ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Μάη 2009
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1 - ΤΕΛΙΚΟΣ
Τρίτος και καθοριστικός

Στο πλέον καθοριστικό σημείο φθάνει σήμερα το βράδυ η φετινή σειρά των τελικών της Α1 με τη διεξαγωγή του τρίτου παιχνιδιού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ (22.30 ΑΝΤ1) που θα κρίνει εάν έχουμε φινάλε και πρωταθλητή ή παράταση στην αγωνία. Οι «πράσινοι» είναι πλέον το φαβορί, όχι μόνο γιατί προηγούνται με 2-0 νίκες και χρειάζονται άλλη μία για κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και γιατί η εμφάνισή τους στο δεύτερο τελικό δε σηκώνει περιθώρια αμφισβήτησης. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» με σπασμένη πλέον ψυχολογία, ιδιαίτερα μετά την άσχημη απόδοση που είχαν στο ΟΑΚΑ, και την πλάτη στον τοίχο, θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν ζωντανοί. O τεχνικός της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε ρεπό στους παίκτες του προκειμένου να ηρεμήσουν ψυχολογικά, ενώ σε αυτό υπάγεται και η χτεσινή ανακοίνωση των αδελφών Αγγελόπουλων οτι στηρίζουν την ομάδα. Ο Ελληνας τεχνικός ποντάρει πολλά στον πληγωμένο εγωισμό των παικτών και τους ζήτησε να δείξουν τις πραγματικές τους δυνατότητες. Χωρίς πλέον τον Βασιλόπουλο στην αποστολή αλλά με παρόντα τον Βούισιτς, αφου ο τραυματισμός του στον ώμο αποδείχθηκε επιπόλαιος, οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να παίξουν το τελευταίο χαρτί.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρά το γεγονός ότι η ομάδα του προηγείται με 2-0 αλλά και ότι μετέτρεψε σε περίπατο το δεύτερο τελικό, δε δείχνει να επαναπαύεται. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι το πλέον κρίσιμο και κάλεσε τους παίκτες να μείνουν συγκεντρωμένοι και να ξεχάσουν το προβάδισμα που τους δίνει το 2-0. Οπως επισήμανε ο Ζοτς, ο Ολυμπιακός σήμερα θα είναι πιο επικίνδυνος αφού παίζει το τελευταίο του χαρτί. Αγωνιστικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν.

  • Εχοντας την απόλυτη κυριαρχία από την αρχή του αγώνα, ο Αρης με όπλο την άμυνα συνέτριψε το Μαρούσι με 82-57, έκανε το 2-1 στη σειρά των μικρών τελικών και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να πάρει την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τόπο στα νιάτα

Να προωθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων στην Ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού ο στόχος που θέτει ο Αλέκος Αλεξανδρής. Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο παλαίμαχος σκόρερ των ερυθρόλευκων έκανε λόγο για πολλή και σκληρή δουλειά στα τμήματα υποδομής και στην ομάδα των Νέων, ώστε ο Ολυμπιακός να βγάλει μια φουρνιά ανάλογη της ομάδας του 1999, όταν η ενδεκάδα ήταν ελληνική κατά τα 9/11...

«Θέλω να αφοσιωθώ, να εκπαιδεύσω όσο το δυνατόν συντομότερα τους ποδοσφαιριστές για να είναι έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Μην ξεχνάμε ότι δε μιλάμε για ταλέντα 14-15 ετών και έχουν χρόνο μπροστά τους. Είναι σε οριακή ηλικία 18-19-20 ετών και μέσα σε ένα χρόνο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά έτοιμα για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα» δηλωσε ο Αλέκος Αλεξανδρής.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Στα νερά του Παγκοσμίου

Με οκτώ πληρώματα θα συμμετάσχει η ελληνική ομάδα στον 1ο αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κωπηλασίας του 2009 που ξεκινάει την Παρασκευή στις Μπανιόλες της Ισπανίας. Στον πρώτο επίσημο αγώνα που διοργανώνει για φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 400 κωπηλάτες και κωπηλάτριες από 31 χώρες, οι οποίες θα αγωνιστούν στα 14 αγωνίσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα, τα πληρώματα είναι: Χρήστου Ι. (Σκιφ Ανδρών), Πολύμερος Β. (Σκιφ ελ. βαρών Ανδρών), Τσιάβου Α. (Σκιφ ελ. βαρών Γυναικών), Τζανίνης Β. - Δούφλιας Κ. (Διπλό σκιφ Ανδρών), Παππάς Η. - Μούγιος Δ. (Διπλό σκιφ ελ. βαρών Ανδρών), Γκουντούλας Ν. - Γκουντούλας Α. (Δίκωπος άνευ πηδαλιούχου Ανδρών), Καλαμποκά Τ. - Γιαζιτζίδου Χ. (Διπλό σκίφ ελ. βαρών Γυν.), Τσάμης Ι. - Τζιάλλας Γ. - Παπαχρήστος Σ. - Γαβριηλίδης Π. (Τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου Ανδρών).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 2-0
Ανετη επικράτηση

Η Μπαρτσελόνα ήταν η μεγάλη θιαμβεύτρια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ χθες βράδι στο Ολίμπικο της Ρώμης. Κέρδισε 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έβαλε στην συλλογή της για τρίτη φορά το κύπελλο (1992,2006, προηγούμενα). Η ομάδα του Πέπε Γκουαρδιόλα ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και πήρε άξια τοι τρόπαιο.Η Μπάρτσα πήρε κεφάλι νωρίς (10') στο σκορ με τον Σαμουέλ Ετό. Στην πρώτη επίθεση της Μπαρτσελόνα ο Καμουρουνέζος με έξοχη ντρίμπλα άδειασε τον Βίντιτς και νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ στην κλειστή γωνία.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στην επανάληψη στο 70' όταν από τέλεια πάσα του Τσάβι ο Μέσι με υποδειγματική κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Γιουνάιτεντ φανερά κουρασμένη δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την κυριαρχία των Καταλανών.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πουγιόλ, Σιλβίνιο, Πικέ, Τουρέ, Μπούσκετς, Ινιέστα (91' Ροντρίγκεζ), Τσάβι, Μέσι, Ανρί (71' Κειτά), Ετό

Μανστεστερ Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Ο Σέι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Αντερσον (46' Τέβες), Κάρικ, Γκιγκς (78' Σκόουλς), Παρκ(66'Μπερμπάτοφ ) Ρούνεϊ, Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Στην τελική ευθεία

Συγκεντρώθηκε χτες η Εθνική Ελπίδων ενόψει της προετοιμασίας για τον αγώνα με τη Λιθουανία (6/6/2009), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011. Δικαιολογημένα απόντες ήταν οι Ταχτσίδης, Γκέντσογλου, Νίνης, Παυλής, Πλιάτσικας, Μπουκουβάλας που αναμένεται να ενσωματωθούν στην αποστολή το βράδυ της Κυριακής, οι Κατσικογιάννης, Μήτρογλου (Πέμπτη) και ο Παπασταθόπουλος (Τρίτη). Το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος περιλαμβάνει προπονήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Κύπρου, στις 30 του μήνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ