ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 2009
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΤΕΛΙΚΟΙ Α1
Απονομή ή αναμονή...

Στον 4ο τελικό της Α1 ανδρών στο βόλεϊ κοντράρονται σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Eurokinissi

Στον 4ο τελικό της Α1 ανδρών στο βόλεϊ κοντράρονται σήμερα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Τίτλοι τέλους ή σκηνικό ανατροπής; Η απάντηση στο ερώτημα θα δοθεί σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό (18.00, ΝΟΒΑ) στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών που θα κρίνουν το φετινό πρωταθλητή στην Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνται με 2-1 στις νίκες και με νέα επιτυχία κατακτάνε το τρόπαιο. Στην αντίπερα όχθη οι «πράσινοι» έχουν ακόμα πολύ... δουλειά, αφού θα πρέπει να επικρατήσουν σήμερα προκειμένου να ισοφαρίσουν τις νίκες και να γυρίσουν σε αυτούς το πλεονέκτημα παίζοντας τα πάντα στο πέμπτο παιχνίδι στη Γλυφάδα. Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα πράγματα θα τελειώσουν σήμερα. Αλλωστε μπορεί να έχασαν το προηγούμενο παιχνίδι, ωστόσο -όπως τονίζουν- το γεγονός ότι ουσιαστικά σε... δυόμισι παιχνίδια (σε αυτά που νίκησαν με 3-0 και η εμφάνιση στα δυο πρώτα σετ του τρίτου παιχνιδιού) η εικόνα τους ήταν ανώτερη από την αντίστοιχη των αντιπάλων τους, φανερώνει τις δυνατότητες της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη στον Παναθηναϊκό αφού κατάφεραν να κρατήσουν ...ζωντανές τις ελπίδες τους, θέλουν σήμερα να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο. Η προηγούμενη εφιαλτική για αυτούς επίσκεψη στο κλειστό του Ρέντη (όταν και ηττήθηκαν σχετικά εύκολα με 3-0) θεωρούν όλοι ότι τους δίνει ένα παραπάνω κίνητρο για ρεβάνς σήμερα. Ας σημειωθεί ότι και οι δυο ομάδες θα έχουν κανονικά στον πάγκο τους τεχνικούς τους Αντρέ Κρίστιανσον και Αλέκο Λεώνη, αφού ο αθλητικός δικαστής τους αθώωσε για την κοκορομαχία τους στα δυο πρώτα παιχνίδια.

  • Σπουδαία επιτυχία σημείωσε ο νεοφώτιστος στην Α1 Φοίνικας Σύρου, που επικράτησε για δεύτερη φορά εκτός έδρας του Αρη, με 3-2 σετ, φθάνοντας στις 2 νίκες (έναντι μιας των «κιτρίνων») και εξασφάλισε την 5η θέση, που οδηγεί στο Τσάλεντζ Καπ.
  • Πρωταθλητής στην Α1 γυναικών στέφθηκε χτες ο Παναθηναϊκός μετά την τρίτη συνεχόμενη νίκη του επί του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά στη Λεωφόρο, πάλι (όπως και οι δυο προηγούμενες) με 3-0 σετ (25-20, 25-19, 25-20) κατακτώντας τον τίτλο για 5η συνεχόμενη χρονιά.
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Στον τελικό η Μπάρτσα

H Ρώμη στις 27 Μάη έμελλε να φιλοξενήσει το για τους πολλούς κορυφαίο ραντεβού των τελευταίων ετών σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, αφού για φέτος Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουάιντεντ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Οι Καταλανοί αποδείχθηκαν ...εφτάψυχοι χτες, καθώς, αν και με 10 παίκτες από το 67` (αποβολή Αμπιντάλ), απέσπασαν πολύτιμη ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από την Τσέλσι (0-0 α` αγώνας). Ενα γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις που ισοφάρισε το αντίστοιχο του Εσιέν (9`) ήταν αυτό που άνοιξε το δρόμο για τη Ρώμη. Πάντως, οι μπλε διαμαρτύρονται ορθώς για δυο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο (καθαρό χέρι του Πικέ και αντίστοιχο του Ετό).

Μια... ωραία ατμόσφαιρα

Το να μετατρέπεις την οδό Πανεπιστημίου σε παιδική χαρά μια φορά το χρόνο πουλώντας ουσιαστικά ψευδαισθήσεις σε παιδιά, εκμεταλλευόμενος τη λαχτάρα για παιχνίδι και άθληση σε μια πόλη όπως η Αθήνα, με κανένα σεβασμό στον άνθρωπο, ειδικά στο παιδί, αναρχοδομημένη, χωρίς πράσινο, χωρίς ελεύθερους χώρους, με ελάχιστες δημοτικές εγκαταστάσεις και αυτές σε άθλια κατάσταση, είναι τουλάχιστον... ανήθικο. Χλεύασαν τα παιδιά και τους γονείς τους με το χειρότερο τρόπο ο δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Β. Κικίλιας, μαζί με τους υψηλούς προσκεκλημένους, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λομβέρδος από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «σήμερα η Αθήνα ή η Πανεπιστημίου, μας θυμίζει τις αλάνες που είχαμε παλιά»...

Δεν έκαναν τον κόπο να πουν στα παιδιά ότι αυτοί και οι πολιτικές που υπηρετούν εδώ και έναν αιώνα έχουν καταστρέψει αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει. Για παράδειγμα, τα 200 στρέμματα στον Ελαιώνα, για να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού ή το Στάδιο «Καραϊσκάκη», που το πήραν από τα χέρια των αθλητικών σωματείων της περιοχής, για να το παραδώσουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Σ. Κόκκαλη, έγινε με τη συναίνεση των δυο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι που ξεπουλάνε διαχρονικά τη δημόσια γη στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι το ξεθεμελίωμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού άρχισε στη δεκαετία του '90 επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό επί της ΝΔ. Κι όμως ο υπουργός Πολιτισμού και ουσιαστικός υπεύθυνος για τον ερασιτεχνικού αθλητισμό, τη στιγμή που επί της ουσίας γίνονται τα πάντα για να διαλυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία του, όπου αθλούνται χιλιάδες παιδιά, δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για το ...θέαμα της Πανεπιστημίου. Και επειδή δεν τίθεται θέμα αφέλειας για τα λεγόμενα αυτά, τότε τίθεται ζήτημα κοροϊδίας.

Θα πρέπει ο λαός και οι εργαζόμενοι, η νεολαία να καταλάβουν την κοροϊδία που παίζεται στις πλάτες τους και παράλληλα ότι έχουν τη δύναμη να πάρει τη ζωή τη δική του και των παιδιών του στα χέρια του. Να καταλάβουν ότι τον κοροϊδεύουν όταν προσπαθούν να πλασάρουν ότι ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας ή η μετατροπή της Πανεπιστημίου σε γήπεδο είναι αθλητισμός. Την ίδια ώρα που, με ευθύνη αυτών που διοργανώνουν τις φιέστες και των πολιτικών που εξυπηρετούν, δεν υπάρχει σχολικός αθλητισμός, δεν υπάρχουν χώροι, λείπει η αθλητική Παιδεία, μαραζώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ

Με τους γηπεδούχους των σημερινών παιχνιδιών, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Βέρντερ Βρέμης, να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό έναντι των φιλοξενουμένων, Ντιναμό Κιέβου και Αμβούργο, διεξάγονται σήμερα οι επαναληπτικοί ημιτελικοί. Στο πρώτα παιχνίδια η Σαχτάρ πήρε πολύτιμη ισοπαλία 1-1 στο Κίεβο, ενώ η Βέρντερ σπουδαία νίκη 1-0 μέσα στο Αμβούργο.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο ΠΣΑΚ... υπενθυμίζει

Επιστολή... υπενθύμισης στον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), με την οποία τον ενημερώνει πως δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη η δέσμευσή του για νομοθέτηση της κοινής συμφωνίας μεταξύ ΠΣΑΚ, ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ. Παράλληλα, με την ίδια επιστολή ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός της χώρας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, η υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Σταύρος Δουβής.

Σημαντικός αγώνας

Ο 4ος φιλικός αγώνας μεταξύ των παλαίμαχων του Ιωνικού και της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» που αποτελείται από γονείς με παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 6μ.μ. στο γήπεδο Νεάπολης υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Νίκαιας.

Ο αγώνας αποτελεί μια κοινωνική προσφορά των παλαιμάχων του Ιωνικού με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον αγώνα που καταβάλλουν πρώτα τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και στη συνέχεια οι γονείς τους. Οι δύο ομάδες και η Δημοτική Αρχή Νίκαιας καλούν τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα και να στηρίξουν τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά και αντιμετωπίζουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα με γενναιότητα και ελπίδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ