Παρασκευή 22 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΠΑΣΟΚ
Τώρα και... υπερασπιστές του σοσιαλισμού!

Το σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που χρησιμοποίησε ο Γ. Παπανδρέου για να συγκαλύψει πίσω από αυτό την απόλυτη ευθυγράμμιση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της βαρβαρότητας, που πιστά υπηρετεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετατράπηκε σε αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εταίρους του δικομματισμού, το οποίο φρόντισαν - διαστρεβλώνοντας την έννοιά του - να το φέρουν στα μέτρα του συστήματός τους.

Το δίλημμα «βαρβαρότητα ή σοσιαλισμός» που θέτει ο Γ. Παπανδρέου και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το έχουν ήδη απαντήσει με την πολιτική, τις θέσεις και το πρόγραμμά τους. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τσακίζοντας τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Ρέππα, το 65ωρο, οι αυξήσεις του ενός ευρώ στο μεροκάματο των εργαζομένων που υπέγραψαν οι πράσινοι συνδικαλιστές, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για «ανασφάλιστη εργασία» ή για «επιδοτούμενη», ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων ευρώ που δεσμεύεται να προσφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο μέσω της «πράσινης ανάπτυξης», είναι μόνο τμήμα της βαρβαρότητας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχείρησε χτες να αντιστρέψει την πραγματικότητα, κάνοντας λόγο «για βαρβαρότητα εξαιτίας της φτώχειας, της ανεργίας και του ανοίγματος της ψαλίδας της κοινωνικής ανισότητας», ...ξέχασε όμως να αναφέρει ότι αυτή την πολιτική εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα προωθεί μέσα από το πρόγραμμά του.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λ. Κατσέλη, με συνέντευξή της στο κρατικό ραδιόφωνο φανερώνοντας ακριβώς πώς χρησιμοποιεί το σύνθημα το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Υπάρχουν σοσιαλιστές πολλών τάσεων. (...) Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν τίτλους, όπως και στα συντηρητικά κόμματα και στα προοδευτικά κόμματα. Ομως, τίτλος μόνο δεν είναι αυτό το οποίο προσδιορίζει αλλά και το περιεχόμενο των πολιτικών»! Μ' αυτό ακριβώς το περιεχόμενο των πολιτικών του, το ΠΑΣΟΚ έχει ταχτεί οριστικά και αμετάκλητα με την καπιταλιστική βαρβαρότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ