ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάη 2009
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τραμπούκικη επίθεση της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Αθήνας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Τραμπούκικη επίθεση με μπράβους, απέναντι σε μέλη της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση στο ΤΕΙ Αθήνας, ενορχήστρωσε και εξαπέλυσε η ΠΑΣΠ το βράδυ της Κυριακής, 3 Μάη. Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, που απευθύνεται στους σπουδαστές που είναι ή που τους έχουν αναγκάσει να βρίσκονται στην ΠΑΣΠ, να φύγουν, να δείξουν ότι δεν ταυτίζονται με αυτές τις μεθόδους και τον αντικομμουνισμό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τη φασιστικής έμπνευσης επίθεση από το ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία του, με πληρωμένους μπράβους, σε μέλη της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Μάη στο ΤΕΙ Αθήνας.

Μπροστά στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, η ΠΑΣΠ φαίνεται ότι μετά τον Πάγκαλο έχει πάρει καταμερισμό από το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει το δηλητήριο του αντικομμουνισμού στις σχολές. Η έλλειψη επιχειρημάτων, η αδυναμία να πείσουν ότι έχουν διαφορές με τη ΝΔ, το γεγονός ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι αρκετοί σπουδαστές, οι οποίοι τους γυρίζουν την πλάτη, η συνεπής στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κάνουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία του να αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπό τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο ΤΕΙ Αθήνας, τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν στο χώρο προσπάθησαν με απειλές να σταματήσουν τα μέλη της ΚΝΕ. Αφού είδαν ότι τα λόγια τους χτύπαγαν τοίχο, έφεραν μετά από μία ώρα πληρωμένους μπράβους. "Επαγγελματίες", δηλαδή, 35άρηδες και 40άρηδες με τον εξοπλισμό τους (γκλομπ κτλ.), "ειδικούς" στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών σε ανθρώπους του υποκόσμου.

Το γνωστό στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΙ Αθήνας, Χόρτης, ήταν εκείνος που έδειχνε μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και έδινε οδηγίες στους μπράβους.

Οσο και αν προσπαθούν το ΠΑΣΟΚ και η Νεολαία του να πείσουν τους σπουδαστές ότι αλλάζουν ή ότι έχουν αλλάξει είναι μάταιο. Εχουν τις θέσεις, τις μεθόδους και τα μέσα του χυδαίου αντικομμουνισμού ενός κόμματος της πλουτοκρατίας. Δεν άλλαξαν και ούτε θα αλλάξουν ό,τι και αν πουν, ό,τι και αν κάνουν.

Καλούμε τους σπουδαστές που είναι ή που τους έχουν αναγκάσει να βρίσκονται στην ΠΑΣΠ, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να φύγουν, να δείξουν ότι δεν ταυτίζονται με αυτές τις μεθόδους και τον αντικομμουνισμό.

Οι σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας ειδικά, αλλά και κάθε σπουδαστής και φοιτητής, δεν πρέπει να αφήσουν αυτό το γεγονός να πέσει στα μαλακά. Να δώσουν δυναμική απάντηση εκεί που πονάει τα στελέχη των κομμάτων των βιομηχάνων και της ΕΕ.

Να τους τιμωρήσουν υπερψηφίζοντας στις 13 Μάη την Πανσπουδαστική. Τη δύναμη της ρήξης, της ανατροπής, τη μόνη ισχυρή αντίπαλο της πολιτικής της ΕΕ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να δώσουν δυναμική απάντηση στις ευρωεκλογές, με ψήφο αντεπίθεσης, κόκκινη ψήφο στο ΚΚΕ».


ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Φύγε και γύρνα τους την πλάτη! Δεν αλλάζουν!

Το περιστατικό της Κυριακής στο ΤΕΙ Αθήνας, με τους πληρωμένους μπράβους του ΠΑΣΟΚ και της νεολαίας του ενάντια στα μέλη της ΚΝΕ, δεν είναι μια «μεμονωμένη παραφωνία», αλλά μια προμελετημένη ενέργεια. Σε τελική ανάλυση, «επαγγελματίες» ανθρώπους της νύχτας, με τον εξοπλισμό τους, που μέσα σε μια ώρα μπορούν να έρθουν εκεί που τους θες, δεν τους βρίσκεις δα και στον ...χρυσό οδηγό ή στο 11 8 τάδε!

Κάθε νέος και νέα που είναι μέλος ή προσεγγίζει το ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ πρέπει να προβληματιστεί, να πάρει θέση.

Να αντιληφθεί τα ψέματα και την υποκρισία των στελεχών αυτού του κόμματος! Τι ακούει; Του μιλάνε για «αξίες», «ιδανικά» κλπ. Αυτές οι φασιστικής έμπνευσης μέθοδοι είναι «αξίες» ή «ιδανικά»; Του μιλάνε για «αλλαγή», για «διαφορές με τη ΝΔ». Δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε παρόμοιες επιθέσεις με μπράβους και πρωταγωνιστές τα στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ. Να προβληματιστούν τα παιδιά που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ: Γιατί χρησιμοποιεί η ΠΑΣΠ τις ίδιες μεθόδους με τη ΔΑΠ; Επειδή δε διαφέρουν στις θέσεις τους. Επειδή ταυτίζονται στο βασικό: Στην τάξη που υπηρετούν! Στέλεχος της ΠΑΣΠ ήταν αυτός που την Κυριακή έδειχνε στους μπράβους τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ και ταυτόχρονα έσκουζε να μη χτυπήσουν τα στελέχη της ΣΕΥΠ, γιατί όπως φώναζε είναι η σχολή του, τον γνωρίζουν καλά εκεί και θα του έκανε κακό στην εικόνα του αν κυκλοφορούσαν την επομένη οι Κνίτες με επιδέσμους να του κάνουν καταγγελίες! Τέτοια συμπεριφορά και στάση ζωής μαθαίνουν στους νέους ανθρώπους, στα στελέχη τους.

Για τα παιδιά που είναι μέλη ή προσεγγίζουν την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ, ιδίως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, το γεγονός του ΤΕΙ πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι! Να το πάρουν γρήγορα απόφαση: Δεν έχουν καμία δουλειά με δαύτους, την πολιτική και τα μέσα που χρησιμοποιούν, τον αντικομμουνισμό τους. Ο δρόμος τους είναι αλλού.

Ο στόχος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στο ΤΕΙ απέτυχε. Η νεολαία του ΚΚΕ με κάτι τέτοια ατσαλώνεται. Η στάση ζωής μαθαίνει το ΚΚΕ στους νέους του, πηγάζει από την ενενηντάχρονη ηρωική πορεία του! Τα ιδανικά του είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα, το ΚΚΕ μαθαίνει στους ΚΝίτες να πετούν στα μούτρα της εργοδοσίας τα 50.000 ευρώ που τους τάζει για να τους εξαγοράσει. Αυτά τα ιδανικά δίνουν το δικαίωμα στους ΚΝίτες να κοιτούν τους σπουδαστές στα μάτια και να τους καλούν θαρρετά και με το παράδειγμά τους σε συστράτευση, ρήξη και αντεπίθεση με το ΚΚΕ. Αυτός ο δρόμος της αξιοπρέπειας και της ανυπότακτης στάσης είναι ο δρόμος για κάθε λαϊκό παιδί.


ΚΚΕ - ΚΝΕ
Περιοδείες και εκδηλώσεις σε σχολές

Μια σειρά από εκδηλώσεις και περιοδείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αθήνας, του Πειραιά και σε όλη τη χώρα. Τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές και τους σπουδαστές, μπροστά στις δύο εκλογικές μάχες που έρχονται, τις φοιτητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, να στείλουν μήνυμα αντεπίθεσης, απειθαρχίας και ανυπακοής. Συγκεκριμένα:

Σήμερα, Τρίτη
  • Περιοδείες σε σχολές της Αθήνας διοργανώνει η ΚΟΑ:

-- Στις 10 το πρωί, στο Μουσικό και Θεατρικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής, με την Β. Σεφέρη.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στην ΑΣΟΕΕ, με τον Γ. Πρωτούλη.

-- Στις 12 το μεσημέρι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τον Κ. Ζιώγα.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στη Νομική Σχολή, με την Τ. Τσατσούλη.

-- Στις 12 το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τον Π. Παπαγεωργόπουλο.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στη Φιλοσοφική Σχολή, με την Ρ. Σιώτα.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στα Παιδαγωγικά με τον Χ. Μπάθα.

  • Εκδήλωση με θέμα «Καπιταλιστική κρίση. Οι δύο δρόμοι ανάπτυξης» διοργανώνει η ΝΟ Σπουδάζουσας Κοζάνης της ΚΝΕ, στη 1.30 μ.μ., στο ΤΕΙ, με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Ζιώγα.
  • Εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση και τι κίνημα χρειάζεται», διοργανώνει το ΝΣ Λευκάδας της ΚΝΕ, στις 5 μ.μ., στο ΤΕΙ, με ομιλήτρια την Φωτεινή Τσόλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Αύριο, Τετάρτη
  • Περιοδείες της ΚΟΑ:

-- Στις 11 το πρωί, στη Σχολή Καλών Τεχνών, με την Ε. Μελά.

-- Στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο ΤΕΙ Πειραιά, με ομιλητή τον Μπ. Αγγουράκη.

-- Στις 12 το μεσημέρι, περιοδεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με την Δ. Μανωλάκου.

-- Στις 12 το μεσημέρι, στις σχολές Υγείας ΑΕΙ, με την Λ. Μεθωνιού.

-- Στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο ΤΕΙ Αθήνας, με ομιλητή τον Π. Παπαγεωργόπουλο.

  • Εκδήλωση για την οικονομική κρίση διοργανώνει η ΤΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Σερρών της ΚΝΕ, στη 1 το μεσημέρι στο μικρό συνεδριακό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών, με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ