Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ φοβάται την πολιτική του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στην Εδεσσα μίλησε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Εδεσσα μίλησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης ήταν ντυμένος στα κόκκινα και η παρουσία ανθρώπων κάθε ηλικίας και κοινωνικού στρώματος έδιναν τον αγωνιστικό τόνο στη συγκέντρωση.

Ο ομιλητής έκανε εκτεταμένη αναφορά στις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν τα σκάνδαλα είτε επί κυβερνήσεων ΝΔ είτε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλισμού δεν πρέπει να δεχθούν να τις επωμιστούν οι φτωχοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι. Ασκησε έντονη κριτική στις πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑ.Ο.Σ. και των Οικολόγων και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά και για το δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το Κόμμα.

Εκτενή αναφορά έκανε στην τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ορθώσει τείχη ισραηλινά ανάμεσα στο ΚΚΕ και τους απλούς ανθρώπους που ακόμα είναι εγκλωβισμένοι γύρω από τη σοσιαλδημοκρατία. Θέλει να φυλακίσει στα λασπόνερα του δικομματισμού όλους εκείνους τους εργαζόμενους που αγανακτούν με το δικομματισμό, όλους εκείνους που βλέπουν την ταύτιση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική της ΝΔ, με τη στρατηγική των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Με τις συκοφαντίες της σε βάρος του ΚΚΕ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να δυσκολέψει την επικοινωνία του ΚΚΕ με τις λαϊκές μάζες. Κυρίως όμως ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα έχουν την αυταπάτη ότι έτσι μπορούν να υποχρεώσουν το ΚΚΕ είτε σε σιωπή είτε σε άμβλυνση της κριτικής του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτή είναι οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ φοβάται ένα ισχυρό ΚΚΕ, με μια ξεκάθαρη πολιτική. Αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι για τους οποίους όλοι οι εργάτες και οι απλοί άνθρωποι πρέπει να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ. Ακόμα ακόμα κι αν έχουν παρατηρήσεις, κριτικές και επιφυλάξεις για πλευρές της πολιτικής μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ