Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την επισκευή και τη συντήρησή του

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση των εγκαταστάσεων και των χώρων γύρω απ' αυτές

Την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Αθλητικό Κέντρο Καπανδριτίου, που απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τόσο το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο όσο και τους χώρους γύρω απ' αυτό επισκέφθηκε κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ, που διαπίστωσε τα σημαντικά προβλήματα.

Στην Ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

«Το Αθλητικό Κέντρο Καπανδριτίου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 450 παιδιά. Ωστόσο οι εγκαταστάσεις δεν πληρούν βασικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, όπως διαπίστωσε και κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ που παραβρέθηκε πρόσφατα στον χώρο.

Συγκεκριμένα:

Οι πυλώνες φωτισμού είναι οξειδωμένοι (σκουριασμένοι) εξωτερικά σε μεγάλο βαθμό, και εκφράζονται φόβοι ότι αυτό επηρεάζει και τη στατικότητά τους. Υπάρχουν λάμπες που δεν λειτουργούν, ενώ είναι άγνωστο εάν συντηρούνται επαρκώς (καλωδιώσεις, ασφάλειες κ.λπ.). Κάτω από τις ανατολικές κολόνες υπάρχει ένα ΚΑΦΑΟ ανοιχτό, προσβάσιμο στον οποιονδήποτε. Ο περιμετρικός δρόμος έξω από τα σύρματα της περίφραξης του γηπέδου ποδοσφαίρου, που οδηγεί στα αποδυτήρια και στο γήπεδο beach - football σε δύο σημεία (προς το νότο) έχει υποσκαφτεί από τα νερά του παρακείμενου χειμάρρου, τόσο που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να υποχωρήσει και να βρεθούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα στον χείμαρρο ύψους 2 - 3 μέτρων.

Στην πρόσφατη περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου στο Καπανδρίτι
Στην πρόσφατη περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ διαπιστώθηκε η άθλια κατάσταση του Αθλητικού Κέντρου στο Καπανδρίτι
Η εξέδρα των φιλάθλων έχει ραγίσει σε τρία σημεία κάθετα και το μετωπικό μπετόν στον αγωνιστικό χώρο έχει γείρει προς το γήπεδο, κινδυνεύοντας να πέσει σε μια μεγάλη βροχή.

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζουν και τα αποδυτήρια, κυρίως σε θέματα ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων (ασυντήρητοι θερμοσίφωνες, εκτός λειτουργίας, ντουζιέρες και άλλες υδραυλικές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση).

Ο τάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου είναι σε άσχημη κατάσταση, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των αθλητών. Χαρακτηριστικά, παράγοντας της ομάδας ποδοσφαίρου μάς ενημέρωσε πως ο δήμος Ωρωπού ήταν ο μόνος που δεν άλλαξε τάπητα στην Περιφέρεια το τελευταίο διάστημα.

Η διάχυτη εικόνα εγκατάλειψης αφορά όλους τους χώρους του γηπέδου (σπασμένο τζάμι στα αποδυτήρια, σκουπίδια, χόρτα ξερά κ.ά.) Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν είναι, ασφαλώς, τυχαία. Απεικονίζει την εγκατάλειψη που βιώνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Την ίδια στιγμή που οι Ανώνυμες Εταιρείες απολαμβάνουν χρηματοδοτήσεις, νέα υπερσύγχρονα γήπεδα, παραχωρήσεις δημόσιων χώρων, οι λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αναγκάζονται να αθλούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες ή και να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται οι αθλητικές υποδομές να είναι δημόσιες και δωρεάν για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Απαιτείται γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε χρόνο, ώστε να πάρουν ανάσα, να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας, των άνεργων γονιών, να μην εξαρτάται η λειτουργία ενός σωματείου αποκλειστικά και μόνο από την εύρεση χορηγού.

Στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καπανδριτίου πρέπει άμεσα να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία έργα συντήρησης των εγκαταστάσεων, όπως: Συντήρηση των πυλώνων. Συντήρηση των αποδυτηρίων. Εργα αποκατάστασης της στατικότητας των κερκίδων. Αλλαγή του τάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Επίσης απαιτείται να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του δήμου Ωρωπού, αλλά και να δημιουργηθούν νέοι ελεύθεροι χώροι άθλησης και αναψυχής».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν την Ερώτηση, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου, Θανάσης Παφίλης, Μανώλης Συντυχάκης, ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

- Να επισκευαστούν άμεσα οι υπάρχουσες υποδομές και να καλυφθούν όλες οι αθλητικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

- Να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό οι παραπάνω επισκευές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ