Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Ψήφο στο ΚΚΕ για να προλάβουμε τα χειρότερα

Περιοδεία στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων έκανε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά και οι νοσηλευόμενοι στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων στο Σκαραμαγκά και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, συζήτησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία του στο χώρο για τις ευρωεκλογές. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων είναι ο μισός από αυτόν που εργάζονταν πριν από είκοσι χρόνια, αφού προσλήψεις δε γίνονται, αν και στο Ιδρυμα έχουν πολύ βαριά περιστατικά ασθενών, τα οποία με δυσκολία μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Τα προβλήματα της Υγείας, η συνειδητή υποβάθμιση, η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση όλα αυτά τα χρόνια από τις δυνάμεις του δικομματισμού, προβληματίζουν ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους, που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη για την άθλια κατάσταση και τον τομέα της Υγείας.

«Η κοκορομαχία που αναπτύσσεται από τις δυνάμεις του δικομματισμού, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να τους καταδικάσουν στις εκλογές στις 7 του Ιούνη, για την πολιτική τους. Και είναι κοκορομαχία, γιατί με βάση την πολιτική τους, στην ΕΕ τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας και της χριστιανοδημοκρατίας έχουν ψηφίσει στην ίδια κατεύθυνση κατά 97%».

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και τον ΛΑ.Ο.Σ., «γιατί και αυτά τα κόμματα συμφωνούν με τις επιλογές και τις επιταγές της ΕΕ». Ανέδειξε τέλος την ανάγκη να πάρουν υπόψη τους οι εργαζόμενοι ότι «η ΕΕ και η κυβέρνηση έχουν στα συρτάρια τους έτοιμες αντιλαϊκές αποφάσεις και μέτρα, που θα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές. Μια πιο ισχυρή παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο του ΚΚΕ και γενικότερα των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην ΕΕ θα δώσει μια ανάσα στο εργατικό κίνημα, θα συμβάλει σε μια νέα ανάταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, θα ενισχύσει την ταξική του κατεύθυνση», κατέληξε ο ομιλητής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ