Κυριακή 17 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν υπηρετούμε όλοι τους επιχειρηματίες

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο «Real Fm»

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου παραχώρησε συνέντευξη την Παρασκευή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παραθέτουμε αποσπάσματα της συνέντευξης:

-- Για τη συκοφαντική επίθεση προς το ΚΚΕ για την εταιρεία «Γερμανός»...

-- Α. Π.: Δεν υπάρχει ούτε μισή μετοχή, ούτε τσόντα μετοχής. Θα σας πω το εξής πράγμα: Να δώσουν στοιχεία. Αποτελεί συκοφαντία για το ΚΚΕ. Αν είχαμε μετοχές δε θα ήταν συκοφαντία, θα συζητούσαμε επί του θέματος. Αποτελεί συκοφαντία και γι' αυτό πρέπει να δώσουν στοιχεία. Μας προβληματίζει πάρα πολύ - σας το λέω καθαρά - και για τον κ. Πάγκαλο και για τον κ. Καρατζαφέρη να πάμε στη Δικαιοσύνη. Δε θέλουμε να ποινικοποιήσουμε τον αντικομμουνισμό που κάνουν, γιατί δεν είναι μόνο αυτά, ούτε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Μια φορά κάναμε μήνυση στη ζωή μας - μιλάω για τη μεταπολίτευση - στις αρχές της δεκαετίας του '90, όπου αναγκάστηκε ο κατηγορούμενος να πάρει πίσω την κατηγορία και τέλειωσε.

-- Λέτε ότι αν συνεχιστεί πάντως αυτό, θα πάτε στη Δικαιοσύνη;

-- Α. Π.: Δεν έχουμε πάρει απόφαση, αλλά προβληματιζόμαστε πάνω σε αυτό. Διότι δεν έχουμε άλλα μέσα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Είναι σαν να σας πω, κ. Χατζηνικολάου, ότι η γυναίκα σας κάνει αυτό και αυτό και τοποθετηθείτε σε αυτό. Εσείς πώς θα τοποθετηθείτε;

-- Θα τοποθετηθούμε στη Δικαιοσύνη.

-- Α. Π.: Βλέπετε; Ειλικρινά δεν είμαστε αυτής της επιλογής, αλλά δεν μπορούν να λένε. Τι στοιχεία να φέρουμε εμείς; Τα ανύπαρκτα; Αν εγώ πω ότι εσείς κλέψατε κάτι πώς θα υπερασπιστείτε τον εαυτό σας; Και μιλάμε για ένα κόμμα, δε μιλάμε για πρόσωπα. Θέλουν να κάνουμε αυτό το πράγμα; Και μετά να λένε ότι ποινικοποιούμε την πολιτική ζωή; Τα άλλα ότι είμαστε δογματικοί, όσο άγρια και αν είναι, είναι πολιτική τοποθέτηση, δεν ποινικοποιούνται σε καμία περίπτωση. Αν υπάρχει στοιχειώδης εντιμότητα να βγουν και να δώσουν στοιχεία, ότι αυτά μας τα είπε ο τάδε, ότι υπάρχει αυτό το ποσοστό των μετοχών με αυτά τα ονόματα. Πώς θα γίνει; Και εγώ τώρα μπορώ να βγω και να πω ότι ο κ. Πάγκαλος έχει offshore εταιρεία δίχως να έχω τέτοια στοιχεία. Πώς θα γίνει δηλαδή;

Θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι είμαστε όλοι ίδιοι

-- Πώς την εξηγείτε αυτή την επίθεση, κα Παπαρήγα; Εσείς λέτε ότι είναι του ΠΑΣΟΚ η επίθεση;

-- Α. Π.: Δεν είναι του κ. Πάγκαλου, απλώς επιλέχθηκε στο ΠΑΣΟΚ ένα πρόσωπο και τον καλύπτουν συνέχεια, ο υπεύθυνος Τύπου, κτλ. Είναι αυτή πολιτική κριτική; Θέλετε εμείς να βγούμε και να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει 3 offshore εταιρείες; Και να πω έχω πολιτική πληροφορία και δεν είμαι υποχρεωμένη να τη δώσω, είναι αξιόπιστη!

-- Μα πώς έτσι;

-- Α. Π.: Εμείς δεν το κάνουμε αυτό. Εχετε παρατηρήσει ότι ακόμα και τα υπαρκτά σκάνδαλα που συζητάμε, τα συζητάμε, ψηφίζουμε εξεταστικές επιτροπές, δεν τα κάνουμε κυρίαρχο σημείο. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να κάνουμε κυρίαρχο σημείο ένα ψέμα. Δεν έχουμε ανάγκη να συκοφαντήσουμε κανέναν. Τα επιχειρήματά μας είναι οι μισθοί και τα μεροκάματα, οι απολύσεις, οι αναπτυξιακοί νόμοι που έδωσαν τζάμπα χρήμα στους επιχειρηματίες. Γιατί δηλαδή να πούμε ο τάδε είναι ψεύτης και ο τάδε είναι κλέφτης;

-- Για να καταλήξουμε, μου λέτε ότι σκέφτεστε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη;

-- Α. Π.: Θα προβληματιστούμε. Δε θέλουμε, δεν είναι λύση αυτή. Αλλά, πείτε μου: Λένε ότι μιλάμε χλιαρά γι' αυτό το θέμα. Δηλαδή τι να κάνουμε; Να παίξουμε ξύλο; Αυτό σας λέω.

-- Πιστεύετε ότι κάποιοι ανησυχούν με τα ποσοστά του ΚΚΕ, εκεί το αποδίδετε αυτό;

-- Α. Π.: Ξέρετε, δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι νοσηρών ανθρώπων και νοσηρών ηγεσιών. Αλλά, μπορώ να πω το εξής πράγμα: Νυν υπέρ πάντων ο αγών! Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία για να μην έχει ανάγκη για συνεργασία. Επομένως, θα χρησιμοποιήσει απέναντι στον πλησιέστερο αντίπαλό του όλα τα μέσα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Δεύτερο: Η αύξηση του ΚΚΕ έχει προέλθει από έναν κόσμο που κυρίως προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και αυτό θέλει να το αναχαιτίσει ή θέλει να βοηθήσει στην επιστροφή τους, για την αυτοδυναμία. Και θα χρησιμοποιήσει πάρα πολλά ψεύτικα διλήμματα. Βεβαίως το ίδιο κάνει και η ΝΔ και ας κάνει κόνξες με τον Καρατζαφέρη. Η ΝΔ με το δικό της τρόπο κινδυνολογεί.

Τρίτο ζήτημα: Θέλουν και τα δύο κόμματα να πετάξουν στα μούτρα του κόσμου το εξής πράγμα: Ολοι το ίδιο είμαστε και εμείς υπηρετούμε επιχειρηματίες και αυτοί και όλα τα κόμματα. Αρα ψήφισε με κριτήριο το ποιος θα γίνει κυβέρνηση, ανάμεσα στους ίδιους διάλεξε τον πιο δυνατό. Αυτό θέλουν και αυτό το θέλει και η ΝΔ. Απλώς η ΝΔ κάνει την πιο ευγενή, γιατί τη βρώμικη δουλειά την κάνουν οι άλλοι. Την κάνει και ο Καρατζαφέρης, που είναι εταίρος της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ