενισχυτική για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την εξουσία τους, είναι το άλλοθι δυνάμεων σαν τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που δε θέλουν ή δεν έχουν την τόλμη να πουν την αλήθεια για τη ρήξη και την ανατροπή.

Η δύναμη του ΚΚΕ είναι που αποτελεί το ισχυρό χτύπημα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που φοβίζει την πλουτοκρατία γιατί ενισχύει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, δείχνει χειραφέτηση, μεγαλύτερη ικανότητα πίεσης, αντοχή, σταθερότητα. Οσο πιο δυνατό το ΚΚΕ τόσο λιγότερο μπορεί να υπονομεύουν το εργατικό, γενικότερα το κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Το ισχυρό ΚΚΕ τους φοβίζει. Τα άλλα κόμματα μπορούν να τα βάλουν εύκολα στο χέρι, να τα χρησιμοποιήσουν για τους σκοπούς ενίσχυσης και διαιώνισης της εκμετάλλευσης.


Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ