ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Μάη 2009
Σελ. /40
Καταδικάστε όσους σας είπαν ψέματα για την ΕΕ

Στην Ηλιούπολη μίλησε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Οταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρόβαλλαν τη δυνατότητα της ΕΕ να διασφαλίζει τάχα διαρκή αειφόρο ανάπτυξη χωρίς κρίσεις με οφέλη για όλους τους πολίτες, το ΚΚΕ προειδοποιούσε ότι ο ευρωμονόδρομος είναι δρόμος συνολικής επίθεσης διαρκείας στα λαϊκά δικαιώματα».

Αυτό τόνισε ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, σε πολυπληθή συγκέντρωση, που έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Νωρίτερα, με δυναμική πορεία, νέοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, κρατώντας κόκκινες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Απειθαρχία - Ρήξη - Ανατροπή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», έδωσαν το στίγμα της συγκέντρωσης.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «μας διαβεβαίωναν μάλιστα ότι αν θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και αυξηθούν τα κέρδη τους, θα προκύψουν μελλοντικά σημαντικά οφέλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», ανέφερε ο Μ. Παπαδόπουλος. «Τι συνέβη όμως στην πραγματικότητα; Αρκετά χρόνια πριν την εκδήλωση της κρίσης, όταν η Ελλάδα παρουσίαζε ρυθμό ανάπτυξης διπλάσιο της Ευρωζώνης, ο λαός πλήρωνε βαρύτατο τίμημα για να διασφαλιστεί αυτός ο υψηλός ρυθμός», συνέχισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής. «Μεταξύ 2003-2007 τα κέρδη των εισηγμένων ομίλων στο Χρηματιστήριο αυξήθηκαν κατά 240%. Την ίδια περίοδο, ο λαός βίωνε τη ληστεία της ακρίβειας, το πάγωμα των πραγματικών μισθών, τις συντάξεις πείνας, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Είδε το 1/5 του πληθυσμού να μένει καθηλωμένο κάτω από το όριο της φτώχειας. Γνώρισε τις συνέπειες από την πλήρη εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας και την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, στα όρια συνταξιοδότησης, στην προσπάθεια αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ».

Καταλήγοντας, ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε: «Τις λίγες μέρες που απομένουν, σπάστε το βουβό κλίμα, ανοίξτε πλατιά πολιτική συζήτηση, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο καφενείο, στον οικογενειακό κύκλο. Η ψήφος είναι και αυτή ένα όπλο απέναντι στον κοινό εχθρό: Τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Δεν επιτρέπεται να φυγομαχήσουμε, ούτε να ρίξουμε άσφαιρα. Καλό βόλι, λοιπόν, στις 7 Ιούνη».

Δώστε δύναμη στη δύναμή σας με ψήφο στο ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση του Κόμματος στη Ν. Ιωνία μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Η δύναμη του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα είναι μια μεζούρα που εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και οι βιομήχανοι και οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα μετρήσουν. Θα μετρήσουν αν η αγανάκτηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές έχει φτάσει στο "ως εδώ και μη παρέκει". Ας τους δείξουμε λοιπόν ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή, αλλά ξέρουμε και το δρόμο για να το πετύχουμε. Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ, δώστε δύναμη στη δύναμή σας».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην πολιτική συγκέντρωση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, της Αχτίδας Βορειοδυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ που έγινε στην πλατεία Συμιριώτη στη Ν. Ιωνία. Οι δυο προσυγκεντρώσεις (η μία από το Ν. Ηράκλειο και η άλλη από το σταθμό του ΗΣΑΠ στη Ν. Ιωνία) και οι αντίστοιχες πορείες μέχρι την πλατεία έδωσαν από νωρίς το μαζικό, λαϊκό χαρακτήρα της συγκέντρωσης. Την οποία χαρακτήρισε επίσης η συμμετοχή της νεολαίας και των μεταναστών που στη Ν. Ιωνία έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις από τις διαβόητες «ομάδες πολιτών».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μ. Χαλκιαδάκης, γραμματέας της Αχτίδας, τονίζοντας την ανάγκη ανατροπής του σημερινού αντιλαϊκού συσχετισμού δυνάμεων. Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Γ. Πέρρος σημείωσε πως το ΚΚΕ απευθύνεται και σ' εκείνους που δε συναντήθηκαν μαζί του παλιότερα. Υπογράμμισε ότι στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης η απάντηση των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών πρέπει να είναι οργάνωση, αντίσταση, ανυπακοή, απειθαρχία. Να καταδικαστούν μαζικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να καταδικαστεί η ΕΕ.

Σημείωσε ότι φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση δεν υπάρχει. Οτι καμία διαχείριση δεν μπορεί να καταστήσει τον καπιταλισμό ανθρωπινότερο. Περιέγραψε τη ρεαλιστική, πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και κατέληξε ότι η πολυδιαφημισμένη το τελευταίο διάστημα αποχή ωφελεί την πλουτοκρατία, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οτι η μόνη πράξη αντίστασης είναι να πάμε στην κάλπη και να σημαδέψουμε σωστά στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ΕΕ, με ψήφο στο ΚΚΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβάται την πολιτική του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην Εδεσσα μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Εδεσσα μίλησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης ήταν ντυμένος στα κόκκινα και η παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας και κοινωνικού στρώματος έδιναν τον αγωνιστικό τόνο στη συγκέντρωση.

Ο ομιλητής έκανε εκτεταμένη αναφορά στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν τα σκάνδαλα είτε επί κυβερνήσεων ΝΔ είτε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλισμού δεν πρέπει να δεχθούν να τις επωμιστούν οι φτωχοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι. Ασκησε έντονη κριτική στις πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των Οικολόγων και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και για το δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το Κόμμα.

Εκτενή αναφορά έκανε στην τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ορθώσει τείχη ισραηλινά ανάμεσα στο ΚΚΕ και τους απλούς ανθρώπους που ακόμα είναι εγκλωβισμένοι γύρω από τη σοσιαλδημοκρατία. Θέλει να φυλακίσει στα λασπόνερα του δικομματισμού όλους εκείνους τους εργαζόμενους που αγανακτούν με το δικομματισμό, όλους εκείνους που βλέπουν την ταύτιση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική της ΝΔ, με τη στρατηγική των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Με τις συκοφαντίες της σε βάρος του ΚΚΕ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να δυσκολέψει την επικοινωνία του ΚΚΕ με τις λαϊκές μάζες. Κυρίως όμως ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα έχουν την αυταπάτη ότι έτσι μπορούν να υποχρεώσουν το ΚΚΕ είτε σε σιωπή είτε σε άμβλυνση της κριτικής του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ φοβάται ένα ισχυρό ΚΚΕ, με μια ξεκάθαρη πολιτική. Αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι για τους οποίους όλοι οι εργάτες και οι απλοί άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Ακόμα ακόμα κι αν έχουν παρατηρήσεις, κριτικές και επιφυλάξεις για πλευρές της πολιτικής μας».

Εκδήλωση συνταξιούχων

Οι Κομματικές Ομάδες συνταξιούχων ΙΚΑ και ΤΕΒΕ - ΤΣΑ του ΚΚΕ καλούν τους συνταξιούχους σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές, την Τετάρτη 27/5, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ», Πανεπιστημίου 52.

ΚΚΕ, για ψήφο που θα πιάσει τόπο

Σε συγκέντρωση στο Γαλάτσι, μίλησε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ότι δυναμώνει ο αγώνας του σήμερα και ενισχύεται ο αγώνας για το αύριο», τόνισε ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής μιλώντας, το απόγευμα της Τετάρτης, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γαλάτσι.

Είναι ανάγκη, είπε, οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα, να στείλουν μαζικό μήνυμα καταδίκης στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ. «Να εμπιστευτούν το Κόμμα, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου που υλοποιούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτή είναι η ψήφος που θα πιάσει τόπο. Αυτή η στάση μπορεί να τρομοκρατήσει το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Οτιδήποτε άλλο, όπως η αποχή, η λογική της ψήφου σε μικρά κόμματα που όμως δεν αμφισβητούν τη λογική του ευρωμονόδρομου είναι βούτυρο στο ψωμί του κεφαλαίου».

Σήμερα, σημείωσε πιο κάτω, δε χωράνε ταλαντεύσεις για το τι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι συμμαχία των μονοπωλίων, των καπιταλιστών. Για τους εργαζόμενους σημαίνει χτύπημα των δικαιωμάτων τους, για το κεφάλαιο σημαίνει κέρδη. Και τόνισε: «Στις ευρωεκλογές οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να πουν ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων, της κρίσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Να πουν ΝΑΙ στο ΚΚΕ της ελπίδας και του αγώνα, κατά των αντιλαϊκών πολιτικών, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ