ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάη 2009
Σελ. /48
Με ψήφο στο ΚΚΕ ανοίγουμε το δικό μας δρόμο

Σε συγκέντρωση στην Ξάνθη μίλησαν χτες βράδυ ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

«Τώρα ΚΚΕ. Τέρμα στα πλαστά και ψεύτικα διλήμματα. Ανοίγουμε το δικό μας δρόμο». Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν στο λαό της περιοχής, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Φανή Τρέλλη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη, όπου το Κόμμα τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής, η οποία έδωσε εντολή να ξηλωθούν οι αφίσες του ΚΚΕ ακόμα και από το εκλογικό του περίπτερο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν αποφασιστικά στην προκλητική στάση της διοίκησης του δήμου, να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο «ανυπακοής και απειθαρχίας στην ΕΕ», του ΚΚΕ.

«Ο λαός, πριν την κάλπη, πρέπει να κρίνει τα κόμματα από την καθημερινή πρακτική τους επί χρόνια και όχι μόνο από μια συζήτηση, στην οποία ελάχιστα λέγονται. Από το εάν του έχουν πει ψέματα, όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα πλεονεκτήματά της, που αποδείχτηκαν δεινά για τους εργαζόμενους. Από το εάν τα κόμματα υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ή τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών. Σε τελευταία ανάλυση, ο λαός, κρίνοντας με βάση την πείρα της ζωής του, να καταδικάσει τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου" και να ρίξει ψήφο στο ΚΚΕ που εναντιώνεται γιατί είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και υπέρ του λαού. Να δώσει με την ψήφο δύναμη στη δύναμή του. Να φοβίσει το σύστημα, δημιουργώντας προϋποθέσεις απόκρουσης των χειρότερων που έρχονται για να ανοίξει το δικό του δρόμο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σήφης Κωτσαντής.

Η Φανή Τρέλλη τόνισε ότι «η πιο καλή, η πιο αποτελεσματική ψήφος διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς σε όλα με το ΚΚΕ, είναι η κόκκινη ψήφος στο ΚΚΕ, που θα πει, φθάνει πια, τώρα ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, γιατί αγωνίστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα ΚΚΕ, είναι η ώρα της αντεπίθεσης του λαού. Είναι η ώρα της ανασύνταξης του λαού για να αντιμετωπίσει τα νέα μέτρα που έρχονται. Να διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του. Να σταματήσει πια ο λαός να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για το πόσο θα χάσει. Να βάλει πλώρη για να διεκδικήσει τελικά τον πλούτο που παράγει και που τον κλέβει το κεφάλαιο και οι υπηρέτες του. Να πει φθάνει, σας μάθαμε, δε σας ακούμε, δε σας πιστεύουμε, μας είπατε ψέματα, μας ξαναλέτε ψέματα». Και πρόσθεσε: «Το ενισχυμένο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ δίνει στο λαό τη μοναδική δυνατότητα σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, να στείλει ένα καταλυτικό ΟΧΙ στα ψέματα που έχει ακούσει, κόντρα στην τρομοκρατία. Να δηλώσει απερίφραστα "δεν πληρώνουμε τη δική σας κρίση", λέμε ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας».

Να δικαιώσουμε τον κόσμο του μόχθου

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη μίλησαν χτες βράδυ ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Πασχάλης Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σάλπισμα αγώνα, ενάντια στην ΕΕ, καταδίκης των κομμάτων που την υπηρετούν και υπερψήφισης του ΚΚΕ απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, μιλώντας χτες βράδυ, υπό καταρρακτώδη βροχή, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κοζάνη. Σε πανστρατιά με το ΚΚΕ κάλεσε από το βήμα και ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ηταν μια μεγάλη συγκέντρωση - παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες - που πλαισιώθηκε από εκατοντάδες φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και ανθρώπους του μόχθου που για πρώτη φορά δηλώνουν την απόφασή τους να στηρίξουν το ΚΚΕ.

«Στις 7 Ιούνη, ψηφίζουμε για όλα, ψηφίζουμε ενάντια στην ΕΕ και στις πολιτικές της», είπε μεταξύ άλλων ο Σπ. Χαλβατζής και εξήγησε: «Οι νέοι άνθρωποι δουλεύουν σήμερα τρίωρα, τετράωρα, stage. Και αυτό είναι πολιτική της ΕΕ, είναι το Μάαστριχτ. Οι απασχολήσιμοι, κατά τον κύριο Σημίτη, οι ενοικιαζόμενοι εργάτες, είναι Μάαστριχτ. Οι νέοι που φτάνουν στα 30 χρόνια τους, με πτυχία, χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο, είναι Μάαστριχτ. Τα χιλιάδες μικρομάγαζα που κλείνουν, όταν έρχονται οι πολυεθνικές, είναι Μάαστριχτ. Οι χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται κάθε χρόνο, εξαιτίας της ΚΑΠ, είναι Μάαστριχτ. Η απόφαση της ΕΕ στο όνομα δήθεν της ισότητας, να αυξήσει στα 65 χρόνια τη σύνταξη των γυναικών, είναι Μάαστριχτ».

Και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δυναμώσουν, να πολλαπλασιάσουν τη δράση τους. «Είναι ανάγκη να δράσουμε πιο ανοιχτά, πιο αποτελεσματικά. Να πείσουμε όσο γίνεται περισσότερους εργαζόμενους και κυρίως νέους ανθρώπους ότι έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Εμπρός, λοιπόν, ακόμα πιο θαρραλέα, ακόμα πιο πλατιά, από τούτη την ώρα, μέχρι το κλείσιμο της κάλπης, με τα ρούχα της δουλειάς, να δικαιώσουμε τον κόσμο του μόχθου. Ολους όσοι εμπιστεύονται, όσους προσδοκούν από το ΚΚΕ».

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πασχάλης - Αδάμ Μολυβδάς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η επιστήμη είχε πάντα στενή σχέση με την κυρίαρχη ιδεολογία, με τους κυρίαρχους θεσμούς και υπηρετούσε τους στόχους του εκάστοτε οικονομικο-κοινωνικού συστήματος, είχε πάντα ταξικό χαρακτήρα». Ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό μπορεί να αλλάξει. «Οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι μπορούμε να συμβάλλουμε και με την ψήφο μας ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις να ανταμώσει και να δυναμώσει το κίνημα Για μια Παιδεία στην υπηρεσία του λαού, αγκαλιά με το ταξικό εργατικό κίνημα και τους άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που κάνει τη ζωή μας μίζερη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», είπε.

Στέλνουμε μήνυμα απειθαρχίας στις 7 Ιούνη

Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλώρινα μίλησε, χτες βράδυ, ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

«Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" είναι αυτό που συμφέρει την πλειοψηφία του λαού. Εμπρακτα αυτό μπορεί να εκφραστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο με το δυνάμωμα των αγώνων, με την υπερψήφιση του ΚΚΕ», σημείωσε ο Γιάννης Χώτος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Φλώρινα. Και προέτρεψε σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Χώτος, απαντώντας στους απολογητές της ΕΕ που προβάλλουν το επιχείρημα για τα οφέλη που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ξεκαθάρισε: «Οφελος είχε η πλουτοκρατία, αυτοί που την υπερασπίζονται καθώς και τα διάφορα τρωκτικά από κάτω, που "τσιμπάνε" από το μεγάλο "φαγοπότι" των επιχειρηματικών ομίλων, που εισπράττουν τα μεγάλα ποσά των διαφόρων πακέτων». Και απαρίθμησε τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα.

Προέτρεψε λοιπόν τον εργαζόμενο λαό να στείλει δυνατό και καθαρό μήνυμα στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», αλλά και στην ΕΕ, στο «κέντρο» λήψης των αντιλαϊκών, αντεργατικών, αντιαγροτικών πολιτικών. «Κι o μόνος τρόπος που μπορεί να στείλουμε αυτό το μήνυμα είναι με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια πάλεψε ενάντια στην ΕΕ, στις πολιτικές της, όπως είναι η ΚΑΠ, που κατάστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας», είπε.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε σπίτι

Σε προεκλογική συγκέντρωση στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης μίλησε χτες βράδυ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης

«Λίγες μέρες έμειναν μέχρι τις 7 του Ιούνη. Με το ψηφοδέλτιο του τιμημένου ΚΚΕ, που ποτέ δεν κορόιδεψε τον ελληνικό λαό, είπε τα πράγματα με το όνομά τους, πάντα πρωτοπόρο σε όλους τους αγώνες, να φτάσουμε σε κάθε σπίτι. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη πολιτική συνείδηση, δείχνει πολιτική διαχρονική συνέπεια και σταθερότητα. Είμαστε αισιόδοξοι, γιατί και η αισιοδοξία διακρίνει και τον ελληνικό λαό που όποτε χρειάστηκε αγωνίστηκε για τα δίκια του». Με αυτό το κάλεσμα έκλεισε την ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Κατερίνη.

«Παρατηρούμε να καλλιεργείται από διάφορα μέσα αλλά και από διαφόρους μηχανισμούς με καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, ιδίως μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια που ανήκουν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, η λογική της αποχής ως διαμαρτυρία. Εμείς απευθυνόμαστε στο λαό και του λέμε να μην τους ακούσει γιατί η αποχή στηρίζει την πολιτική του κεφαλαίου. Αποχή σημαίνει ότι ανέχομαι την πολιτική για την οποία είμαι αγανακτισμένος», σημείωσε ο Αγγελος Τζέκης και κάλεσε το λαό στις 7 του Ιούνη να προσέλθει στην κάλπη και με την ψήφο του να στείλει το αισιόδοξο μήνυμα ότι δεν υπακούει - δεν πειθαρχεί, τόσο στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης όσο και της ΕΕ . Τους κάλεσε να καταδικάσουν με την ψήφο τους τα πολιτικά κόμματα που συμφώνησαν σε όλα με αυτή την ΕΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ