ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Μάη 2009
Σελ. /32
ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ
Καθολικό δικαίωμα του λαού ο Τουρισμός

Διήμερη περιοδεία του Τ. Τσιαπλέ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον Τουρισμό ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε Σκόπελο και Σκιάθο.

Ο Τ. Τσιαπλές μίλησε σε συγκεντρώσεις στο Δημοτικό Καφενείο στη Σκόπελο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σκιάθο, όπου, επίσης, περιόδευσε σε ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα προβλήματα που «καίνε» τους κατοίκους των Βορείων Σποράδων, όπως αυτά που αφορούν στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία (πανάκριβα εισιτήρια και ναύλα αυτοκινήτων, όχι τακτικά δρομολόγια πλοίων κ.ά.).

Στις ομιλίες του ο Τ. Τσιαπλές υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα δε βασίστηκε στην εξασφάλιση του δικαιώματος για φτηνό και ποιοτικό τουρισμό για όλο το λαό, ακριβώς επειδή στόχος της ήταν η αύξηση του κέρδους, όπως σε όλους τους τομείς».

Οσον αφορά στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι, με την καθοδήγηση της ΕΕ, εφάρμοσαν και εφαρμόζουν μια πολιτική που δημιούργησε το έδαφος για την επιβολή απαράδεκτων συνθηκών εργασίας και αμοιβής για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον τουρισμό, οδήγησε πάνω από το 50% των εργαζομένων στην Ελλάδα να μην μπορεί να κάνει διακοπές, ένα άλλο ποσοστό να μειώνει σημαντικά χρόνο το χρόνο τη διάρκεια των διακοπών, ενώ ένα σημαντικό μέρος κατευθύνεται σε σπίτια συγγενών και φίλων, λόγω της μακροχρόνιας μονόπλευρης λιτότητας σε μισθούς, συντάξεις και γενικότερα στα εισοδήματα των λαϊκών νοικοκυριών που επέβαλαν.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για τον τουρισμό, υπογράμμισε ότι «αναγκαία προϋπόθεση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της τουριστικής κοινωνικής εργασίας, σαν αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής οικονομίας, για την οποία παλεύει το ΚΚΕ». Κι αφού αναφέρθηκε στα άμεσα μέτωπα πάλης του Κόμματος, απηύθυνε στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό - επισιτισμό κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. «Στις ευρωεκλογές στις 7 του Ιούνη - τόνισε - να ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ, για να γίνει ένα μεγάλο βήμα αλλαγής του συσχετισμού δύναμης και να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να παρεμποδίσει τα χειρότερα και να περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, μέσα από τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τις ευρωεκλογές

Ενα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και συγκεντρώσεων για τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη Γερμανία, με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Αννα Γρηγοριάδου και άλλα στελέχη του Κόμματος. Συγκεκριμένα:

Σε Βάδη Βυτεμβέργη

Σήμερα Πέμπτη

-- 9 π.μ. στο ελληνικό σχολείο στο Ludwigsburg.

-- 6 μ.μ. στην ελληνική κοινότητα στο Gppingenμε.

-- 7.30 μ.μ. στην ελληνική κοινότητα SchwbischGmnd.

Αύριο Παρασκευή

-- 9 π.μ. στο ελληνικό σχολείο στο Zuffenhausen της Στουτγκάρδης.

-- 6 μ.μ. στην ελληνική κοινότητα Bblingen.

-- 8.30 μ.μ. στην ελληνική κοινότητα της Στουτγκάρδης.

Το Σάββατο 16/5

-- 11 π.μ. στις ελληνικές καφετερίες και καφενεία στη Στουτγκάρδη.

-- 7.30 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Schrndorf, Vorstadtstrasse 61-67.

Στη Βαυαρία

Την Κυριακή 17/5

-- 11 π.μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στο Μόναχο.

-- 7 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Μόναχο, RdesheimerStr. 4.

Τη Δευτέρα 18/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στα ελληνικά σχολεία στο Μόναχο.

-- 5 μ.μ. σύσκεψη με νέους από το Αουγκσμπουργκ στο χώρο της ελληνικής κοινότητας, Somer Str 38.

-- 7.30 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα στο Αουγκσμπουργκ, Somer Str 38.

Την Τρίτη 19/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στο Αουγκσμπουργκ.

-- 5 μ.μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 8 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στο ελληνικό εστιατόριο «Visanto» στη Νυρεμβέργη, Nerz Str 2.

Την Τετάρτη 20/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στη Νυρεμβέργη.

-- 12 μ. σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Νυρεμβέργη.

-- 3 μ.μ. σύσκεψη με νέους από τη Νυρεμβέργη και τα περίχωρα.

Σε Ρηνανία - Βεστφαλία

Την Πέμπτη 21/5

-- 12 μ. περιοδεία σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στην Κολωνία.

-- 6 μ.μ. σύσκεψη στη Βόννη.

Την Παρασκευή 22/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στην Κολωνία.

-- 3 μ.μ. σε διάφορους χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στην Κολωνία.

-- 7 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα της Κολωνίας, Liebigstr. 120b.

Το Σάββατο 23/5

-- 1.30 μ.μ. σύσκεψη στο Μπίλεφελντ στο καφενείο «Ομόνοια» Heeperstr. 29.

-- 6 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα του Γκαίτερσλο, BismarckStr. 80.

Στο Βερολίνο

Το Σάββατο 23/5

-- 6.30 μ.μ. εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βερολίνου αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο, στην ελληνική κοινότητα Βερολίνου, Mittelstr. 33.

Την Τετάρτη 27/5

-- 6 μ.μ. προεκλογική συγκέντρωση στην ελληνική κοινότητα του Βερολίνου, Mittelstr. 33.

Στο Εσσεν

Την Κυριακή 24/5

-- 2 μ.μ. περιοδεία στις ελληνικές καφετερίες, καφενεία και εστιατόρια στο Οφενμπαχ.

-- 6 μ.μ. εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας του Οφενμπαχ για τις ευρωεκλογές, στην ελληνική κοινότητα Οφενμπαχ, Speyerstra'e 7.

Τη Δευτέρα 25/5

-- 9 π.μ. περιοδεία στο ελληνικό σχολείο στη Φραγκφούρτη.

-- 5 μ.μ. στις ελληνικές καφετερίες, καφενεία, εστιατόρια και γενικότερα χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στη Φραγκφούρτη.

Την Τρίτη 26/6

-- 11 π.μ. σύσκεψη με Ελληνες φοιτητές του Ντάρμσταντ και συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Ντάρμσταντ.

-- 2 μ.μ. περιοδεία σε χώρους συγκέντρωσης Ελλήνων στο Ντάρμσταντ.

Την Κυριακή 31/5

-- 1 μ.μ. ομιλία της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Αννας Γρηγοριάδου στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στο DGBHouse, Wilhelm-Leuschnerstr. 69-77.

Εκδηλώσεις στο εξωτερικό

-- Αύριο Παρασκευή η «Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο» διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση για τις ευρωεκλογές, στις 7 μ.μ., στη Λέσχη της Ελληνοκαναδικής Δημοκρατικής Οργάνωσης στο 290 Danforth Av.

-- Την Παρασκευή 29/5 θα πραγματοποιηθεί προεκλογική συγκέντρωση στο Λονδίνο, στις 7 μ.μ., στο οίκημα της Προοδευτικής, 94 CamdenRoadNW1 9EA. Θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αννα Γρηγοριάδου.

-- Το Σάββατο 30/5 σε συνεστίαση που διοργανώνει η ΚΟ Γαλλίας του ΚΚΕ στο Παρίσι για τις ευρωεκλογές, στις 8 μ.μ. στο ελληνικό εστιατόριο YGREC, θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Αννα Γρηγοριάδου.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Προξενείο, που διαχειρίζεται το Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι, αρνήθηκε να το παραχωρήσει για την εκδήλωση του ΚΚΕ, προφασιζόμενο τη διαβλητή υπουργική απόφαση του Θ. Πάγκαλου του ...1996 που αφαίρεσε τη διαχείριση από την Κοινότητα και προέβλεψε χρήση του σπιτιού μόνο για «ανάγκες της πρεσβείας». Απόφαση ανεφάρμοστη όμως, καθότι από το 1996 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές πολιτικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων με την άδεια όλων των μέχρι τώρα προξένων.

Οι Ελληνες του Παρισιού έχουν συνεπώς έναν επιπλέον λόγο να αποδοκιμάσουν το δικομματισμό στις 6 Ιουνίου ενισχύοντας με την ψήφο τους τη μοναδική δύναμη ανατροπής, το ΚΚΕ.

ΛΟΝΔΙΝΟ
Εκδήλωση προς τιμήν του Καρλ Μαρξ

Επειτα από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚ Βρετανίας, το Συντονιστικό των Κομμουνιστικών Κομμάτων που δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Καρλ Μαρξ. Εκπρόσωποι πολλών Κομμουνιστικών Κομμάτων, μεταξύ αυτών και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, βρέθηκαν την Κυριακή 10 Μάη, στο νεκροταφείο Highgate του Λονδίνου, όπου βρίσκεται θαμμένος ο θεμελιωτής του επιστημονικού σοσιαλισμού και τίμησαν τη ζωή και το έργο του.

Στην εκδήλωση προσκαλεσμένος ήταν ο πρέσβης της Κούβας στη Μ. Βρετανία, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη συμβολή του Καρλ Μαρξ στους αγώνες της εργατικής τάξης σε ολόκληρο τον κόσμο, στη συνέπεια των λόγων και των έργων του, αλλά και στη φετινή 50ή επέτειο της Κουβανέζικης Επανάστασης, που καθημερινά δίνει σάρκα και οστά στον αγώνα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Με τα μάτια καρφωμένα στην επιγραφή «WORKERS OF ALL LANDS UNITE!» (προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!), που είναι χαραγμένη πάνω στον τάφο του Καρλ Μαρξ, εργάτες όλων των φυλών που ζουν στο Λονδίνο τραγούδησαν τη Διεθνή και μαζί με τα λουλούδια που κατέθεσαν στο μνημείο, κατέθεσαν και την κομμουνιστική υπόσχεση να γίνουν πρωτεργάτες στην υπεράσπιση του δίκιου της τάξης τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ