Πέμπτη 7 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μια... ωραία ατμόσφαιρα

Το να μετατρέπεις την οδό Πανεπιστημίου σε παιδική χαρά μια φορά το χρόνο πουλώντας ουσιαστικά ψευδαισθήσεις σε παιδιά, εκμεταλλευόμενος τη λαχτάρα για παιχνίδι και άθληση σε μια πόλη όπως η Αθήνα, με κανένα σεβασμό στον άνθρωπο, ειδικά στο παιδί, αναρχοδομημένη, χωρίς πράσινο, χωρίς ελεύθερους χώρους, με ελάχιστες δημοτικές εγκαταστάσεις και αυτές σε άθλια κατάσταση, είναι τουλάχιστον... ανήθικο. Χλεύασαν τα παιδιά και τους γονείς τους με το χειρότερο τρόπο ο δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Β. Κικίλιας, μαζί με τους υψηλούς προσκεκλημένους, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο Ανδρέας Λομβέρδος από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «σήμερα η Αθήνα ή η Πανεπιστημίου, μας θυμίζει τις αλάνες που είχαμε παλιά»...

Δεν έκαναν τον κόπο να πουν στα παιδιά ότι αυτοί και οι πολιτικές που υπηρετούν εδώ και έναν αιώνα έχουν καταστρέψει αυτή την πόλη, αυτή τη χώρα και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να ξεπουλάνε ό,τι έχει απομείνει. Για παράδειγμα, τα 200 στρέμματα στον Ελαιώνα, για να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού ή το Στάδιο «Καραϊσκάκη», που το πήραν από τα χέρια των αθλητικών σωματείων της περιοχής, για να το παραδώσουν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Σ. Κόκκαλη, έγινε με τη συναίνεση των δυο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι που ξεπουλάνε διαχρονικά τη δημόσια γη στα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι το ξεθεμελίωμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού άρχισε στη δεκαετία του '90 επί ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό επί της ΝΔ. Κι όμως ο υπουργός Πολιτισμού και ουσιαστικός υπεύθυνος για τον ερασιτεχνικού αθλητισμό, τη στιγμή που επί της ουσίας γίνονται τα πάντα για να διαλυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και τα σωματεία του, όπου αθλούνται χιλιάδες παιδιά, δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος για το ...θέαμα της Πανεπιστημίου. Και επειδή δεν τίθεται θέμα αφέλειας για τα λεγόμενα αυτά, τότε τίθεται ζήτημα κοροϊδίας.

Θα πρέπει ο λαός και οι εργαζόμενοι, η νεολαία να καταλάβουν την κοροϊδία που παίζεται στις πλάτες τους και παράλληλα ότι έχουν τη δύναμη να πάρει τη ζωή τη δική του και των παιδιών του στα χέρια του. Να καταλάβουν ότι τον κοροϊδεύουν όταν προσπαθούν να πλασάρουν ότι ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας ή η μετατροπή της Πανεπιστημίου σε γήπεδο είναι αθλητισμός. Την ίδια ώρα που, με ευθύνη αυτών που διοργανώνουν τις φιέστες και των πολιτικών που εξυπηρετούν, δεν υπάρχει σχολικός αθλητισμός, δεν υπάρχουν χώροι, λείπει η αθλητική Παιδεία, μαραζώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.


Ν. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν δεν διεκδικήσουμε τα αυτονόητα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια (2024-05-15 00:00:00.0)
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή και τη συντήρησή του (2022-07-20 00:00:00.0)
Το Κάλεσμα να φτάσει παντού, να αγγίξει το μυαλό και την καρδιά ιδιαίτερα των νέων (2021-11-16 00:00:00.0)
Εμπορευματοποιημένος αθλητισμός (2007-04-06 00:00:00.0)
«Πληρώστε για ν' αθληθείτε»! (2006-01-12 00:00:00.0)
Μακριά από το λαϊκό αθλητισμό (2005-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ