Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠΕΪΤ
Προκρίθηκε το ... θεαθήναι

Απορρίφθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ, να απαντούν δηλαδή οι πολιτικοί αρχηγοί στις ίδιες ερωτήσεις, καθώς και η εκπροσώπηση δημοσιογράφων και από άλλα μέσα πλην των τηλεοπτικών σταθμών

Η τηλεοπτική πολιτική αντιπαράθεση (ντιμπέιτ) μπορεί τελικά να ορίστηκε για την Πέμπτη 28 Μάη, ωστόσο με ευθύνη, κυρίως, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων δε θα απαντούν στην ίδια ερώτηση, προκειμένου να μπορούν να βγουν τα ανάλογα συμπεράσματα από όσους την παρακολουθήσουν, ενώ για μια ακόμη φορά αποκλείστηκαν δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα κ.ά., καθώς προκρίθηκαν μόνο όσοι εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διακομματικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χτες με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων από τα κοινοβουλευτικά κόμματα (ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ.) απορρίφθηκαν οι προτάσεις του ΚΚΕ για ουσιαστική συζήτηση, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Μάκη Μαΐλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, με το να απαντούν δηλαδή οι αρχηγοί σε ίδιες ερωτήσεις, για να γίνεται η ανάλογη σύγκριση, καθώς και η εκπροσώπηση δημοσιογράφων και από άλλα μέσα πέρα από όσους εργάζονται σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι φανερό πως η διαδικασία παράλληλων μονολόγων που επιλέχθηκε με ευθύνη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αποσκοπεί περισσότερο στο ...θεαθήναι παρά στην ουσιαστική συζήτηση και τις θέσεις των κομμάτων για την ΕΕ και την πολιτική της, όπου υπάρχει εμφανής ταύτιση των κομμάτων του δικομματισμού και όχι μόνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Στο «τεχνικό» μέρος, η συζήτηση θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στις 8 το βράδυ και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες. Θα συμμετάσχουν σε αυτό, όπως σημειώσαμε παραπάνω μόνο οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δηλαδή της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και του ΛΑ.Ο.Σ. Οι θεματικές ενότητες, μέσα από τις οποίες θα γίνουν και οι σχετικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, είναι πέντε και περιλαμβάνουν τα εξής: Ευρωπαϊκή Ενωση και Εξωτερική πολιτική, Οικονομία - Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική - Εργασία, Περιβάλλον - Παιδεία, Διακυβέρνηση - Δημόσια Διοίκηση. Για κάθε θέμα θα απευθύνονται δύο ερωτήσεις προς κάθε αρχηγό, η διάρκεια των οποίων θα είναι 30 δευτερόλεπτα, ενώ η απάντηση στην πρώτη ερώτηση θα είναι 90 δευτερόλεπτα και στη δεύτερη 60 δεύτερα.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής: ΕΡΤ, ΑΛΤΕΡ, ΑΛΦΑ, ΑΝΤ1, ΜΕΓΚΑ, ΣΚΑΪ, ΣΤΑΡ. Συντονίστρια της συζήτησης ορίστηκε η Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ. Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση και θα απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τους πολιτικούς αρχηγούς είναι οι εξής: Ανδρέας Κωνσταντάτος (ΑΛΤΕΡ), Αντώνης Σρόιτερ (ΑΛΦΑ), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Ολγα Τρέμη (ΜΕΓΚΑ), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Αιμίλιος Λιάτσος (ΣΤΑΡ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ